.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 18:42

Ο ρόλος-κλειδί του Aleix Espargaro στην υπογραφή του Vinales με την Aprilia!

Ο Aleix Espargaro αποδείχτηκε παράγοντας κομβικής σημασίας στο «γάμο» ανάμεσα στον Maverick Vinales και την Aprilia.

Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά ότι ο Maverick Vinales ζήτησε από την Yamaha να τερματιστεί το συμβόλαιό του φέτος, τα νέα ήταν σοκαριστικά για τους περισσότερους στο paddock.

Μερικές εβδομάδες αργότερα κι όταν η σχέση του με την Yamaha έφτασε στο χειρότερο σημείο, η ταχύτητα με την οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία του με την Aprilia ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Τώρα βγαίνουν προς τα έξω περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι ο Aleix Espargaro ήταν ο βασικός μεσάζων και ο ρόλος του ήταν κομβικής σημασίας για να επιτευχθεί η συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Aleix Espargaro με τον Maverick Vinales παραμένουν δύο πολύ καλοί φίλοι (μάλιστα ο Aleix τον έχει χαρακτηρίσει τον Maverick αδερφό του από άλλη μητέρα!), έχοντας μοιραστεί σχετικά πρόσφατα το γκαράζ της Suzuki (2015 και 2016).

Συχνά πυκνά μάλιστα μοιράζονται και φωτογραφίες στα social media από ιδιωτικές δοκιμές η προπονήσεις που κανονίζουν μαζί με τον αδερφό του Aleix, τον Pol Espargaro ή και μόνοι τους.

aleix-espargaro-rolos-kleidi-vinales-try2.jpg

Σε ένα τέτοιο τεστ ήταν που συζητήθηκε αρχικά η ιδέα να φύγει πρόωρα από την Yamaha ο Ισπανός και να έλθει στην Aprilia.

«Για να είμαι ειλικρινής, ο Aleix έπαιξε σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη συμφωνία», έλεγε σε δηλώσεις του ο Massimo Rivola. «Μου είχε πει εδώ και μήνες ότι ο Maverick δεν ήταν χαρούμενος».

«Εγώ δεν το σκεφτόμουν καν, δεδομένου ότι είχε ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο, οπότε δεν μου είχε περάσει από το μυαλό».

«Κάποια στιγμή όμως μου είπε ο Aleix ότι το σκέφτεται και θέλει να έρθει την επόμενη χρονιά. Τότε του είπα: σταμάτα και άσε με να μιλήσω με τον μάνατζέρ του!»

«Δεν θυμάμαι πότε ξεκινήσαμε να μιλάμε αλλά ήταν μετά τον αγώνα στη Γερμανία που δεν είχε πάει καθόλου καλά γι’ αυτόν».

Αυτό που περιμένει τώρα ο Rivola από τους δυο τους, είναι να συνεργαστούν όπως ακριβώς και στην Suzuki για να μετατρέψουν την RS-GP σε μοτοσυκλέτα έτοιμη για νίκες.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Aprilia», παραδέχτηκε. «Είμαστε περίεργοι να τον δούμε πάνω στη μοτοσυκλέτα γιατί θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε».

aleix-espargaro-rolos-kleidi-vinales-try3.jpg

«Μέχρι τώρα το σημείο αναφοράς ήταν ο Aleix. Βέβαια είναι αλήθεια ότι απαιτείται χρόνος από πλευράς του, ενώ ο Aleix ξέρει πολύ καλή τη μοτοσυκλέτα».
«Έχει ακολουθήσει αυτό το project για πολλά χρόνια κι έχει καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα μας. Όσο για τον Maverick, τον θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του paddock και τώρα είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε να νοιώσει άνετα στην ομάδα».

«Αυτό που περιμένω είναι ο Aleix να παραμείνει το σημείο αναφοράς, αλλά ο Maverick να τον πιέζει. Όχι αμέσως, αλλά από τη νέα σεζόν. Και όταν έχεις δυο οδηγούς που πιέζει ο ένας τον άλλον, μεγαλώνεις. Ειδικά όταν είναι φίλοι! Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή τη φιλία».

«Τα κατάφεραν στη Suzuki και στο κάτω-κάτω για μένα το βασικό είναι ότι ένας αναβάτης σαν τον Aleix, που έχει τόσα χρόνια στην ομάδα, πρότεινε το φίλο του να έρθει εδώ».

Όσο για τον Maverick Vinales; Ο Ισπανός δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή στην ομάδα της Aprilia.

Πριν από λίγες ημέρες, το εργοστάσιο πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στο MotoGP και το πρώτο του εδώ και δύο δεκαετίες (21 χρόνια) στη μεγάλη κατηγορία.

aleix-espargaro-rolos-kleidi-vinales-try4.jpg

Με την προσθήκη του έμπειρου Ισπανού, η Aprilia θα κάνει τα πάντα, όπως λέει ο Massimo Rivola, για να δώσει στο δίδυμό της αυτό που θέλουν, ώστε η RS-GP να είναι σε θέση να αποτελεί σταθερή απειλή για βάθρα και νίκες.

«Τώρα αυτό που είναι στο μυαλό όλων είναι πως θα χτίσουμε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Η βάση μας δείχνει καλή και η μοτοσυκλέτα του 2022 δεν θα είναι επαναστατική. Θα είναι μια εξέλιξη της τωρινής».

«Είχαμε αρκετές επαναστάσεις κάθε χρονιά, αλλάζοντας πολλά πράγματα. Τώρα πρέπει να σταθεροποιηθούμε και να μεγαλώσουμε».

«Είπα στον Maverick να μην έχει υψηλές προσδοκίες γιατί αφήνει μια μοτοσυκλέτα που πάει για πρωτάθλημα και δεν θα είναι εύκολο. Το καλό όμως είναι ότι θέλουμε μαζί του να φτιάξουμε μια μοτοσυκλέτα που θα κερδίζει. Δεν χωρά αμφιβολία ότι θα αφοσιωθούμε σε αυτό».

Τέλος, είναι αρκετά σημαντικό – για τον Vinales – και το γεγονός ότι στην Aprilia δεν δείχνουν διάθεση να μείνουν στο παρελθόν και στο τι διαδραματίστηκε ανάμεσα στον Ισπανό και την προηγούμενη ομάδα του.

aleix-espargaro-rolos-kleidi-vinales-try5.jpg

«Δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό δεν θέλω να μπω σε τέτοιες κουβέντες για την Yamaha. Σίγουρα όμως αυτό που έκανε ήταν λάθος».

«Τιμωρήθηκε όμως και τώρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτόν. Αν δεν του είναι αρκετό, τουλάχιστον θα μπορούμε να πούμε ότι προσπαθήσαμε. Σε μια οικογένεια όταν κάτι δεν πάει καλά, σίγουρα δεν φταίει ένα μόνο άτομο».

«Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι κι αυτός θα κάνει το ίδιο από την πλευρά του. Έρχεται με πέντε χρόνια εμπειρίας και ελπίζω ότι θα μείνει άλλα πέντε μαζί μας».

«Αν είμαστε τυχεροί και τον κρατήσουμε για πέντε χρόνια, θα τον έχουμε ίσως στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 18:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon