.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 16:46

MotoGP 2021, 8ος Αγώνας, Sachsenring (Γερμανία) – Η μεγαλειώδης επιστροφή του Marc Marquez στις νίκες!

Εκπληκτική παρουσία! Απίστευτη εμφάνιση από τον Marc Marquez στο σημερινό αγώνα της Γερμανίας! 581 ημέρες μετά την προηγούμενη νίκη του (Valencia 2019) ο φοβερός Marc, o «βασιλιάς» του Sachsenring, είναι και πάλι εδώ!

Ήταν ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία! Ένας αγώνας που σηματοδοτεί την επιστροφή στις επιτυχίες του καταπληκτικού Marc Marquez.

Ο Ισπανός πέρασε πάρα πολλά, όχι μόνο το διάστημα των 9 μηνών που έμεινε μακριά από τη δράση (με έναν τραυματισμό που ίσως να ανάγκαζε άλλους να κρεμάσουν τη φόρμα τους), αλλά και πιο πρόσφατα όταν έπεφτε τρεις φορές στους ισάριθμους προηγούμενους αγώνες.

Όμως στο Sachsenring ήταν η μεγάλη του ευκαιρία για να κάνει το 8 στα 8 στη μεγάλη κατηγορία και να πάρει την 11η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις κατηγορίες.

Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση, ο Ισπανός έβαλε τέλος στο ερώτημα αν θα ήταν σε θέση να πάρει τη νίκη στην Γερμανία!

Marc_Sach_win.jpg

Οι χαμηλές θερμοκρασίες της ημέρας, οδήγησαν κάποιους πιλότους στο να αλλάξουν τις επιλογές των ελαστικών τους. Έτσι, ενώ χτες όλοι ήταν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν το σκληρό ελαστικό μπροστά και το μεσαίο πίσω, οι Vinales-Nakagami-Bagnaia-Martin έβαλαν το μεσαίο μπροστά και ο Ιάπωνας ήταν ο μόνος με το μαλακό πίσω.

Γρήγορα φάνηκε ότι ο μοναδικός αντίπαλος του Marc Marquez στο σημερινό αγώνα ήταν ο ανεβασμένος (χάρη στη δουλειά της ΚΤΜ) Miguel Oliveira.

Ο Πορτογάλος κρατούσε σε υψηλά επίπεδα το ρυθμό του ακόμα κι όταν κάποιες πρώτες ψιχάλες άρχισαν να πέφτουν στα πρώτα στάδια του αγώνα. Οι δυο τους, μαζί με τον Pecco Bagnaia, ήταν οι μόνοι που έκαναν χρόνους στο 1:21 και γρήγορα έκαναν διαφορά από τους υπόλοιπους.

Marc_Marquez_Sach_Winner.jpg

O Marc πρόλαβε μέχρι τα μισά του αγώνα να κάνει μια διαφορά περίπου στα δύο δευτερόλεπτα επί του Πορτογάλου. Αυτό ήταν καθοριστικό, μιας και ο Oliveira στα μισά του αγώνα έκανε μια σειρά εφτά συνεχόμενων γύρων στο 1:21 για να πλησιάσει τον αντίπαλό του.

Όμως δεν ήταν αρκετό, αφού ο Marquez είχε ακόμα δυνάμεις. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του στο πρώτο μισό (έχανε όμως φανερά στο δεύτερο μισό από τον αντίπαλό του) για να συντηρήσει και να αυξήσει τη διαφορά του.

Έτσι στο τέλος έφτασε σε αυτή τη σπουδαία νίκη, την πρώτη του στο 2021, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στο Sachsenring. Δικαίως όλοι τον αποκαλούν «King of the Ring!»

Marc_Marquez_Sach_winnner.jpg

Καλό αγώνα έκανε ο Fabio Quartararo που ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου και σε συνδυασμό με την 8η θέση του Johann Zarco σήμερα, αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογίας στους 22β.

Ο Γάλλος κράτησε πίσω του τον Brad Binder που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να πάρει το πρώτο του βάθρο για το 2021.

Αν δεν υπήρχε σήμερα στην πίστα ο Marc Marquez, τους διθυράμβους θα τους γράφαμε για τον Fransesco Bagnaia! Ο Ιταλός ήταν τρομερός σήμερα και σε μια πίστα που δεν ευνοεί τις Ducati, τα πήγε περίφημα!

Σε μια στιγμή του αγώνα είχε πέσει έως και την 16η θέση, αλλά πάλεψε και έκανε πολλές προσπεράσεις για να τερματίσει τελικά στην 5η θέση, νικώντας με ωραίο τρόπο στον τελευταίο γύρο τον Jack Miller.

Marc_Marquez_Sach_Vathmologia.jpg

Ένας άλλος που εντυπωσίασε και πάλι, ήταν ο Aleix Espargaro, ο οποίος στην αρχή του αγώνα πέρασε ακόμα και στην πρώτη θέση! Ο Aleix κατάφερε να μείνει με τους μπροστά για αρκετή ώρα, όμως στο τέλος έμεινε στην 7η θέση.

Δεν περίμεναν κάτι καλό από το σημερινό αγώνα οι Suzuki, με τον Joan Mir να μένει στην 9η θέση και τον Alex Rins να τερματίζει 11ος, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 4+1 αγώνων χωρίς βαθμούς.

Γρήγορα πίσω τους θα θέλουν να αφήσουν τον αγώνα στο Sachsenring οδηγοί όπως ο Valentino Rossi (14ος), ο Franco Morbidelli (18ος) και ο Maverick Vinales (19ος και τελευταίος).

Marc_Marquez_Sachsen_winner_2021.jpg

MotoGP_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 16:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon