.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:04

Courtney Duncan – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια WMX 2020

Η Νεοζηλανδή αναβάτιδα της Kawasaki κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο της.

Στην Pietramurata κρίθηκε οριστικά για φέτος ο τίτλος της γυναικείας κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, WMX 2020. Μεγάλη θριαμβεύτρια της χρονιάς είναι η Courtney Duncan (Kawasaki), κατακτώντας το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η χρονιά είχε δραματικό χαρακτήρα, κάτι που φωτογραφίζεται γλαφυρά στην τελική κατάταξη: Duncan και Nancy Van De Ven (Yamaha) ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 207 βαθμούς. Το δράμα μάλιστα δεν περιοριζόταν μόνο ανάμεσα σε αυτές τις δύο πρωταγωνίστριες, καθώς η Larissa Papenmeier (Yamaha) τερμάτισε τη σεζόν τρίτη και μόλις 7 βαθμούς πίσω από τις δύο πρώτες, ενώ και η τέταρτη, Kiara Fontanesi (KTM) ακολούθησε άλλους 7 βαθμούς πιο πίσω!

Όπως είναι προφανές, ο τελευταίος αυτός αγώνας για το WMX 2020 είχε άκρως δραματικό χαρακτήρα και κρίθηκε στο πέσιμο της καρό σημαίας.

Στο πρώτο σκέλος η Duncan πήρε πρώτη την καρό σημαία μπροστά από την Papenmeier και τη Lynn Valk (Yamaha), ενώ στον δεύτερο αγώνα η Van De Ven έκανε ό,τι μπορούσε τερματίζοντας πρώτη, ωστόσο η μεγάλη μάχη που γινόταν πίσω της μεταξύ των Fontanesi και Duncan κατέληξε με τις δύο πρωταθλήτριες να συμπληρώνουν το βάθρο.

Κάπως έτσι Duncan και Nancy Van De Ven ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με τη Νεοζηλανδή να πανηγυρίζει τον τίτλο χάρη στις πέντε νίκες που πήρε φέτος, έναντι δύο της Ολλανδής αντιπάλου της.

Η Duncan κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο πέρυσι, μετά από μια περίοδο διαρκούς κυριαρχίας της Fontanesi των 6 τίτλων (2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018). Η Ιταλίδα δεν αγωνίστηκε το 2019 καθώς περίμενε το πρώτο της παιδί με τον πυγμάχο Devi Parenti, ενώ φέτος επέστρεψε στη δράση και αυτομάτως ήταν μέσα στις πρωταγωνίστριες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon