.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 13:09

MXGP 2021, 10ος αγώνας, Σαρδηνία (Ιταλία)

Η άμμος της Σαρδηνίας έχει πλέον πορτοκαλί χρώμα.

Ο δέκατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το MXGP of Sardegna στη Riola Sardo, ξεκίνησε άσχημα, καθώς ο Antonio Cairoli (KTM) είχε μια άσχημη και τρομακτική πτώση στις δοκιμές, από την οποία έμεινε για λίγη ώρα σχεδόν αναίσθητος και δίχως αίσθηση στα άκρα του.

Ο Ιταλός τελικά συνήλθε και οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν πως δεν είχε τραυματιστεί, ωστόσο έμεινε εκτός αγώνα για προληπτικούς λόγους.

Η πίστα της Riola Sardo χαρακτηρίζεται από την αμμώδη επιφάνειά της, στοιχείο που βρήκε απολύτως προετοιμασμένο τον Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος φημίζεται για την ταχύτητά του σε τέτοιο έδαφος.

Για τον Ολλανδό ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά, την ώρα που το πρωταθλητής Tim Gajser (Honda) έπεφτε στην πρώτη στροφή μαζί με αρκετούς άλλους αναβάτες. Ξαναμπήκε τελευταίος και κατάφερε να μαζέψει μόλις 2 βαθμούς από τον ατυχέστατο αυτόν πρώτο αγώνα της MXGP.

Αυτό αποδείχθηκε θείο δώρο για τον Herlings, ο οποίος ήδη άνοιγε διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες.

Στο κυνήγι του ξεχώρισε ο Jorge Prado (KTM), ωστόσο όταν έφτασε στη δεύτερη θέση η απόστασή του από τον πρωτοπόρο ήταν άνω των 9 δευτερολέπτων και με τον ρυθμό που πήγαινε ο Ολλανδός πολύ δύσκολα θα τον έπιανε ο Ισπανός rookie.

Κάπως έτσι καπαρώθηκαν οι δύο πρώτες θέσεις του αγώνα, με την τρίτη να κρίνεται από μια μάχη μεταξύ των Romain Febvre (Kawasaki) και Calvin Vlaanderen (Yamaha), με τον Febvre να παίρνει τελικά τη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος είχαμε ξανά ένα πανομοιότυπο βάθρο, μόνο που αυτή τη φορά ο Herlings δεν είχε εξίσου εύκολο έργο. Ο Prado οδήγησε για μεγάλο μέρος του αγώνα, αφήνοντας τον Ολλανδό να τον κυνηγά, μα στο τέλος ο Herlings έκανε μια μαγική προσπέραση από την εξωτερική στον rookie ομόσταυλό του και έσπευσε να εξαφανιστεί με ρυθμό που μόνο αυτός μπορούσε να καταφέρει.

Για μια φορά ακόμη, πίσω από τον δεύτερο Prado τερμάτισε ο Febvre.

Για τον δε Gajser, ο οποίος εκτός της ατυχίας του στον πρώτο αγώνα έτρεχε και με τραυματισμό που τον απασχόλησε εμφανώς, κατάφερε να φτάσει στην καρό σημαία όγδοος.

Κάπως έτσι, η τριάδα που έκλεισε με τον ίδιο τρόπο και τα δύο σκέλη πήρε και το συνολικό βάθρο του αγώνα, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη ανατροπή: ο Herlings έφτασε στους 371 βαθμούς και προσπέρασε οριακά τον Gajser (370 β.) για να πάρει αυτός την κόκκινη number plate του πρωτοπόρου στη βαθμολογία.

Ο δε Febvre πλησίασε τη δεύτερη θέση σε απόσταση μόλις 3 βαθμών (367 β.), ενώ και ο Prado βρίσκεται απειλητικά κοντά με 359 βαθμούς και σταθερά καλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό.

 

ΜΧ2

Στα 250 κυβικά ο Tom Vialle ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ΚΤΜ στη Σαρδηνία κατακτώντας τη νίκη και στα δύο σκέλη του.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Maxime Renaux (Yamaha), πήρε τη δεύτερη θέση στο ένα σκέλος και την τρίτη στο άλλο, για να τερματίσει δεύτερος στο GP.

Τρίτος στη Σαρδηνία αναδείχθηκε ο Kay de Wolf (Husqvarna), εισπράττοντας τη σταθερότητά του με τερματισμούς στην τέταρτη θέση και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Στον πρώτο αγώνα η τρίτη θέση πήγε στον δεύτερο της βαθμολογίας, Mattia Guadagnini (KTM), ωστόσο ο Ιταλός στάθηκε άτυχος στον δεύτερο αγώνα, καθώς εγκατέλειψε με μηχανική βλάβη κι έτσι ο αντίπαλός του απομακρύνθηκε κι άλλο στην κορυφή.

Πλέον ο Renaux μετρά 403 βαθμούς, ενώ ο Guadagnini ακολουθεί από μακριά με 332, με τρίτο τον Jago Geerts (325 β.), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη θέση που πήρε στο δεύτερο σκέλος για να κρατηθεί στη μάχη του τίτλου.

Ο Vialle βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης με 277 βαθμούς και δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με την κορυφή.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 3 Οκτωβρίου στο Teutschenthal της Γερμανίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon