.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 17:41

Γιατί η Yamaha βλέπει στον Raul Fernandez τον ιδανικό αντικαταστάτη του Valentino Rossi;

Η Yamaha φαίνεται ότι ετοιμάζεται για την «μετα-Rossi» εποχή και κάνει από τώρα ενέργειες για να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τη θέση του θρυλικού Valentino Rossi, σε περίπτωση που ο Ιταλός δεν συνεχίσει και το 2022 την αγωνιστική του καριέρα.

Τέτοια εποχή οι φήμες και τα ονόματα αθλητών που ακούγονται για το μεταγραφικό παζάρι κάθε αθλήματος δίνουν και παίρνουν. Το MotoGP, κυρίως τα τελευταία χρόνια – και λόγω της πανδημίας του Covid-19 – παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις πιλότων από το ένα γκαράζ στο άλλο.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με μια από τις μεγαλύτερες φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στο paddock του MotoGP: το έντονο ενδιαφέρον της Yamaha να εντάξει στο δυναμικό της τον εξαιρετικό rookie της Moto2, Raul Fernandez.

Ο Ισπανός έχει κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο πρωτάθλημα της μεσαίας κατηγορίας, αφού έχει καταφέρει να πάρει ήδη δύο νίκες και πέντε βάθρα συνολικά σε εφτά αγώνες! Έχει συγκεντρώσει 128 βαθμούς και είναι στη μάχη για τον τίτλο της κατηγορίας με τον ομόσταυλό του, Remy Gardner, από τον οποίο απέχει μόλις 11 βαθμούς.

 fernandez_gardner.jpg

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο Gardner αποδέχτηκε πρόταση της ΚΤΜ και θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία το 2022 ως αναβάτης της δορυφορικής ομάδας του Αυστριακού εργοστασίου, την Tech3. Ο Iker Lecuona θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα δώσει τη θέση του στον Gardner, ενώ και οι δυσκολίες προσαρμογής του Danilo Petrucci δεν αποκλείεται να αναγκάσουν τον συμπαθή Ιταλό να παραχωρήσει τη θέση του στον Raul Fernadez. Αν όμως ο τελευταίος επιλέξει να ανέβει κατηγορία!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι οδηγοί της Moto2 προτιμούν να μείνουν στη μεσαία (και παρεξηγημένη στο παρελθόν) κατηγορία, προτού κάνουν την κίνηση για να ανέβουν στο MotoGP. Ο Raul Fernandez ακολουθεί το ίδιο μοτίβο και σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ισπανίας, τόνιζε ότι κατά 99% θα μείνει στην Moto2 και το 2022.

Το θέμα είναι όμως ότι η Yamaha έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησης του 20χρονου Ισπανού. Κι αν στο πρόσφατο παρελθόν συναθλητές του όπως ο Gardner, ο Di Giannantonio ή ο Bezzecchi δεν αποδέχτηκαν προτάσεις για να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία, μια τέτοια πρόταση (αν έρθει) για τον Raul Fernandez, θα ήταν ιδανική.

Κι αυτό επειδή θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα που έχει – όχι άδικα – χαρακτηριστεί η «μοτοσυκλέτα» των Rookies στη μεγάλη κατηγορία!

Η Yamaha είναι γνωστό πως ξεδιπλώνει όλες τις αρετές της μέσα στην πίστα, έχοντας έναν οδηγό που δεν έχει επιθετικό στυλ αλλά ακριβώς το αντίθετο: ένα ομαλό, ήπιο στυλ οδήγησης.

fernandez_gardner_race.jpg

Ο Raul Fernandez είναι ακριβώς ένας τέτοιος αναβάτης και οι «μπλε» βλέπουν στο πρόσωπό του έναν πιλότο που μπορεί να κάνει τη διαφορά από τα πρώτα κιόλας Grand Prix στη μεγάλη κατηγορία.

Το μεγάλο πρόβλημα στην περίπτωση του Ισπανού, είναι το γεγονός πως είναι εδώ και χρόνια αναβάτης της Red Bull. Η Yamaha συνεργάζεται με την Monster Energy και η Red Bull σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να χάσει έναν ακόμα οδηγό της.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που δεν κυνήγησε και δεν κράτησε στην ομάδα της έναν άλλον rookie που εντυπωσίασε – πριν το σοβαρό του τραυματισμό – στη μεγάλη κατηγορία. Ο λόγος για τον Jorge Martin που ήταν οδηγός της Honda, στη συνέχεια πήγε στην ΚΤΜ, αλλά ούτε οι Αυστριακοί τον κράτησαν και φέτος κατέληξε στην Ducati.

Πολύ δύσκολα, λοιπόν, θα αφήσουν έναν ακόμα οδηγό τους να καταλήξει στα χέρια των ανταγωνιστών της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα παρασκήνια και στο paddock του MotoGP  είναι πολλά και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 17:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon