.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 13:07

MXGP 2021, 7ος αγώνας, Kegums (Λετονία)

Ο Tim Gajser απάντησε στους διώκτες του με μια σπουδαία νίκη.

Ο έβδομος γύρος του 2021 FIM Motocross World Championship φιλοξενήθηκε στην Kegums της Λετονίας, κλείνοντας το πρώτο μέρος του προγράμματος καθώς ακολουθεί μια καλοκαιρινή διακοπή σχεδόν ενός μήνα, έως τις 4 Σεπτεμβρίου που θα επανέλθει η δράση στην Τουρκία.

 

MXGP

Ο Tim Gajser (Honda) προηγείται σχεδόν όλη τη χρονιά στο πρωτάθλημα και δείχνει σαφώς ένα ισχυρό φαβορί για να φτάσει στον δεύτερο σερί και τρίτο συνολικά τίτλο στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο μια κοιλιά που έκανε στους τελευταίους αγώνες επέτρεψε στους ανταγωνιστές του να τον κυνηγούν με αξιώσεις, ιδιαίτερα ο αναγεννημένος Romain Febvre (Kawasaki), o εντυπωσιακός rookie Jorge Prado (KTM) που δείχνει σημάδια μεγαλείου – αλλά και αναμενόμενη αστάθεια στην πρώτη του σεζόν στα 450 – ενώ η άνοδος του επανακάμψαντα από τραυματισμό Jeffrey Herlings (KTM) με συνεχείς νίκες προσφέρει επιπλέον αλατοπίπερο.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Herlings κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη οδηγώντας τον αγώνα από τη Holeshot και κρατώντας τον Gajser κάτι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα πίσω του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο εννιάκις πρωταθλητής Antonio Cairoli (KTM).

Το δεύτερο σκέλος εξελίχθηκε σε μια μονομαχία δύο αναβατών της ΚΤΜ, των Prado και Herlings, με τους Cairoli, Gajser και Febvre στο παιχνίδι. Αφότου ο Cairoli έπεσε και επέστρεψε αρκετά πιο πίσω (10ος), οι δύο πρώτοι άνοιξαν διαφορά και ο Herlings κατάφερε πιέζοντας να ρίξει δραματικά τη διαφορά του από τον Prado, διεκδικώντας μια δεύτερη νίκη στη Λετονία.

Ωστόσο αυτή η πίεση έφερε μια μικρή πτώση, αφήνοντας τον Prado να πάρει τη νίκη ανενόχλητος, με δεύτερο τον Gajser και τρίτο τον Febvre, ενώ ο Herlings τερμάτιζε τέταρτος πίσω τους.

Έτσι στο σύνολο νικητής του λετονικού GP αναδείχθηκε ο Gajser, δεύτερος ο Prado και τρίτος ο Herlings.

Αυτό στη βαθμολογία σημαίνει πως ο Gajser διατηρείται πρώτος με 270 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Febvre (257 β.) και τον Prado (255 β.).

 

ΜΧ2

Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας των 250 κυβικών, Maxime Renaux (Yamaha) έθεσε τον νόμο του στη Λετονία με δύο κυριαρχικές νίκες επί του βασικού του αντιπάλου.

Και στα δύο σκέλη του αγώνα ο Mattia Guadagnini KTM) έστριψε πρώτος από την εκκίνηση στη Holeshot, μα πέντε γύρους αργότερα θα έβλεπε την ουρά του Renaux ως και την καρό σημαία.

Η μόνη διαφορά από ένα σκέλος στο άλλο αφορούσε στην κατανομή του βάθρου, καθώς τρίτος στον πρώτο αγώνα ήταν ο Jago Geerts (Yamaha), ενώ στον άλλο οι Geerts και Guadagnini αντάλλαξαν θέσεις στον τερματισμό.

Έτσι ο Renaux έφτιαξε μια μικρή διαφορά στην κορυφή, προηγούμενος με 271 βαθμούς, ο Guadagnini μετρά 237 και ο τρίτος Geerts 235.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 4 και 5 Σεπτεβρίου 2021 στην Afyonkarahisar της Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon