.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 15:45

MotoGP: Αμφίβολο πλέον το GP στην Ταϊλάνδη

Στην Ταϊλάνδη σκέφτονται να ακυρώσουν και για φέτος το Grand Prix στην Buriram, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει και τον γειτονικό αγώνα στην Μαλαισία.

Αναφορές από την Ταϊλάνδη λένε ότι η κυβέρνηση της χώρας σκέφτεται να ακυρώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα MotoGP στην Buriram.

Για την ώρα το πλάνο λέει ότι το Grand Prix θα γίνει στις 15-17 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι θα ανοίξουν σημεία εισόδου στη χώρα για ξένους εμβολιασμένους τουρίστες.

Ωστόσο το γεγονός ότι το πρόγραμμα του εμβολιασμού στη χώρα δεν πηγαίνει καλά, ενώ τα κρούσματα φτάνουν σε αριθμό ρεκόρ, καθιστούν αμφίβολο τον αγώνα του Οκτωβρίου.

Γι’ αυτό υπάρχει και η σκέψη για την ακύρωση του GP, αφού χωρίς θεατές δεν είναι βιώσιμος ο αγώνας εκεί.

Η Ταϊλάνδη μπήκε στο Ημερολόγιο Αγώνων το 2018 και την επόμενη χρονιά κατάφερε να έχει τους περισσότερους θεατές απ’ όλες τις πίστες, με 226.655 θεατές όλο το τριήμερο.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 95 εκατομμύρια ευρώ!

Αν τελικά ο Γύρος στην Ταϊλάνδη ακυρωθεί, τότε μάλλον θα ακυρωθεί και το GP στην Μαλαισία, μιας και από οικονομικής άποψης δεν έχει νόημα ολόκληρο το paddock να ταξιδέψει στην περιοχή για έναν αγώνα.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνουν δύο αγώνες στην Μαλαισία, ωστόσο και εκεί τα κρούσματα (και ειδικά στην Sepang) είναι αυξημένα και χωρίς θεατές πάλι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αν τελικά ακυρωθούν τα GP τόσο στην Buriram (Ταϊλάνδη) όσο και στη Sepang (Μαλαισία) τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερους Ευρωπαϊκούς Γύρους.

Για την ώρα το Grand Prix στο Κατάρ είναι ο μόνος αγώνας που έχει γίνει εκτός Ευρώπης και μένει να δούμε αν θα γίνει φέτος το GP στην Αμερική (COTA) ή στην Αργεντινή (Termas de Rio Hondo).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 15:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon