.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 12:45

MXGP 2021, 5ος αγώνας, Loket (Τσεχία)

Οι Jorge Prado και Antonio Cairoli ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από το Τσέχικο GP.

Φτάνοντας στην αμμώδη πίστα της Loket στην Τσεχία ο πρωταθλητής Tim Gajser (Honda) διατηρούσε ένα υγιέστατο προβάδισμα στην κατάταξη, ενώ η ΚΤΜ έχανε με τραυματισμό τον Jeffrey Herlings.

MXGP

Στο πρώτο σκέλος της μεγάλη κατηγορίας οι Prado (ΚΤΜ) και Gajser ξέφυγαν γρήγορα από τους διώκτες τους και μετέτρεψαν τον αγώνα σε μονομαχία. Ουδείς εκ των δύο κατάφερε να χτίσει μια μεγάλη διαφορά, έτσι ως το τέλος ο Ισπανός πρωταθλητής ΜΧ2 και rookie της MXGP κρατούσε την πρωτιά με τον Gajser να βρίσκεται μονίμως κοντά.

Τελικά ωστόσο ο Prado άντεξε στην πίεση ως τον τερματισμό, παίρνοντας μια νίκη που ήταν πολύ σημαντική για την ψυχολογία του, καθώς ουκ ολίγες φορές φέτος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά για να χάσει πολύ έδαφος στο κλείσιμο των αγώνων.

Τρίτος πίσω από τον Gajser τερμάτισε ο Romain Febvre που δείχνει να ξανάνιωσε μεταπηδώντας από τη Yamaha στην Kawasaki.

Στον δεύτερο αγώνα της MXGP Prado εκτοξεύτηκε σε μια ακόμη Holeshot, από τις πολλές που έχει ήδη κατακτήσει φέτος, ωστόσο σε ελάχιστο χρόνο θα τον περνούσε ο Cairoli (KTM) για να αναλάβει αυτός να οδηγήσει.

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής κράτησε την πρωτιά ως το τέλος, ενώ ο Jeremy Seewer (Yamaha) κατάφερε να κλέψει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Prado τρίτο στο τέλος.

Στο μεταξύ ο Gajser έκανε μια κακή εκκίνηση, κατάφερε να φτάσει ως την τέταρτη θέση δείχνοντας πως σύντομα θε έμπαινε στη μάχη του βάθρου, ωστόσο μια πτώση τον άφησε με ζημιά στη μανέτα του συμπλέκτη, αναγκάστηκε να μπει στα πιτς για να τη φτιάξει και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει ό,τι μπορούσε από τη 15η θέση.

Έτσι στο Τσεχικό GP της Loket μεγάλος νικητής στο σύνολο ήταν ο Prado, με δεύτερο τον Cairoli και τρίτο τον Seewer, ενώ ο Gajser πήρε την 6η θέση χάνοντας 12 βαθμούς από τον βασικό του διώκτη στο πρωτάθλημα, Cairoli.

Αυτή η εξέλιξη διατήρησε μεν τον Gajser στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 194 βαθμούς, αλλά ο Cairoli τον πλησίασε στους 183, με τον Prado να ανεβαίνει τρίτος με 177, προσπερνώντας τον Febvre που έμεινε τέταρτος με 174.

ΜΧ2

Ο Mattia Guadagnini (KTM) ήταν ο μεγάλος νικητής στη Loket, παίρνοντας τη νίκη στο πρώτο σκέλος και την πέμπτη θέση στο δεύτερο.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Maxime Renaux (Yamaha), τερματίζοντας πέμπτος και δεύτερος στα δύο σκέλη.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Thibault Benistant (Yamaha) με τερματισμούς στην ένατη θέση στο πρώτο σκέλος και πρώτος στο δεύτερο, για το πρώτο του βάθρο στην ΜΧ2.

Στη βαθμολογία ο Renaux προηγείται με 179 βαθμούς και πολύ βραχεία κεφαλή από τον Guadagnini που έχει μόλις δύο λιγότερους. Ο τρίτος, Ruben Fernandez (Honda), δεν απέχει και πολύ στους 165 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την 1η Αυγούστου στη Lommel του Βελγίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon