.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 10:40

MXGP 2021, 8ος αγώνας, Afyonkarahisar (Τουρκία)

Νίκη Herlings, άνοδος Prado, αλλά ο Gajser αντέχει ακόμη στην κορυφή.

Επιστροφή στη δράση μετά από περίπου έναν μήνα καλοκαιρινής διακοπής για το παγκόσμιο Motocross, με τον πρώτο από δύο συνεχόμενους αγώνες στην Τουρκία. Ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Tim Gajser (Honda) έχει επιστρέψει δυνατός στο πρωτάθλημα, καθώς τον Ιούλιο η διαφορά του στην κορυφή είναι ελαχιστοποιηθεί.

 

MXGP

Στον πρώτο τουρκικό αγώνα ο Jorge Prado (KTM) είχε τον ταχύτερο χρόνο στις κατακτήριες δοκιμές, κάτι που μετουσίωσε σε μια ακόμη Holeshot και πρωτοπορία στα πρώιμα στάδια του πρώτου σκέλους της μεγάλης κατηγορίας.

Στο κατόπι του αρχικά βρέθηκε ο Romain Febvre (Kawasaki) και ο Glenn Coldenhoff (Yamaha), ενώ από πιο πίσω ανέβαιναν οι Jeffrey Herlings (KTM), Pauls Jonass (GasGas) και Gajser.

Ο Prado διατήρησε την πρωτιά όσο πιεζόταν κυρίως από τον Febvre, όταν όμως έφτασε στη δεύτερη θέση ο Herlings ο νεαρός Ισπανός δεν άντεξε πολύ στην πίεση. Στον 13ο γύρο βρέθηκε δεύτερος ο Herlings, στον 15ο γύρο περνούσε πρώτος.

Ο Ολλανδός πήρε τελικά την καρό σημαία, αφήνοντας τον Prado δεύτερο αφού κατάφερε να αντισταθεί στις όποιες ορέξεις έκανε ο Jonass, που στο μεταξύ είχε περάσει και τον Febvre για να φτάσει στο βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος του GP o Prado έστριψε ξανά πρώτος και οδήγησε τον αγώνα, έχοντας ξανά τον Febvre αρχικά να τον καταδιώκει. Σταδιακά έφτασαν πίσω του και οι Gajser, Jonass και Antonio Cairoli (ΚΤΜ).

Ο πρωταθλητής Gajser σύντομα πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί ως το τέλος του αγωνιστικού σκέλους, ενώ πίσω του δόθηκαν σκληρές μάχες για την κατανομή του βάθρου. Πρώτα ο Jonass έπεσε και δεν τερμάτισε τον αγώνα, ο Febvre άρχισε να υποχωρεί, στη συνέχεια και ο Cairoli είχε μια μικρή πτώση που του κόστισε τη μάχη του βάθρου, ενόσω ο Herlings είχε φτάσει στην καταδίωξη του Prado.

Ο Ολλανδός κατάφερε να περάσει τον Ισπανό rookie και πρωταθλητή ΜΧ2, παίρνοντας τη δεύτερη θέση που στο σύνολο του έδωσε τη νίκη στον αγώνα. Ο Herlings πήρε τους περισσότερους βαθμούς από την Afyonkarahisar, δεύτερος ακολούθησε στο σύνολο ο Prado και τρίτος ο Gajser – που στον πρώτο σκέλος είχε περιοριστεί μόλις στην 6η θέση.

Στην κατάταξη ο Gajser παραμένει πρώτος με 310 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Prado με 297 και τρίτος ο Febvre με 293.

Η συνέχεια προβλέπεται καυτή και απρόβλεπτη με τους Cairoli στους 284 και Herlings στους 274 βαθμούς να ακολουθούν.

 

ΜΧ2

Στην κλάση των 250 κυβικών εκατοστών ο Tom Vialle (KTM) πήρε μια σπουδαία νίκη, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και τερματίζοντας δεύτερος στο άλλο.

Ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Maxime Renaux (Yamaha) παρέμεινε κυρίαρχος κατακτώντας τη δεύτερη θέση του τουρκικού GP με τερματισμούς στην 4η και την 1η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Jed Beaton (Husqvarna), παίρνοντας την τρίτη θέση και στα δύο αγωνιστικά σκέλη της κατηγορίας.

Στη βαθμολογία ο Renaux οδηγεί με 314 βαθμούς, ακολουθεί ο Mattia Guadagnini (KTM) με 277 (τερμάτισε τέταρτος συνολικά στην Τουρκία) και έπεται ο Jago Geerts (Yamaha) με 262.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στην ίδια πίστα, στην Afyonkarahisar της Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon