.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 10:27

ΜΧ των Εθνών 2021 – Απούσα η πολυνίκης ομάδα των ΗΠΑ

Επίσημα πλέον οι Αμερικανοί ανακοινώνουν πως δεν θα ταξιδέψουν για την Ιταλία και το ετήσιο MX of Nations.

Η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (ΑΜΑ) έχει ως εξής:

“Η ΑΜΑ δεν θα λάβει μέρος στο 2021 FIM Motocross of Nations (MXoN) που θα γίνει στις 25-26 Σεπτεμβρίου στη Μάντοβα της Ιταλίας. Οι τρέχουσες προσπάθειες για προστασία από τον Covid-19 και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές συνθήκες παρουσίασαν οργανωτικές δυσκολίες που συνέβαλλαν στην απόφαση αυτή της Team USA.

“Ένας αριθμός προβλημάτων συνέβαλλαν στην οργανωτική δυσκολία να δώσουμε το παρόν στο 2021 MXoN, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, και αυτά ενισχύθηκαν πολύ από τις τρέχουσες ρυθμίσεις για προστασία από τον Covid-19 που αφορούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

“Εξαιτίας του σεβαστού οικονομικού ρίσκου που αντιμετωπίζουν όλοι οι μέτοχοι της ομάδας, αλλά και των άγνωστων παραμέτρων που ισχύουν εκεί, καταλήξαμε με υπευθυνότητα στην ομόφωνη απόφαση να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας.

“Η ΑΜΑ είναι περήφανη κάθε χρόνο για την προσπάθεια συμμετοχής στο MXoN, και ελπίζουμε να επιστρέψουμε κανονικά το 2022, είναι στόχος μας να ξαναφέρουμε το Chamberlain Trophy στις ΗΠΑ για μια φορά ακόμη.

"Το ΜXoN υπό την αιγίδα της FIM είναι μια διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος με εθνικές ομάδες τριών αναβατών. Αγωνίζονται για συνδυασμένη βαθμολογία, η οποία καθορίζει και την πρωταθλήτρια χώρα.

"Η ομάδα των ΗΠΑ είναι η πρωτοπόρος σε ομαδικές νίκες στο ΜΧοΝ με 22. Οι περισσότερες από αυτές ήρθαν υπό τη διεύθυνση του πεντάκις παγκόσμιου πρωταθλητή ΜΧ Roger de Coster, με την πιο πρόσφατη νίκη το 2011."

Κάπως έτσι το ΜΧ των Εθνών 2021 μίκρυνε λιγάκι με την προδιαγεγραμμένη απουσία μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί νομοτελειακά. Το περίεργο είναι ότι στο πρόσφατο ISDE 2021 που ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην ίδια χώρα, στην Ιταλία, οι ΗΠΑ έδωσαν κανονικά το παρόν με ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Ενδεχομένως αυτή η εμπειρία να προκάλεσε προβλήματα οργανωτικής ή οικονομικής φύσης (που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε), λειτουργώντας ως αιτιολογημένη αφορμή για την απόσυρση από το ΜΧοΝ.

Όπως και να έχει, η απουσία ενός φαβορί δεν είναι ποτέ ευχάριστη για κανέναν θεσμό, ιδιαίτερα όταν αυτή η ομάδα οργανωνόταν και δήλωνε πως θα δώσει κανονικά το παρόν μόλις πριν λίγο καιρό, τον Ιούλιο 2021.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon