.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 15:00

Moto2 2021, 8ος Αγώνας, Sachsenring (Γερμανία) – Μεγάλος νικητής ο Remy Gardner στον 200o αγώνα της κατηγορίας!

Ο σημερινός αγώνας της Moto2 ήταν ο 200ος από το 2010, όταν και η συγκεκριμένη κατηγορία γεννήθηκε, με τον Αυστραλό να παίρνει πολύ εύκολα τη νίκη, με διαφορά 6’’ από τον δεύτερο!

O Remy Gardner έγινε ο δέκατος διαφορετικός οδηγός της Moto2 που παίρνει νίκη στο Sachsenring, επικρατώντας στον ιστορικό 200ό αγώνα της κατηγορίας με χαρακτηριστική ευκολία.

Μάλιστα ο Gardner έγινε και ο πρώτος Αυστραλός που παίρνει τρεις συνεχόμενες νίκες στην Moto2, έχοντας κερδίσει και τους δύο προηγούμενους αγώνες σε Βαρκελώνη και Ιταλία. Σε συνδυασμό με την πτώση του Raul Fernandez, μεγάλωσε τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του στους 36 βαθμούς!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Gardner να δείχνει πολύ δυνατός και τον Raul Fernandez να είναι ο μόνος που κατάφερε να μείνει κοντά του, καθώς η διαφορά των δύο ήταν μεγάλη από τους υπόλοιπους.

Ο Αυστραλός πίεζε και μάλιστα στον τρίτο του γύρο στον αγώνα έκανε χρόνο δύο χιλιοστά κάτω από το χτεσινό τους στις κατατακτήριες! Ο Fernandez έπρεπε να απαντήσει για να μείνει κοντά του και κάπου εκεί ήρθε το λάθος για τον Ισπανό.

remy_gardner_winner.jpg

Μετά την πτώση του Raul Fernandez, ο Gardner δεν είχε κανένα πρόβλημα για να πάρει την τρίτη του συνεχόμενη νίκη.

Εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Aron Canet, ο οποίος από την 10η θέση πήρε την δεύτερη, αποδεικνύοντας ότι το πλαίσιο της Speed Up (ή Boscoscuro από φέτος) δούλεψε πολύ καλά στη Γερμανική πίστα.

Πίσω από τον Canet – για τον οποίο έχει δείξει πρόσφατα ενδιαφέρον η Aprilia – τερμάτισε ο Marco Bezzecchi. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε ένα δύσκολο Σ/Κ με δυνατό τρόπο και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος, αρκεί να θυμηθούμε ότι χρειάστηκε να περάσει από τις ΚΑΤ1.

bezzecchi.jpg

Ο τελευταίος γύρος του αγώνα ήταν δύσκολος, με τη φθορά στα ελαστικά να οδηγεί αρκετούς σε πτώσεις. Ένας από αυτούς ήταν ο Xavi Vierge που πάλευε για ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο. Έπεσαν και οι Joe Roberts – Ai Ogura που κυνηγούσαν θέση στην πεντάδα.

Φρέσκος από την ανακοίνωση ότι τη νέα σεζόν θα είναι στη μεγάλη κατηγορία, ο Fabio Di Giannantonio κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη θέση του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για να τερματίσει τέταρτος.

rem_gardner_sach_vathmologia.jpg

Ο Albert Arenas πήρε την πρώτη του παρουσία στη δεκάδα σε αγώνα της Moto2, με τον Ισπανό πρωταθλητή της Moto3 πέρυσι να έχει δύσκολη προσαρμογή φέτος.

Ο Sam Lowes δεν ήταν ποτέ στους πρωταγωνιστές κι έκανε αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας όταν δεν είναι στη διεκδίκηση νίκης ή βάθρου: μάζεψε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Moto2_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 15:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon