.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:08

Βόμβα: Συνάντηση Vinales-Yamaha επιβεβαιώνει το διαζύγιο, με τον ακριβοπληρωμένο Ισπανό να έχει ήδη υπογράψει με την Aprilia! Τι μέλλει γενέσθαι;

Το Σάββατο έσκασε μια βόμβα μεγατόνων στο paddock του MotoGP, καθώς οι φήμες ότι ο Maverick Vinales έσπασε το συμβόλαιό του με την Yamaha και υπέγραψε με την Aprilia πλήθυναν σε μεγάλο βαθμό. Τι μέλλει γενέσθαι αν όντως συμβεί αυτό;

Μέσα σε διάστημα εφτά ημερών, η εικόνα του Maverick Vinales άλλαξε άρδην και από την τελευταία θέση στο Sachsenring, δείχνει και είναι ένα από τα φαβορί για νίκη στην Ολλανδία.

Ο Ισπανός πήρε χτες την pole position, διαλύοντας το απόλυτο ρεκόρ πίστας, κι έγινε ο ένας από τους δύο πιλότους του MotoGP που έκανε 1:31 στην ιστορική πίστα.

Μια αξιοσημείωτη μεταστροφή. Από προτελευταίος στο grid της Γερμανίας, τώρα στην pole position και από την τελευταία θέση στον αγώνα του Sachsenring, τώρα είναι φαβορί (μαζί με τον Quartararo) για τη νίκη.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει αλλάξει ούτε κάτι στο ελάχιστο με τη μοτοσυκλέτα που είχε στη Γερμανία, παρά το ότι έλεγε ότι θα αντιγράψει το στήσιμο της Μ1 του Quartararo.

Οπωσδήποτε η νέα άσφαλτος και η άπλετη πρόσφυση που προσφέρει, έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ισπανό.

vin_assen_met2.jpg

Μετά όμως ήρθαν χτες το βράδυ οι φήμες που προβληματίζουν και προσθέτουν στο όλο μυστήριο με την περίπτωση του Maverick Vinales. Ο Ισπανός δεν έδωσε την προκαθορισμένη συνέντευξη της Παρασκευής και βρέθηκε μόνο στη συνέντευξη για τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο λόγος, όπως αναφέρεται, είναι ότι συναντήθηκε με τα «μεγάλα κεφάλια» της Yamaha για να συζητήσουν το μέλλον του στην ομάδα. Φήμες από την Ισπανία λένε ότι το μέλλον του δεν είναι πλέον συνδεδεμένο με την Yamaha.

Όπως μεταδίδουν, το διαζύγιο πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο τέλος του 2021, κάτι που σημαίνει ότι το συμβόλαιο του Ισπανού θα τελειώσει ένα χρόνο νωρίτερα από το κανονικό!

vin_assen_met3.jpg

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος και η Yamaha υπέγραψαν νωρίς την ανανέωση για να μην δοθεί η ευκαιρία στην Ducati να αρπάξει τον Ισπανό. Τώρα όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στην Aprilia και θα είναι ο νέος ομόσταυλος του Aleix Espargaro. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι υπέγραψε και προσύμφωνο με τους Ιταλούς.

Ο Maverick Vinales λέγεται ότι είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος του MotoGP, πίσω μόνο από τον Marc Marquez και με συμβόλαιο «εφτά μηδενικών» στο τσεπάκι του.

Αυτό σημαίνει ότι από τη μία η Yamaha θα εξοικονομήσει πολλά λεφτά, από την άλλη η Aprilia θα βρει (επιτέλους) έναν οδηγό που μπορεί αποδεδειγμένα να πάρει νίκες, αλλά και να οδηγήσει την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας μαζί με τον Aleix Espargaro.

vin_assen_met4.jpg

Αν όλα τα παραπάνω συμβούν, τότε μεγάλος χαμένος είναι ο Andrea Dovizioso που ήθελε να επιστρέψει στους αγώνες το 2022 αλλά και η Yamaha θα έχει δύο θέσεις διαθέσιμες, σε περίπτωση που σταματήσει και ο Rossi.

Για τον Dovi, η περίπτωση του να πάρει τη θέση του Vinales στην ομάδα της Yamaha, «σκοντάφτει» στο θέμα της ηλικίας. Οι μπλε σίγουρα θα θέλουν έναν οδηγό όχι στα 36 του για να έχουν δίπλα στον Quartararo.

Το όνομα του Raul Fernandez έχει ακουστεί εδώ και καιρό για την Yamaha. Ο Ισπανός, θεωρητικά, δεν βλέπει ανοιχτό δρόμο προς την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, αφού εκεί ο Binder έχει συμβόλαιο ως το 2024 και με την κατάσταση που βρίσκεται ο Oliveira, σίγουρα θα ανανεώσει.

vin_assen_met.jpg

Στην Yamaha αντίθετα, ξέρει ότι πιθανότατα θα πάει στην Petronas, μιας και ο Franco Morbidelli θα ανέβει (λογικά) στην εργοστασιακή ομάδα, όμως αν ο Ιταλοβραζιλιάνος δεν παρουσιάσει ένα πρόσωπο ανάλογο με αυτό του 2020, τότε τα πάντα είναι ανοιχτά.

Επιπλέον, η Yamaha είναι μια μοτοσυκλέτα ανέκαθεν πιο φιλική στους νεοφερμένους της μεγάλης κατηγορίας, κάτι που σίγουρα θα παίξει ρόλο στην απόφαση του Fernandez.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση, μιας και η KTM δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να χάσει ταλέντα όπως ο Raul Fernandez σε ανταγωνιστές της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon