.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 13:25

MXGP 2020, 9ος αγώνας, Mantova (Ιταλία)

Το Grand Prix των απρόσμενων νικητών έφερε τον Tim Gajser ξανά στην κορυφή της κατάταξης.

Μετά από μια τριπλέτα σερί αγώνων στην Kegums της Λετονίας και άλλη μια στην ιταλική Faenza, το παγκόσμιο πρωτάθλημα παρέμεινε Ιταλία για το επόμενο μπουκέτο τριών συνεχόμενων αγώνων στη Mantova.

Το GP of Lombardia, ονομασμένο από την περιοχή που βρίσκεται η Mantova, μας κέρασε έναν αγώνα με απρόσμενα αποτελέσματα και ανατροπές στην κατάταξη.

MXGP

Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας ξεκίνησε με τον Jeremy Seewer (Yamaha) να παίρνει τη Holeshot και να οδηγεί τη δράση, καθώς πίσω του σταδιακά συγκεντρωνόταν ένας ικανός αριθμός επίδοξων νικητών.

Ωστόσο ο Seewer συνέχισε στον δικό του ταχύτατο ρυθμό χωρίς ποτέ κανείς να τον απειλήσει πραγματικά, έτσι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην κατανομή των υπολοίπων θέσεων του βάθρου, η οποία σχηματίστηκε με τον Jorge Prado (KTM) δεύτερο και τον Antonio Cairoli (KTM) τρίτο.

Στον δεύτερο αγώνα την πρώτη στροφή πήρε ο Prado, την ώρα που ο Seewer έχανε έδαφος εξαιτίας μιας μικρής πτώσης στην αρχή της μάχης. Ωστόσο υπήρχε ένας Gajser μαινόμενος λίγο πιο πίσω, ανεβαίνοντας διαρκώς θέσεις ώσπου έπιασε κορυφή.

Ο Σλοβένος πρωταθλητής – που είχε κάνει έναν αδιάφορο πρώτο αγώνα στην 8η θέση – αυτή τη φορά έβγαλε στην πίστα έναν ασυναγώνιστο εαυτό και απλά οδήγησε κυριαρχικά ως την καρό σημαία.

Πίσω του στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Glenn Condehoff (Gas Gas) σε απόσταση 14.4 δευτερολέπτων, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Seewer που ανέκαμψε από την τούμπα του χάρη στον πολύ γρήγορο ρυθμό που είχε επιδείξει και τον πρώτο αγώνα.

Εκ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, ο Gajser τερμάτισε εδώ τέταρτος, ενώ ο Cairoli πήρε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα στην 14η θέση.

Το δεύτερο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λιθουανού Arminas Jasikonis (Ηusqvarna) ο οποίος έχει χτυπήσει στο κεφάλι, τέθηκε σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Cremona και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Ο Seewer πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε GP της μεγάλης κατηγορίας στην καριέρα του, με τον Coldenhoff δεύτερο και τον Prado τρίτο.

Αυτός ο τερματισμός του Cairoli στον δεύτερο αγώνα τον υποβίβασε στην 8η θέση στο σύνολο του GP και είχε ένα άμεσο αποτέλεσμα: ο Gajser τον προσπέρασε στην κατάταξη και πλέον είναι αυτός πρώτος με 316 βαθμούς, έναντι 311 του Ιταλού που πριν φτάσουμε εδώ κρατούσε την πρωτιά με βραχεία κεφαλή. Τρίτος στο πρωτάθλημα είναι πλέον ο Seewer με 300 βαθμούς, μια διαφορά αρκούντως μικρή για όνειρα τίτλου!

ΜΧ2

Ο πρωτοπόρος της κατάταξης της ΜΧ2, Tom Vialle (KTM), δεν βρέθηκε στη μέρα του και στο τέλος απέτυχε να ανέβει στο βάθρο της Mantova, ωστόσο είχε την τύχη με το μέρος του. Ο βασικός του αντίπαλος, Jago Geerts (Yamaha), τα πήγε ακόμη χειρότερα και έτσι ο Γάλλος διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία.

Στον πρώτο αγώνα ο Vialle οδήγησε στη νίκη, κρατώντας τον Thomas-Kjer Olsen (Husqvarna) δεύτερο και τον Maxime Renaux (Yamaha) τρίτο, ενώ ο Geerts τερμάτιζε εκτός δεκάδας.

Το δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 είδε τον Jed Beaton (Husqvarna) να παίρνει τη πρώτη του νίκη στην κατηγορία, μπροστά από τους Ben Watson (Yamaha) και Conrad Mewse (KTM), ενώ ο Olsen τερμάτισε 4ος. Στον αγώνα αυτόν ο Vialle τα βρήκε πολύ σκούρα υποχωρώντας εκτός δεκάδας, ενώ ο Geerts έδειχνε πως θα ρέφαρε τον κακό πρώτο του αγώνα. Ωστόσο ενόσω είχε ανέβει ως την 5η θέση, μια πτώση τον έστειλε αρκετά πιο πίσω και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει 8ος.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η νικητήρια τριάδα του GP είχε την εξής σύνθεση: Olsen, Beaton, Watson. Στο σύνολο ο Vialle κατατάχθηκε 6ος και ο Geerts 9ος, έτσι στη βαθμολογία ο Vialle με 386 βαθμούς έχτισε μια διαφορά 30 βαθμών από τον βασικό του αντίπαλο, ενώ ο τρίτος, Renaux, παρακολουθεί από απόσταση στους 286 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην ίδια πίστα της Mantova στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon