.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 16:19

MXGP 2020, 8ος αγώνας, Faenza (Ιταλία)

Καλπασμός Cairoli προς την κορυφή απόντος του Herlings.

Ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας στη Faenza της Ιταλίας έγινε υπό τη σκιά του τραυματισμού του Jeffrey Herlings (KTM), καθώς οι Tony Cairoli (KTM, Tim Gajser (Honda) και Jeremy Seewer (Yamaha) δείχνουν έτοιμοι να μπουν στα παπούτσια του.

Στην ΜΧ2 η χρονιά εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε μονομαχία των Tom Vialle (KTM) και Jago Geerts (Yamaha), με τους δύο τους να αποκομίζουν τους ίδιους βαθμούς στον τρίτο αγώνα της Faenza.

MXGP

Όσο απουσιάζει ο Herlings, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος είναι πλέον ο περσινός κάτοχος του τίτλου, Gajser, και ο έμπειρος πολυπρωταθλητής Cairoli.

Στο πρώτο σκέλος φάνηκε πως οδεύουμε σε μια μονομαχία χωρίς οίκτο, ωστόσο αυτή η τακτική κόστισε στον Gajser μια επαφή και πτώση νωρίς στον αγώνα.

Στο μεταξύ, ο rookie Jorge Prado (KTM) βρέθηκε σε πολύ δυνατή μέρα, πήρε τη Holeshot και ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης από την αρχή, κάτι που στο τέλος κατάφερε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Cairoli, με χαρακτηριστική άνεση από τον τρίτο Seewer, ενώ ο Gajser κατάφερε να περισώσει πολύτιμους βαθμούς τερματίζοντας 5ος μετά την επιστροφή του από την πρώτη που είχε νωρίς στον αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος του GP ωστόσο ο Gajser επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο παίρνοντας μια σπουδαία νίκη 5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Cairoli, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Romain Febvre (Kawasaki).

Αυτά τα δύο αποτελέσματα έχρισαν μεγάλο νικητή του GP Cairoli, δεύτερος ήταν ο Gajser και τρίτος ο Prado.

Πλέον στην κατάταξη ο Cairoli έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα με 285 βαθμούς, καθώς ο Gajser ακολουθεί στους 278, τρίτος έχει πέσει ο Herlings με 263 και απειλείται από τον Seewer που βρίσκεται στους 255.

ΜΧ2

Στα 250 κυβικά εκατοστά οι δύο πρωταγωνιστές μοιράστηκαν σχεδόν τα πάντα. Με μια νίκη και μια δεύτερη θέση έκαστος, έχουν εγκαθιδρύσει το δικό τους ολιγοπώλιο στην κατηγορία και παίζουν τον τίτλο μεταξύ τους.

Στο πρώτο σκέλος νικητής ήταν ο Tom Vialle (KTM), Jago Geerts (Yamaha) και τον Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) τρίτο.

Ο δεύτερος αγώνας είχε ανεστραμμένους ρόλους για τους δύο πρώτους, ενώ αυτή τη φορά το βάθρο γέμισε με τον Jed Beaton (Husqvarna).

Φεύγοντας από τη Faenza ο Vialle προηγείται στην κατάταξη με 354 βαθμούς, τον κυνηγά ο Geerts με 333 και τρίτος από μακριά και μάλλον ακίνδυνος είναι ο Maxime Renaux (Yamaha) με 259.

Μετά την τριπλέτα της Faenza το παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP μετακομίζει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο βόρεια, πάντα στην Ιταλία, για μια ακόμη τριάδα αγώνων σε διάρκεια μιας εβδομάδας στην φημισμένη Mantova. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ακολουθούν άλλα δύο GP στην ίδια πίστα στις 30/9 και 4/10.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon