.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 12:34

ΜΧ των Εθνών 2021, Mantova (Ιταλία)

Θρίαμβος για την Ιταλία, το καλύτερο αντίο στον μεγάλο Tony Cairoli

Η εθνική ομάδα της οικοδέσποινας Ιταλίας με τους Tony Cairoli, Mattia Guadagnini και Alessandro Lupino – όλοι τους αναβάτες της ΚΤΜ – κατάφεραν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα στην πατρίδα τους και να χαρίσουν στον Cairoli ένα σπουδαίο αποχαιρετιστήριο δώρο στη χρονιά που κλείνει την αγωνιστική του καριέρα.

Η πρώτη μέρα του αγώνα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, με τη βροχή να κάνει τη ζωή όλων πολύ δύσκολη, αλλά και τον Cairoli (που αγωνίστηκε με τον αριθμό 46!) να χάνει πολύ χρόνο και θέσεις μετά από μια πτώση που είχε.

Στο τέλος μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα αναδείχθηκε ο Δανός Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), μπροστά από τον Γάλλο Tom Vialle (KTM) και τον Άγγλο Ben Watson (Yamaha).

Τη δεύτερη μέρα αναδύθηκε το άστρο του Ολλανδού πρωτοπόρου στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP, Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος σάρωσε τους αντιπάλους του κερδίζοντας 49 δευτερόλεπτα διαφορά (!) από τον δεύτερο, Ελβετό Valentin Guillod (Yamaha), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αυστριακός Rene Hofer (KTM).

Με τους Guadagnini και Lupino στις θέσεις 6 και 7 ωστόσο, η Ιταλία άρχιζε να δείχνει δυνατή για τη νίκη, με βασική αντίπαλο την Ολλανδία του Herlings.

Κάπως έτσι η κρίσιμη τρίτη μέρα του αγώνα ήρθε να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Οι Ολλανδοί τα έδωσαν όλα για να σπάσουν την πρωτιά της Ιταλίας και σχεδόν το κατάφεραν, καθώς για μια φορά ακόμη ο Herlings πήρε τη νίκη, με τον Glenn Coldenhoff (Yamaha) τρίτο.

Σφήνα μεταξύ τους τερμάτισε ο Cairoli, ωστόσο το δράμα κρίθηκε υπέρ της Ιταλίας για έναν μόλις βαθμό, καθώς ο Lupino κατάφερε να πάρει τη 17η θέση παρότι είχε δεχτεί ποινή 10 θέσεων για υπέρβαση της πίστας και είχε πέσει από την 7η που σιγούρευε τον τίτλο για την πατρίδα του.

Έτσι η Ιταλία κατέκτησε το 74ο Motocross of Nations μπροστά από το ενθουσιώδες κοινό συμπατριωτών τους, με την Ολλανδία να μένει δεύτερη για έναν βαθμό, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Αγγλία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon