.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 10:32

Από την Moto3 στο MotoGP. Θα αντέξει το άλμα ο Darryn Binder;

Ο Darryn Binder είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει τη μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις στην ομάδα της Petronas SRT για το 2022. Θα καταφέρει όμως να ανταπεξέλθει στο άλμα από την Moto3 στο MotoGP;

Οι πιθανότητες να δούμε τον Darryn Binder στην ανανεωμένη (και με διαφορετικό όνομα) ομάδα της Petronas SRT για το 2022 είναι όλο και περισσότερες.

Δίπλα του θα είναι ο Andrea Dovizioso όπως φαίνεται, με τη νέα ομάδα να συνδυάζει εμπειρία και νιάτα στο γκαράζ.

Η περίπτωση του Binder φέρνει στο μυαλό αυτή του Fabio Quartararo πριν από μερικά χρόνια, όταν η Petronas τον έφερνε στη μεγάλη κατηγορία δεχόμενη όμως κριτική για την επιλογή της αυτή.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Κι αν ο Γάλλος τελικά τους βγήκε, είναι άγνωστο τι θα συμβεί με την περίπτωση του μικρού αδερφού του Brad Binder.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι ο Darryn Binder αποτελεί ίσως μια τελευταία επιλογή για την ομάδα και μια ριψοκίνδυνη επιλογή, αφού προτίθεται να κάνει το άλμα από τη μικρή στη μεγάλη κατηγορία.

Δεν είναι και πολλοί αυτοί που έχουν πάρει την απόφαση να πάνε από την Moto3 στη MotoGP κατηγορία, την ώρα μάλιστα που ο Ν. Αφρικανός δεν έχει και τις πολλές νίκες (μία) ή βάθρα (έξι).

darryn-binder-alma-Moto3-MotoGP-fgq2.jpg

Ένας παράγοντας που θα κάνει δύσκολο το έργο της προσαρμογής του στη μεγάλη κατηγορία είναι το γεγονός ότι έχει μείνει πολύ καιρό στην Moto3. Έχει μάθει και συνηθίσει επί εφτά χρόνια τις μικρές μοτοσυκλέτες και θα απαιτηθεί πολλή προσπάθεια από πλευράς του για να αλλάξει το στυλ του για την MotoGP μοτοσυκλέτα.

Το παράδειγμα του Jack Miller, του μοναδικού στη σύγχρονη εποχή που έκανε το άλμα από την Moto3 στη MotoGP, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Binder.

Άλλωστε και για τον Αυστραλό οι προσδοκίες δεν ήταν πολλές και αρκετοί μίλησαν για «καμμένο χαρτί» αλλά τελικά – αν και του πήρε χρόνο – ο Miller προσαρμόστηκε κι έφτασε φέτος να είναι εργοστασιακός με την Ducati και να σκέφτεται ακόμα και τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

Το κλειδί για τον D. Binder είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει να «ξεχάσει» τη μοτοσυκλέτα της Moto3 που αποδίδει περίπου 55 ίππους και να μάθει την M1 της Yamaha με τους 250+ ίππους.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το πλαίσιο και τα φρένα, αλλά τουλάχιστον η Yamaha έχει αποδειχτεί πάρα πολύ φιλική προς τους νέους οδηγούς και η καλύτερη μοτοσυκλέτα για να προσαρμοστεί ένας rookie στην κατηγορία.

darryn-binder-alma-Moto3-MotoGP-fgq3.jpg

Τέλος, σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχημένη πορεία για τον Darryn είναι και η παρουσία του αδερφού του, του Brad Binder στο MotoGP.

Κι όχι μια απλή παρουσία, αφού ο Brad έχει καταφέρει να πάρει δύο νίκες μέχρι στιγμής. Η συμπαράσταση και η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη.

Οι συμβουλές του ίσως αποδειχτούν καθοριστικές ακόμα και στο να μετριάσει κάπως τον πολύ επιθετικό του τρόπο οδήγησης, για τον οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και κάποιοι από τους συναθλητές του τον χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα «καμικάζι».

Θα τα καταφέρει; Μόνο ο χρόνος θα το δείξει και το κατά πόσο θα «παίξει» καλά τα ευνοϊκά χαρτιά που έχει στη διάθεσή του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon