.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 13:55

Moto3 2021, 9ος Αγώνας, Assen (Ολλανδία) – Δεύτερη φετινή νίκη για τον Dennis Foggia! Φοβερός ο Acosta!

Με ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο, μετά τον αγώνα της Γερμανίας το περασμένο Σ/Κ, ο Dennis Foggia συνεχίζει να είναι στο βάθρο σε όλους τους αγώνες που τερματίζει φέτος!

Ο Dennis Foggia έχει ένα πολύ περίεργο ρεκόρ μέχρι στιγμής στην κατηγορία της Moto3 φέτος: είναι ο πιλότος που σε όσους αγώνες έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς, το έχει κάνει όντας πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις!

Τώρα στο Assen, όχι απλά πήρε το βάθρο και τη νίκη, αλλά σταμάτησε και την αρνητική του φετινή παράδοση, που τον ήθελε μετά από ένα βάθρο να έρχεται η πτώση στον επόμενο αγώνα.

Έτσι, μετά από έναν πολύ ωραίο αγώνα σήμερα, ο Ιταλός πήρε ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους Sergio Garcia και Pedro Acosta.

Σήμερα φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η μοτοσυκλέτα της Leopard (Honda) είναι μια από τις καλύτερες στο grid της μικρής κατηγορίας. Κανείς δεν κατάφερνε να πιάσει τον Foggia, ούτε ακόμα και στο slipstream που είναι πάρα πολύ σημαντικό στην κατηγορία.

Αντίθετα ο Ιταλός έβρισκε τρόπο και κρατούσε πίσω του τους αντιπάλους του και σε συνδυασμό με την ταχύτητά του σήμερα, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη, απέναντι στους δυνατούς Sergio Garcia και Romano Fenati.

Moto3_Assen_standings.jpg

Μάλιστα ο τελευταίος ξεπέρασε την ποινή του διπλού Long Lap που είχε δεχτεί και πίεζε ασφυκτικά τον Garcia, που ίδρωσε πολύ για να κρατήσει πίσω του τον πιο επιτυχημένο (σε αρ. νικών) οδηγό της κατηγορίας.

Πάντως για μία ακόμη φορά ο Pedro Acosta ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. Ο 17χρονος πέρασε το χτεσινό βράδυ στο νοσοκομείο, μετά τα τρομακτικό ατύχημά του χτες και επέστρεψε σήμερα για να πάρει θέση στο grid και να ξεκινήσει τον αγώνα από την 18η θέση.

Μάλιστα στην αρχή τίποτα δεν φανέρωνε την μετέπειτα δυνατή του παρουσία, καθώς έχανε αρκετές θέσεις. Μόλις, όμως, βρήκε ρυθμό, ο Ισπανός ήταν καταπληκτικός και ανέβηκε έως την 5η θέση.

Moto3_Assen_results.jpg

Στο τέλος και ύστερα από την τιμωρία του Darryn Binder (δέχτηκε ποινή 3 θέσεων) πήρε την 4η θέση. Έτσι ο τρομερός αυτός Ισπανός έχει κερδίσει φέτος από τα pits, από την τελευταία σειρά της εκκίνησης και από… το νοσοκομείο! Κι όλα αυτά στην πρώτη του σεζόν στα GP!!

Την 5η θέση πήρε ο Tatsuki Suzuki, μπροστά από το δίδυμο της Petronas, τον John McPhee (6ος) και τον Darryn Binder.

Όγδοος ήταν ο Gabriel Rodrigo, που έδωσε μάχες fairing με fairing απέναντι στον πολύ επιθετικό ομόσταυλό του, τον Jeremy Alcoba. Ο τελευταίος είχε ξεκινήσει από την pole position (1η της καριέρας του) αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 10η θέση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 13:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon