.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 15:24

MXGP 2021, 6ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Νίκη για τον Febvre, διατηρήθηκε στη κορυφή ο Gasjer

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ στην αμμώδη πίστα Lommel στη Βελγική Φλάνδρα σημαδεύτηκε από σποραδικές έντονες βροχοπτώσεις που έκαναν το τερέν πολύ βαρύ και απαιτητικό για τους αναβάτες. Το θέαμα ωστόσο δεν έλειψε από κανέναν αγώνα όλο το διήμερο.

MXGP

Ο Jeffrey Herlings (KTM) είχε σπάσει την κλείδα του πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Στο Βελγικό GP έκανε την επανεμφάνισή του και τη συνόδευσε με νίκη στο πρώτο σκέλος!

Ο απίστευτος Ολλανδός πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα πίσω από τους πρωτοπόρους, μα σύντομα άρχισε να μαζεύει τους προπορευόμενους Jeremy Seewer (Yamaha) και Pauls Jonass (Gas Gas), έχοντας πια μπροστά του μόνο τον Romain Febvre (Kawasaki) που οδηγούσε τον αγώνα από τη Holeshot.

Με μια διαφορά άνω των 3 δευτερολέπτων να τους χωρίζει, ο Herlings φάνηκε για λίγο να κατασταλλάζει σε μια άνετη δεύτερη θέση, όμως αφού μάζεψε τις δυνάμεις του έκανε επίθεση και στον 11ο γύρο πέρασε πρώτος, για να μείνει εκεί ως την καρό σημαία.

Στο μεταξύ, πίσω από τον Febvre το βάθρο συμπλήρωσε ο Antonio Cairoli (KTM) που ανέβηκε αρκετές θέσεις.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Tim Gajser (Honda), είχε μια πτώση νωρίς στον αγώνα ενώ γυρνούσε 5ος, από την οποία επέστρεψε πιο πίσω και κατάφερε να τερματίσει 7ος.

Στο δεύτερο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, ο Febvre είχε μια πτώση στον 2ο γύρο, από την οποία σηκώθηκε αμέσως και επέστρεψε τέταρτος, ενόσω οδηγούσε ο Jonass καταδιωκόμενος από τον Gajser.

Ο Σλοβένος πρωταθλητής του 2020 έπεσε ξανά, όπως και στο πρώτο σκέλος, χάνοντας έδαφος και χαρίζοντας τη δεύτερη θέση στον επερχόμενο Jorge Prado (KTM), ωστόσο δεν τη χάρηκε πολύ καθώς ο Febvre γυρνούσε με δαιμονισμένο ρυθμό και, παρά την αρχική του πτώση, δεν αρκείτο στην τρίτη θέση.

Αφού πέρασε τον rookie Prado, άρχισε να καταδιώκει τον Jonass, κλείνοντας την ψαλίδα από τα 4.3 δευτερόλεπτα όταν βρέθηκε δεύτερος στα 1.5 μέσα σε λίγους γύρους. Ο Γάλλος της Kawasaki δεν σταμάτησε εκεί, μα συνέχισε να πιέζει και στον 11ο γύρο ανέλαβε την κεφαλή του αγώνα, όπου και έμεινε ως το τέλος.

Οι Jonass και Prado διατήρησαν τις θέσεις τους, ενώ ο Gajser ανέκαμψε από την πτώση τερματίζοντας 4ος, μια θέση μπροστά από τον Herlings που επίσης είχε πέσει στον πρώτο γύρο σε ένα μπλέξιμο με τον Glenn Coldenhoff (Yamaha).

Στο σύνολο του Βελγικού GP μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Febvre, με 2ο τον Herlings και 3ο τον Jonass.

Στη βαθμολογία η μέτρια εμφάνιση του Gajser δεν του κόστισε την πρωτιά, καθώς εξακολουθεί να οδηγεί με 226 βαθμούς, αλλά πλέον νιώθει καυτή την ανάσα του Febvre που τον πλησίασε στους 221. Στην 3η θέση πλησιάζει επικίνδυνα και ο Cairoli με 212 βαθμούς.

ΜΧ2

Ο Jago Geerts (Yamaha) ήταν ο μεγάλος νικητής στο Βέλγιο για την κατηγορία των 250 κυβικών.

Ο Βέλγος έτρεχε στον αγώνα της πατρίδας του και ξεκίνησε με μια σπουδαία νίκη στο πρώτο σκέλος, μετά από μάχη με τον Γάλλο Maxime Renaux (Yamaha) η οποία κρίθηκε όταν στα τελευταία στάδια του αγώνα ο δεύτερος είχε μια μικρή πτώση.

Παρόλα αυτά, οι δυο τους ήταν τόσο μακριά από τους υπόλοιπους που ο Renaux ξανασηκώθηκε και τερμάτισε δεύτερος, με τον τρίτο, Kay de Wolf (Husqvarna), να φτάνει στην καρό σημαία 10 δευτερόλεπτα αργότερα!

Στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Ολλανδός de Wolf που έστριψε πρώτος και με ταχύτατο ρυθμό άρχισε να χάνεται. Ο μόνος που μπόρεσε να τον ακολουθήσει ήταν ο Geerts, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παρέμενε σε μια ασφαλή απόσταση άνω των 3 δευτερολέπτων.

Ο Βέλγος αποφάσισε να τα δώσει όλα στο κλείσιμο του σκέλους, καθώς στους τελευταίους δύο γύρους έφτασε στη ρόδα του Ολλανδού και τον πίεσε αφόρητα, μα και ατελέσφορα, μιας και δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες στον εντός έδρας αγώνα του.

Τρίτος τερμάτισε ο Renaux ... 59 ολόκληρα δευτερόλεπτα μετά τον νικητή! Τόσο μακριά έφτασαν οι δύο πρωτοπόροι...

Παρότι δεν κέρδισε το δεύτερο σκέλος ωστόσο, ο Geerts πανηγύρισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Βελγικό GP, με τον de Wolf αναμενόμενα δεύτερο και τον Renaux τρίτο.

Στην κατάταξη ο Renaux διατηρείται πρώτος με 221 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Mattia Guadagnini (KTM) – που είχε ένα κάκιστο διήμερο με τερματισμούς στις θέσεις 10 και 14 – με 195, τρίτος ο Ruben Fernandez (Honda) με 194, ενώ ο Geerts ξανάγινε απειλητικός στο Βέλγιο, φτάνοντας στους 193 βαθμούς.


Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου στην Kegums της Λετονίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon