.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 16:57

MotoGP Assen KAT – Pole με ρεκόρ ο Vinales και 1-2 για την Yamaha!

Το 1-2 έκανε η Yamaha στο Assen, με τους μπλε να μην έχουν χάσει την πρωτοπορία σε κανένα session μέχρι τώρα στο Ολλανδικό Grand Prix.

Με εμφατικό τρόπο η Yamaha έκανε το 1-2 στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, με τους αναβάτες του εργοστασίου να κάνουν χρόνο κάτω από το προηγούμενο απόλυτο ρεκόρ πίστας!

Ο νέος κάτοχος του ρεκόρ είναι ο Maverick Vinales με 1:31,814 ενώ ο ομόσταυλός του, ο Fabio Quartartaro, ήταν μόλις για 71χιλ. πίσω του. Και οι δύο έγιναν οι πρώτοι πιλότοι του MotoGP που «γύρισαν» στο 1:31 την ιστορική πίστα του Assen.

Ήταν πραγματικά ένα εντυπωσιακό 15λεπτο, με τον Fabio Quartararo να κάνει πολύ νωρίς  έναν εκπληκτικό χρόνο κάτω από το απόλυτο ρεκόρ πίστας που είχε ο ίδιος από το 2019.

Ένας χρόνος που θα μπορούσε να του δώσει την pole position, ωστόσο ο Maverick Vinales είχε άλλα σχέδια.

E40B9MfXwAAfFb9.jpg

Ο Ισπανός είναι σε τρομερή κατάσταση όλο το Σ/Κ, μόλις λίγες ημέρες αφότου τερμάτισε τελευταίος στο Grand Prix του Sachsenring.

Έχει πάρει την πρώτη θέση σε όλα τα sessions (πλην των τέταρτων ελεύθερων) ενώ την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν φαίνεται ότι του έχει δώσει και η παρουσία του πατέρα του στην πίστα.

Πλην αυτού, είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι η πίστα έχει καινούργια άσφαλτο, κάτι που σημαίνει πολύ καλή πρόσφυση. Κι όταν αυτό το τελευταίο υπάρχει, ο Ισπανός είναι εξαιρετικός.

Από την άλλη βέβαια, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, είναι εύκολο να περάσει από τον ενθουσιασμό και τη χαρά, στην απόγνωση και τα πικρόχολα σχόλια της Κυριακής.

Η Yamaha κυριάρχησε και σήμερα στην πίστα και από χτες πάντα μια M1 είναι στην πρώτη θέση όλων των sessions.

E4z4LWkXIAEnTA6.jpg

Πίσω από το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας των μπλε, στην τρίτη θέση, είναι ο Fransesco Bagnaia. Σε μια δύσκολη για την Ducati πίστα, ο Pecco βρήκε τις λύσεις και αφού πέρασε πρώτα από τις ΚΑΤ1, εξασφάλισε θέση στην πρώτη σειρά.

Μετά τις δυσκολίες που είχαν όλο το Σ/Κ οι κόκκινοι δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση. Κάτι τέτοιο αποδεικνύει και η 5η θέση του Johann Zarco.

Μπροστά από τον Γάλλο ήταν ο Takaaki Nakagami που ήλπιζε ότι θα ήταν αυτός στην πρώτη σειρά, αλλά στο τέλος του άρπαξε την 3η θέση ο Bagnaia που ήταν δύο δέκατα πιο γρήγορος από τον Ιάπωνα.

Μαζί τους στη δεύτερη σειρά είναι και ο Miguel Oliveira, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί τον πιο επικίνδυνο αναβάτη της ΚΤΜ, ειδικά μετά τις αναβαθμίσεις του Αυστριακού εργοστασίου.

E40B9MfXwAAfFb9.jpg

Ο Alex Rins δεν απέφυγε μια πτώση και έμεινε στην 7η θέση, ενώ μπορούσε θεωρητικά να πάρει κάτι καλύτερο. Στην τρίτη σειρά μαζί του είναι ο Jack Miller και ο Aleix Espargaro.

Τη δέκατη θέση πήρε ο Joan Mir, με διαφορά στα 9 δέκατα από την κορυφή και τους Pol Espargaro και Valentino Rossi να είναι πίσω του.

Ο Marc Marquez είχε μια ακόμα πτώση στις κατατακτήριες και δεν κατάφερε να περάσει από τις ΚΑΤ1. Έτσι θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 20η μόλις θέση.

MotoGP_QP_Results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 16:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon