.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 11:57

MXGP 2021, 9ος αγώνας, Afyonkarahisar (Τουρκία)

Ο Jeffrey Herlings είναι ο μόνος αναβάτης MXGP που έχει κερδίσει στην Afyonkarahisar και αυτό δεν άλλαξε μετά από δύο GP εκεί φέτος.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021 το MXGP κατέφτασε στην Afyonkarahisar της Τουρκίας για το Bitci MXGP of Turkey. Τρεις μέρες αργότερα, η ίδια πίστα φιλοξένησε έναν ακόμη αγώνα του παγκοσμίου, αυτή τη φορά το Bitci MXGP of Afyon.

MXGP

Όπως και την περασμένη Κυριακή (5/9), ο κυρίαρχος της τουρκικής πίστας είναι ο Jeffrey Herlings (KTM).

Ο Ολλανδός πρωταθλητής ήταν ταχύτερος σε όλες τις δοκιμές, μα στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας η Holeshot πήγε στον συνήθη ύποπτο, Jorge Prado (KTM), με τον Romain Febvre (Kawasaki) και τον Herlings στο κατόπι του.

Ο Prado οδήγησε τον αγώνα για κάποια ώρα, ωστόσο έπεσε και έχασε πολύ χρόνο – αρκετό ώστε να τερματίσει 21ος και εκτός βαθμών. Στον μεταξύ, ο Febvre είχε αναλάβει την πρωτιά, με τους Herlings και Tim Gajser (Honda) να τον καταδιώκουν.

Ο Γάλλος της Kawasaki έγραψε μερικούς ταχύτερους γύρους για να διατηρήσει και ιδανικά να κατοχυρώσει τη θέση του, ωστόσο οι δύο πρωταθλητές που τον κυνηγούσαν δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει ποτέ περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα μακριά από το βλέμμα τους.

Καθώς ο αγώνας οδηγούταν στο τέλος του, ο Antonio Cairoli (KTM) άρχισε να πλησιάζει τους τρεις πρωτοπόρους και κάπου εκεί ο Herlings αποφάσισε πως αρκετά περίμενε. Αύξησε την πίεσή του στον Febvre και στον προτελευταίο γύρο τον πέρασε.

Ο ως τότε πρωτοπόρος έκανε ένα μικρό λάθος στη μέση του τελευταίου γύρου που συνοδεύτηκε από πτώση, γεγονός που τον άφησε τέταρτο στον αγώνα, ενόσω ο Cairoli πίεζε αφόρητα τον Gajser και στο τέλος κατάφερε να του κλέψει τη δεύτερη θέση στο βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP η εικόνα έμοιαζε αρκετά με το πρώτο. Ο Prado πήρε μιαν ακόμη Holeshot, αλλά αργότερα θα υπέκυπτε ξανά στην πίεση των εμπειρότερων διωκτών του. Αυτή τη φορά ήταν ο Gajser αυτός που ξεχώρισε από το γκρουπ των πρωτοπόρων, πέρασε τον Ισπανό rookie και οδήγησε αλάνθαστα ως τη νίκη.

Ο Herlings ήταν ο επόμενος που θα περνούσε τον Prado, ωστόσο αυτή τη φορά δεν είχε τον ρυθμό του Gajser και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του αγώνα.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Cairoli, που για μια φορά ακόμη ξεκίνησε αρκετά πιο πίσω, έκανε πολλές προσπεράσεις και κατάφερε τελικά να φτάσει στην πηγή, περνώντας κι αυτός τον ομόσταυλό του, Prado, και αφήνοντάς τον τέταρτο.

Στο σύνολο του GP ο Herlings πήρε την πρωτιά, με δεύτερο τον Gajser και τρίτο τον Cairoli. Στη βαθμολογία ο Gajser παραμένει στην πρώτη θέση με 255 βαθμούς και μια καλή διαφορά 28 βαθμών από τον δεύτερο Febvre (327 β.), τρίτος είναι ο Cairoli με 326 βαθμούς, ενώ ταχέως ανεβαίνει ο Herlings που έφτασε στους 321.

ΜΧ2

Τα δύο σκέλη της κατηγορίας των 250 κυβικών εκατοστών θα μπορούσαν να περιγραφούν και ως δύο μονομαχίες. Πρωταγωνιστές ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Maxime Renaux (Yamaha), και ο Tom Vialle (KTM), καθώς οι δυο τους πάλεψαν για τις νίκες στα δύο σκέλη και εν τέλει μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέαση έκαστος.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 η μονομαχία των δύο αναβατών απασχόλησε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, πριν ο Renaux αρχίσει να γράφει απανωτούς ταχύτερους γύρους για να ξεκολλήσει και να κατακτήσει τη νίκη.

Το ενδιαφέρον εδώ αφορούσε το τρίτο σκαλί του βάθρου, όπου τελικά επικράτησε ο Mattia Guadagnini (KTM).

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας οι ίδιοι δύο πάλεψαν για τη νίκη ξανά, με τον Vialle να παίρνει πρώτος την καρό σημαία, μπροστά από τον Renaux.

Αυτή τη φορά την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Jed Beaton (Husqvarna), ενώ ο δεύτερος της κατάταξης, Guadagnini, έμενε πέμπτος.

Στη βαθμολογία ο Renaux οδηγεί άνετα το πρωτάθλημα με 361 βαθμούς, έπεται ο Guadagnini με 312 και ο Jago Geerts (Yamaha) με 290.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon