.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 12:43

Ο Pedro Acosta στην Moto2 το 2022 με την ομάδα του Aki Ajo

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Moto3 και rookie στην κατηγορία, Pedro Acosta, θα αγωνίζεται στην Moto2 από τη νέα σεζόν, στο πλάι του Augusto Fernandez.

Η KTM επιβεβαίωσε σήμερα ότι το ανερχόμενο αστέρι των GP, Pedro Acosta, θα συνεχίσει να αποτελεί οδηγό του Αυστριακού εργοστασίου και το 2022.

Η συμφωνία προβλέπει την άνοδο του νεαρού Ισπανού στο πρωτάθλημα της Moto2 και στην ομάδα του Aki Ajo, εκεί που θα έχει στο πλάι του έναν έμπειρο οδηγό, τον Augusto Fernandez.

Οι δυο τους θα αντικαταστήσουν τους Remy Gardner και Raul Fernandez που είναι στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Moto2 φέτος (μέχρι στιγμής) και οι οποίοι θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία από του χρόνου, με τα χρώματα της Tech3 KTM.

Έτσι ο Pedro Acosta, που αποτέλεσε μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες, θα περάσει μόνο ένα χρόνο στην Moto3 και ίσως ανέβει κατηγορία έχοντας κατακτήσει και τον τίτλο!

«Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω και αυτό ήθελα», σχολίασε ο Acosta. «Πάντα έχεις νέα πράγματα να μάθεις και θα μπορούσα να μάθω στην Moto3, όμως νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή κίνηση για την εξέλιξή μου ως αναβάτη».

«Επιπλέον είναι και σημαντικό πλεονέκτημα ότι μένω στην οικογένεια της KTM και με ανθρώπους που έχουμε χτίσει μια πολύ καλή σχέση. Η ομάδα πραγματικά με βοήθησε πολύ σ’ αυτή την πρώτη μου χρονιά στο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο Augusto Fernandez, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Moto3 κι αγωνίζεται φέτος για τρίτη χρονιά στη μεσαία κατηγορία, είπε:

«Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος που θα αποτελέσω μέλος της Red Bull KTM Ajo. Εδώ και πολλά χρόνια η ομάδα είναι σημείο αναφοράς για την κατηγορία».

«Νομίζω ότι θα με βοηθήσει αυτή η εμπειρία που έχουν στις μάχες για νίκες και τίτλους. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 12:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon