.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 11:52

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MX Junior 2021, Μεγαλόπολη

Στα ύψη το θερμόμετρο

Η ιστορική πίστα ΜΧ της Μεγαλόπολης ξανάζησε αγωνιστική δράση παγκοσμίου επιπέδου φιλοξενώντας το πρωτάθλημα MX Junior σε συνθήκες καύσωνα.

Τι κι αν τα 40άρια έδιναν κι έπαιρναν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Ελλάδα; Οι ταλαντούχοι φερέλπιδες πιτσιρικάδες των κατηγοριών ΜΧ125, ΜΧ85 και ΜΧ65 από όλον τον κόσμο τα έδωσαν όλα στην Αρκαδική πίστα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ας δούμε τι έγινε αναλυτικά κατά κατηγορία και πώς πήγαν οι αρκετοί Έλληνες συμμετέχοντες που είχαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κορυφαίο διεθνή ανταγωνισμό της ηλικίας τους.

ΜΧ125

Osterhagen1 low

Ένας Σκανδιναβός που κανονικά θα περιμέναμε να έχει τη μικρότερη αντοχή στις ακραίες θερμοκρασίες, ο Νορβηγός Haakon Osterhagen (Fantic), σάρωσε κυριαρχικότατα και τα δύο αγωνιστικά σκέλη της κατηγορίας του για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Ιταλός Valerio Lata (KTM), ο οποίος πίεσε όσο μπορούσε τον Νορβηγό μα στο τέλος έμεινε με δύο δεύτερες θέσεις.

Τρίτος τερμάτισε ο Ολλανδός Kay Karssemakers (Husqvarna) με την πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος και τρίτη στο δεύτερο.

Από τους Έλληνες, καλύτερο τερματισμό στο σύνολο είχε ο Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) – που ωστόσο αγωνίστηκε με τη σημαία της Βουλγαρίας – παίρνοντας από έναν βαθμό σε κάθε σκέλος. Ήταν και ο μόνος συμπατριώτης μας που βαθμολογήθηκε στην κατηγορία αυτή.

Οι υπόλοιποι Έλληνες τερμάτισαν ως εξής: Καμαρινός Παυλόπουλος (ΚΤΜ) στην 25η θέση, Σωτήριος Θεοδωρίδης (Gas Gas) 27ος, Σταύρος Βαγγελακάκης (ΚΤΜ) 28ος, Γεώργιος Γκαλίπης (ΚΤΜ) 29ος, Άγγελος Τάσσης (Gas Gas) 30ός, Γεώργιος Βαγενάς (Husqvarna) 31ος.

Τέλος, ο Αριστόδημος Έλληνας (Fantic) εκπροσώπησε την Κύπρο καταλαμβάνοντας την 35η θέση.

ΜΧ85

Barbieri low

Στα 85 κυβικά εκατοστά δύο αθλητές ισοβάθμησαν στους 45 βαθμούς, μετρώντας από μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα δύο αγωνιστικά σκέλη της κατηγορίας. Η νίκη πήγε στον Ιταλό Mattia Barbieri (Gas Gas), μπροστά από τον Τσέχο Vitezslav Marek (ΚΤΜ), ενώ τρίτος κατετάγη ο Ούγγρος Noel Zanocz (Husqvarna).

Στην κατηγορία αυτή από τη χώρα μας συμμετείχαν ο Σωτήρης Φωτάκης με ΤΜ που τερμάτισε στην 27η θέση γενικής και ο Κωνσταντίνος Μερκούρης (ΚΤΜ) στην 37η.

MX65

Katona low

Στη μικρή κατηγορία – η οποία συνστά παγκόσμιο κύπελλο και όχι πρωτάθλημα όπως οι άλλες δύο – ο Ούγγρος Aron Katona (Husqvarna) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του, κατακτώντας δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη για να αναδειχθεί παγκόσμιος κυπελλούχος ΜΧ65 για το 2021.

Δεύτερος ακολούθησε ο Γάλλος Sleny Goyer (Gas Gas) και τρίτος ο Andrea Uccellini (Husqvarna) από την Ιταλία.

Αρκετές οι Ελληνικής συμμετοχές και στη μικρή κατηγορία, με τον Γεώργιο Χατζάκη (Yamaha) να παίρνει την 32η θέση στο σύνολο, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά στις θέσεις 35 ως και 38 οι: Δημήτριος-Γεώργιος Τζωρτζόπουλος (Husqvarna), Γεώργιος Τσαλίκης (Yamaha), Ανδρέας Τρακαδάς (ΚΤΜ) και Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (ΚΤΜ).

Ομάδες

junior mx 2

Η κατάταξη των ομάδων προκύπτει αθροίζοντας τις θέσεις τερματισμού (και όχι τους βαθμούς) του καλύτερου αναβάτη κάθε χώρας σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες. Έτσι, όποια ομάδα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς, αυτή θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Για το 2021 πρωταθλήτρια FIM MX Junior αναδείχθηκε η Ιταλία με 6 βαθμούς, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό της από το 2019, ενώ το 2020 το πρωτάθλημα ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Δεύτερη κατετάγη η ομάδα της Ουγγαρίας με 10 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε η Ολλανδία μα 20 βαθμούς – και τη Lotte van Drunen με ΚΤΜ να διακρίνεται μεταξύ ενός ανδροκρατούμενου πληθυσμού, καθώς δεν υπάρχει χωριστή κατηγορία για κάθε φύλλο στις μικρές ηλικίες.

Στο σύνολο των 22 χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη Μεγαλόπολη, η Ελλάδα κατέλαβε την 14η θέση με 84 βαθμούς, όντας η τελευταία που είχε συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες – οι χώρες που έπονται δεν είχαν αθλητές και στις τρεις κλάσεις.


Επίσημη ιστοσελίδα FIM MX Junior 2021

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες FIM MX Junior 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon