.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 17:01

MotoGP 2021, 9ος Αγώνας, Assen (Ολλανδία) – Fabio Quartararo και Maverick Vinales χαρίζουν το πρώτο φετινό 1-2 στην Yamaha!

Κυριάρχησε στην πίστα της Ολλανδίας ο Fabio Quartararo, με τον Γάλλο να κατακτά την τέταρτή του φετινή νίκη. Δεύτερος ο Maverick Vinales που μετά βίας πανηγύρισε το βάθρο του! Την τρίτη θέση πήρε ο Joan Mir.

Ο Fabio Quartararo έκανε υπέροχο αγώνα σήμερα στο Assen, κυριάρχησε στη φρέσκια άσφαλτο της πίστας, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την 4η φετινή του νίκη. Παράλληλα αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 34β από τον δεύτερο Johann Zarco.

Κι όμως στην αρχή τα χρειάστηκε ο Γάλλος, καθώς υπήρξε μια επαφή με τον Maverick Vinales που θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Μπροστά, βρήκε την ευκαιρία ο Fransesco Bagnaia να πάρει την πρώτη θέση.

Ο Ιταλός με την Ducati κράτησε το προβάδισμα για 4 γύρους και έκανε τη ζωή δύσκολη στον Quartararo, μέχρι να βρει την ευκαιρία ο πιλότος της Yamaha να βάλει την Μ1 του μπροστά από την Desmosedici.

Ο Bagnaia στη συνέχεια δέχτηκε ποινή Long Lap και τελικά αν και θα μπορούσε να είναι στο βάθρο, έμεινε στην 6η θέση.

MotoGP_Assen_Fabio_wins.jpg

Από εκεί και πέρα, ο Fabio ήταν εντυπωσιακός. Έκανε τρεις γρήγορους γύρους στο 1:32 και άλλον έναν μετά στο 1:33,00 την ώρα που όλοι οι άλλοι (στην καλύτερη περίπτωση) ήταν έως και μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί από τον ίδιο.

Ανέβασε τη διαφορά του στα τρία δευτερόλεπτα 15 γύρους πριν το τέλος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε διαλύσει και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε διάρκεια αγώνα, γράφοντας 1:32,869!

Αυτό ήταν το 750ο βάθρο της Yamaha στη μεγάλη κατηγορία και το πρώτο 1-2 για τους μπλε φέτος, αφού ο Maverick Vinales τερμάτισε πίσω από τον Fabio Quartararo.

Ένας Vinales με προβλήματα στην εκκίνηση από το συμπλέκτη του, ο οποίος μετά βίας χαμογελούσε στο parc ferme ή επάνω στο βάθρο. Ο Meregalli πήγε να τον αγκαλιάσει κι ο ίδιος αποτραβήχτηκε, ενώ όταν πανηγύριζε ο Fabio αυτός δεν έκανε τίποτα! Μετά έπιασε τη σαμπάνια για να συμμετάσχει κι αυτός.

MotoGP_Assen_Yamaha_1-2.jpg

Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν ό,τι γράφαμε πριν από μερικές ώρες για το διαζύγιο ανάμεσα στον ίδιο και την Yamaha. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ωραίες μάχες έδωσε στο σημερινό αγώνα και ο Joan Mir για να πάρει την 3η θέση σε μια δύσκολη πίστα για την Suzuki. Ο Mir – που ξεκίνησε 10ος σήμερα – σίγουρα περιμένει το δεύτερο μισό της χρονιάς, όπου υπάρχουν μερικές ευνοϊκές πίστες για τον ίδιο και την Suzuki.

MotoGP_Assen_Mir_Podium.jpg

Άλλος ένας που αξίζει συγχαρητήρια σήμερα είναι και ο Marc Marquez. Η πτώση του Σαββάτου τον φόβισε, αλλά η 7η θέση που πήρε σήμερα (και με τους περιορισμούς λόγω της κατάστασής του) είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Πίσω από τον Marc ήταν ο Aleix Espargaro με την Aprilia, ο Takaaki Nakagami (που πάλευε για βάθρο, ώσπου τον πέρασε ο Vinales κι από εκεί και πέρα χάθηκε κυριολεκτικά από το προσκήνιο) και ο Pol Espargaro.

Δυνατός ήταν σήμερα και ο Alex Rins, παρά την 11η θέση του. Ο Ισπανός βγήκε εκτός πίστας από ένα δυνατό πέρασμα που του έκανε ο Zarco, ρίχνοντάς τον στην 22η θέση.

MotoGP_Assen_Rossi_342.jpg

Όμως το πάλεψε και επέστρεψε δυνατός, τερματίζοντας μπροστά από τους Brad Binder, Danilo Petrucci, Alex Marquez και Enea Bastianini, που ήταν οι τελευταίοι που πήραν βαθμούς σήμερα.

Απογοητευμένος φεύγει από την πίστα του Assen ο Valentino Rossi, ο οποίος είχε μια πτώση στα πρώτα στάδια του αγώνα. Μια πτώση που σίγουρα φέρνει πιο κοντά τον θρύλο του MotoGP στην απόφαση να κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα.

MotoGP_Assen_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 17:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon