.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 13:45

Moto3 2021, 8ος Αγώνας, Sachsenring (Γερμανία) – Έσπασε το σερί της Honda και από 13ος πήρε τη νίκη ο Pedro Acosta!

Με ένα ποσοστό επιτυχίας στο 50%, φεύγει από το Sachsenring της Γερμανίας ο Pedro Acosta, ο οποίος κατέκτησε την 4η νίκη του σε 8 αγώνες, στην πρώτη του σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας ήταν – για μία ακόμη φορά – γεμάτος δράμα, αγωνία, δυνατές μάχες και πολλές πτώσεις. Μόλις 18 αναβάτες τερμάτισαν και οι 15 από αυτούς πήραν βαθμούς.

Ανάμεσα σε αυτούς που έπεσαν, ήταν ο Jaume Masia, ο Stefano Nepa, ο οδηγός που ξεκίνησε από την pole, ο Filip Salac, ο Gabriel Rodrigo (είχε ένα άσχημο highside) αλλά και ο Ryusei Yamanaka (αγωνίζεται στη θέση του αείμνηστου Dupasquier).

Μαζί τους και ο Lorenzo Fellon, ο πιο μικρός σε ηλικία αναβάτης του παγκοσμίου πρωταθλήματος – είναι ακόμα 16 ετών, στις 15 Ιουλίου γίνεται 17χρ. – που δείχνει πολύ καλά σημάδια προόδου. Χτες πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Εννέα οδηγοί είχαν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, με τον Pedro Acosta στο τέλος να παίρνει τη νίκη. Ο Ισπανός ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακός και παρά το ότι ξεκίνησε 13ος, πήρε την 4η φετινή του νίκη.

Με τέτοιες εμφανίσεις και τόσο μεγάλη υπεροχή έναντι των αντιπάλων του, οι φήμες ότι τη νέα σεζόν θα είναι στην Moto2 οπωσδήποτε και έχουν βάση.

Moto3_Race_Sach.jpg

Με την επικράτησή του αυτή, έσπασε το σερί της Honda που είχε πέντε συνεχόμενες νίκες στην πίστα αυτή, ενώ παράλληλα αύξησε και τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία (Sergio Garcia) στους 55 βαθμούς!

Αυτό σημαίνει ότι και δύο αγώνες να χάσει, πάλι θα είναι πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα!

Ο Acosta συν τοις άλλοις, απέδειξε και σήμερα πόσο μυαλωμένος οδηγός είναι. Η στρατηγική του και η εμπιστοσύνη στον εαυτό του ήταν και πάλι τα χαρακτηριστικά του Ισπανού. Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μέσα στην πρώτη τριάδα, με τον Dennis Foggia να οδηγεί την κούρσα.

Ο Ιταλός ήθελε ένα δυνατό τερματισμό, όπως έκανε στο Mugello όπου και πήρε τη μία και μοναδική του φετινή νίκη, όμως ο Pedro Acosta ήταν ανίκητος και σήμερα.

pedro_acosta_winner_sach.jpg

Ο Kaito Toba – ένας ασταθής οδηγός που έδειξε όμως σήμερα πολύ καλά δείγματα γραφής – πήρε το τρίτο βάθρο της καριέρας του και το πρώτο του για το 2021.

Τερμάτισε μπροστά από τον Jeremy Alcoba που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην τρίτη θέση. Δεν ήταν, ωστόσο, αυτός που ανέβηκε στο βάθρο, αφού βγήκε εκτός πίστας στο τέλος και τιμωρήθηκε με ποινή μιας θέσης, την οποία έπρεπε να δώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν το έκανε.

Με την τιμωρία του Ισπανού, το βάθρο πήρε ο Dennis Foggia, αν και γι’ αυτόν υπάρχουν αμφιβολίες για το αν έπρεπε να το κρατήσει, αφού φάνηκε να βγαίνει και αυτός στο πράσινο κομμάτι της πίστας.

Moto3_Race_saach.jpg

Ήταν μόλις ο τρίτος φετινός αγώνας που τερματίζει στους βαθμούς ο Dennis Foggia, ενώ και στις τρεις αυτές περιπτώσεις το έχει πανηγυρίσει από το βάθρο των νικητών!

Μετά από δυο αγώνες κατά τη διάρκεια των οποίων είχε πτώσεις χωρίς να φταίει, ο Andrea Migno επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και πήρε την 5η θέση.

Καλή παρουσία είχαν και οι άλλοι rookies, πέραν του εκπληκτικού Acosta. Ο Xavi Artigas ήταν ένατος και ο Izan Guevara δέκατος. Η νέα γενιά Ισπανών είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Moto3_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 13:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon