.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 12:30

MotoGP Assen ΕΔ3 – O Maverick Vinales έκανε το 3 στα 3 στην Ολλανδία

Για μία ακόμη φορά ο Maverick Vinales πήρε την πρώτη θέση στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Ολλανδίας, με όλους τους πιλότους της μεγάλης κατηγορίας να βελτιώνουν σήμερα το πρωί τους χρόνους τους.

Μια ρουτίνα  που την έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο MotoGP επαναλήφθηκε και σήμερα στην Ολλανδία, με τον Maverick Vinales να είναι πολύ δυνατός στον ένα γύρο.

Μετά από την τελευταία θέση που πήρε στον αγώνα της Γερμανίας πριν από μία εβδομάδα, ο Ισπανός έκανε το απόλυτο στις ΕΔ του Assen, λέγοντας μάλιστα ότι, τελικά, δεν χρησιμοποίησε τις ρυθμίσεις του ομόσταυλού του.

Κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει με τον Maverick, ο οποίος καλείται αύριο να μην «καταρρεύσει» στον αγώνα, όπως τον έχουμε δει να κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ένα από τα «μυστικά» του είναι το ότι έχει νέο αρχιμηχανικό, τον Silvano Galbusera (πρώην του Valentino Rossi) και σίγουρα αυτό του δίνει το κάτι παραπάνω σ’ αυτό τον τρίτο αγώνα που οι δυο τους είναι μαζί.

Στα τρίτα ελεύθερα είχαμε το 1-2 από την Yamaha, η οποία δείχνει πολύ δυνατή σε μια πίστα που παραδοσιακά τα πάει καλά.

Αν το πάμε με βάσει την παράδοση, τότε είναι πολύ πιθανό μια Μ1 να πάρει τη νίκη στον αυριανό αγώνα. Η Yamaha έχει κερδίσει στην πίστα το 2011, το 2013, το 2015, το 2017 και το 2019.

Πέρυσι δεν έγινε αγώνας στο Assen, ενώ τις χρονιές που δεν κέρδιζε την πρώτη θέση στο Ολλανδικό Grand Prix έπαιρνε μια Honda. Αν είναι να συνεχιστεί φέτος το μοτίβο αυτό, τότε η Yamaha θα πάρει τη νίκη.

Είναι πιθανό μάλιστα να κερδίσει ο Maverick Vinales και να τον ακούσουμε να δηλώνει και πάλι ότι «είναι εδώ», για να προσπαθήσει στους επόμενους αγώνες να «παραμείνει εκεί» και όχι να χάσει τη δυναμική του.

Τα αδέρφια Espargaro ήταν πίσω από τις δύο Yamaha, με τον Pol να κερδίσει για ένα δέκατο τον αδερφό του Aleix, ενώ και οι δυο τους τα πάνε πάρα πολύ καλά στον Καθεδρικό Ναό της ταχύτητας.

Ένα ακόμα δίδυμο ακολουθεί, αυτό των πιλότων της Suzuki, με τον Joan Mir να είναι ένα δέκατο επίσης μπροστά από τον Alex Rins.

Ο Mir έλεγε χτες ότι είναι έτοιμος για ό,τι κι αν του επιφυλάσσει το Assen και σήμερα το επιβεβαίωσε κάνοντας καλή παρουσία στον ένα γύρο, κάτι που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της GSX-RR.

Το ότι και οι δύο Suzuki είναι μέσα στη δεκάδα – που θυμίζουμε ότι δίνει το εισιτήριο για την απευθείας είσοδο στις ΚΑΤ2 – δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα.

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο έκανε ο Takaaki Nakagami, η δεύτερη Honda στη δεκάδα αφού ο Marc Marquez «επέστρεψε στην πραγματικότητα» και θα χρειαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1 σε λίγο.

Ο Miguel Oliveira ήταν ο 8ος ταχύτερος οδηγός στην πίστα σήμερα το πρωί, μπροστά από τον Valentino Rossi που έβγαλε από το μανίκι του τον άσο την κατάλληλη στιγμή, για να μπει στους δέκα καλύτερους.

Ο θρυλικός Ιταλός αναβάτης κάνει καλούς αγώνες στο Assen, όπου έχει καταφέρει να σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε 10 αγώνες (8 στη μεγάλη κατηγορία).

Μισό περίπου δευτερόλεπτο από την κορυφή ήταν ο Jack Miller, η μοναδική Ducati που κατάφερε να περάσει στη δεκάδα, με τις κόκκινες μοτοσυκλέτες να δυσκολεύονται αρκετά στο εσωτερικό κομμάτι της Ολλανδικής πίστας.

MotoGP_FP3_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 12:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon