.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 10:42

MXGP 2020, 7ος αγώνας, Faenza (Ιταλία)

Τραυματισμός για τον πρωτοπόρο Jeffrey Herlings και ξαφνικά όλα είναι ανοικτά!

Φτάνοντας στον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην ιταλική πίστα της Faenza ο Jeffrey Herlings (KTM) βρισκόταν στην κεφαλή της κατάταξης με μια σχετικά υγιή διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες και δείχνοντας πειστικότατα ως ένα πανίσχυρο φαβορί για τον τίτλο. Αυτά μέχρι το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσε δυνατά μετά από άλμα στις ελεύθερες δοκιμές και, αντί για τη σχάρα εκκίνησης, κατέληξε στο νοσοκομείο για εξετάσεις με πόνους στον αυχένα.

MXGP

Η απουσία ενός δυνατού πρωταγωνιστή άφησε το πεδίο ανοικτό για νέους επίδοξους πρωταθλητές και αυτός που το εκμεταλλεύτηκε καλύτερα απ’ όλους ήταν ο rookie ομόσταυλος του Herlings στην KTM, το παιδί-θαύμα από την Ισπανία, Jorge Prado.

Ο νεαρός ξεκίνησε δυναμικά με μια δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος, χάνοντας μόνο από τον εντυπωσιακό φέτος Jeremy Seewer (Yamaha) που πήρε τη νίκη, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Romain Febvre με τη νέα του Kawasaki.

Στο δεύτερο σκέλος προέκυψε ένας διαφορετικός νικητής, καθώς αυτή τη φορά ο τρέχων πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, Tim Gajser (Honda), βγήκε νικητής από τις θεαματικές μάχες για να καλύψει τη φτωχή του απόδοση στην πέμπτη θέση του πρώτου αγώνα. Πίσω του ξανά δεύτερος ήταν ο Prado, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Antonio Cairoli.

Στο σύνολο ωστόσο η νίκη πήγε στον Prado, ο οποίος έτσι κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε GP στη μεγάλη κατηγορία. Δεύτερος ήρθε ο Gajser και τρίτος ο Seewer.

Αυτό το αποτέλεσμα αναδεικνύει περίτρανα τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του φετινού πρωταθλήματος. Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο πραγματικά μεγάλος κερδισμένος από τον δεύτερο αγώνα στη Faenza ήταν ο Cairoli, αφού αυτός είναι δεύτερος στην κατάταξη και πλέον έκλεισε την απόστασή του από τον Herlings στους 22 βαθμούς.

Ωστόσο δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί πόσο πιο σημαντικό θα ήταν για τον έμπειρο Ιταλό να έχει τερματίσει λίγο ψηλότερα από την τέταρτη θέση στο σύνολο, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο. Μήπως ήταν μια χαμένη ευκαιρία;

Από την άλλη, μιλάμε για μια κατηγορία (MXGP) με πολλούς εν δυνάμει νικητές, πολλούς εστεμμένους πρωταθλητές και περισσότερους από τρεις αναβάτες που έχουν όλα τα φόντα για τον τίτλο φέτος. Οι Gajser και Cairoli οπωσδήποτε θα γεμίσουν τα όνειρα του Herlings με αγωνιώδεις σκέψεις κατά την απουσία του, ενώ φέτος ο Seewer εμφανίζεται σταθερά ανεβασμένος σε κάθε αγώνα και ο μικρός Prado μπορεί να μην αποδεικνύεται σε μαύρο άλογο στην κούρσα του τίτλου από τη rookie χρονιά του, αλλά ήδη απέδειξε πως μπορεί να πάρει νίκες και να επιδράσει σημαντικά στη μάχη του στέμματος.

Απομένει να μάθουμε τι έγινε με τον Herlings και κυρίως πόσο καιρό θα λείψει – κάτι άγνωστο την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με μόνη επιβεβαιωμένη πληροφορία πως κινεί κανονικά τα πάντα και έχει τις αισθήσεις του. Δεν ξεχνάμε πως το ερχόμενο σαββατοκύριακο έχει τρίτο συνεχόμενο GP στη Faenza και πλέον ο Ολλανδός της ΚΤΜ βλέπει κατάματα το ενδεχόμενο έξωσής του από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ακόμη κι αν ο τραυματισμός του είναι καθησυχαστικός και επιπόλαιος. Αν δεν είναι στη σχάρα εκκίνησης το Σάββατο και την Κυριακή…

ΜΧ2

Εντείνεται η μάχη μεταξύ Tom Vialle (KTM) και Jago Geerts (Yamaha) για τα μάτια εντός παγκόσμιου τίτλου στα 250 κυβικά. Στον προηγούμενο αγώνα στην ίδια πίστα πριν τρεις μέρες ο Geerts είχε εκμεταλλευτεί την κακή επίδοση του αντιπάλου του και τον πλησίασε στους 3 βαθμούς στην κατάταξη.

Αυτή τη φορά ωστόσο η εικόνα αντιστράφηκε εντελώς. Ο Vialle κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα, αποκομίζοντας το μέγιστο των 50 βαθμών που μπορούσε να πάρει από αυτόν, την ώρα που ο Geerts περιοριζόταν στην τέταρτη θέση στο σύνολο.

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Vialle επικράτησε του Maxime Renaux (Yamaha), με τον Geerts στην τρίτη θέση στον τερματισμό.

Στον δεύτερο ωστόσο και ενώ ο Vialle για μια φορά ακόμη οδηγούσε την κούρσα, ο Geerts έπεσε στον 8ο γύρο και όταν ξαναμπήκε είχε χάσει πολλές θέσεις, ενώ στο τέλος δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την ένατη θέση.

Πίσω από τον Vialle τερμάτισαν δύο Husqvarna, αυτές των Jed Beaton και Thomas-Kjer Olsen.

Έτσι η πρωτοπορία του Ιταλού αναβάτη της ΚΤΜ (307 βαθμοί) διευρύνθηκε εκ νέου στους 21 βαθμούς, ωστόσο ο Geerts παραμένει ασφαλώς δεύτερος με 286 βαθμούς και τον τρίτο, Renaux, 50 βαθμούς πιο πίσω στους 236.

 

Επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP θα είναι (ο τρίτος συνεχόμενος) στη Faenza το σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon