.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:05

Moto2 2021, 9ος Αγώνας, Assen (Ολλανδία) – Ο Raul Fernandez ανέκαμψε και κυριάρχησε!

Η άσχημη εκκίνησή του στο σημερινό αγώνα δεν τον αποθάρρυνε και στο τέλος ο Raul Fernandez πήρε την 3η φετινή του νίκη! Επιπλέον η ομάδα του Aki Ajo έκανε το τέταρτο 1-2 σε 5 αγώνες!

Τι κι αν έπεσε έως και την 9η θέση στην αρχή του αγώνα. Ο Raul Fernandez ήταν χάρμα ιδέσθαι σήμερα και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο δυνατός οδηγός είναι, κατακτώντας μια σπουδαία νίκη.

Μετά από δυνατά προσπεράσματα στους αντιπάλους του, ο Ισπανός μπήκε στις θέσεις του βάθρου και έδειχνε ότι είχε το ρυθμό για κάτι περισσότερο. Κατάφερε, λοιπόν, να εκτοπίσει το δίδυμο της Marc VDS και να πάρει την 1η θέση.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους έκανε και διαφορά, γράφοντας δυνατούς χρόνους ενώ σημείωσε και νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε διάρκεια αγώνα. Η νίκη ήρθε με διαφορά εντός δευτερολέπτου από τον ομόσταυλό του, δείχνοντας αν μη τι άλλο ότι είναι έτοιμος για να κάνει το βήμα στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Aki Ajo κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και το σημερινό της 1-2 ήταν το τέταρτό της φετινό. Οι δυο οδηγοί της είναι και τα φαβορί για τον τίτλο φέτος.

Moto2_Assen_Raul_Remy.jpg

Ο Remy Gardner έκανε δυνατό αγώνα, αλλά όπως παραδέχτηκε και στο parc ferme, δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσει το ρυθμό του ομόσταυλού του.

Την τελευταία θέση του βάθρου πήρε ο Augusto Fernadez, ο οποίος από την 7η θέση του grid έφτασε σε κάποιο σημείο να οδηγεί ακόμα και τον αγώνα! Ήταν ο τελευταίος οδηγός που πήρε τη νίκη στο Assen (2019) και σίγουρα σήμερα έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τους ώμους του.

Moto2_Assen_Raul_finish.jpg

Κι αυτό επειδή τις δύο τελευταίες χρονιές δεν είναι καλός. Με τη σημερινή του εμφάνιση πήρε το πρώτο του βάθρο από το 2019!

Ο Sam Lowes πήρε την 4η θέση, ο Marco Bezzecchi ήταν πολύ μακριά στην 5η θέση, ενώ ο Ai Ogura έκανε πολύ καλό αγώνα. Ο Ιάπωνας rookie τερμάτισε 6ος και δείχνει συνεχώς πόσο καλά έχει προσαρμοστεί στη νέα του μοτοσυκλέτα.

Moto2_Assen_standings.jpg

Ένας ακόμα οδηγός που έκανε καλό αγώνα ήταν ο Xavi Vierge. Ο Ισπανός είχε πέσει έως και την 11η θέση στα μισά του αγώνα, για να τερματίσει στο τέλος στην όγδοη, πίσω από τον Jorge Navarro που ήταν ο μοναδικός με άλλο πλαίσιο πλην της Kalex στην πρώτη δεκάδα.

Moto2_Assen_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon