.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 10:41

MXGP 2021, 4ος αγώνας, Oss (Ολλανδία)

Μεγάλος κερδισμένος ο Tim Gajser, καθώς ο Jeffrey Herlings αποχώρησε τραυματίας από το GP της πατρίδας του.

Ο τέταρτος γύρος του Παγκόσίου Πρωταθλήματος ΜΧ, MXGP of the Netherlands, ξεκίνησε με ένα μοναδικό και σπανιότατο θέαμα, καθώς μια σειρά τεράστιων πρωταθλητών από το παρελθόν του δημοφιλούς αθλήματος παρήλασε μπροστά στο κοινό, συμπεριλαμβάνοντας τους αξέχαστους κ.κ. Harry Everts, Joel Smets, John van den Berk, Marnicq Bervoets, Jacky Martens, Marc Velkeneers, Peter Herlings, Gerrit Wolsink, Gerard Rond, Gertjan van Doorn, Edwin Evertsen και Johan Boonen.

Το ζουμί ωστόσο ήταν η αγωνιστική δράση και εδώ το Ολλανδικό GP δεν απογοήτευσε επίσης, με μεγάλες μάχες και ανατροπές στους αγώνες του διημέρου.

MXGP

Ο Tim Gajser (Honda) ήρθε στην Ολλανδία προηγούμενος στη βαθμολογία, με μια αρμάδα ΚΤΜ (Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Jorge Prado) και τον Romain Febvre (Kawasaki) να τον καταδιώκουν από κοντά.

Το πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας άνοιξε με τον Febvre να παίρνει τη Holeshot, μα το τοπικός Glenn Coldenhoff (Yamaha) τον πέρασε σύντομα να ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα στα πρώτα του στάδια.

Με τον Gajser να παρακολουθεί από απόσταση οι δύο πρώτοι έδωσαν μια δυνατή μάχη για την πρωτιά που διακόπηκε όταν ο Febvre είχε μια μικρή πτώση που τον υποβάθμισε στην τρίτη θέση.

Στο μεταξύ ο Gajser είχε αποκτήσει παρέα, καθώς οι Febvre και Herlings έμπαιναν στη μάχη του βάθρου.

Τελικά ο Herlings κατάφερε να περάσει τους πάντες και να αναλάβει την ηγετική θέση του αγώνα, στην οποία έμεινε ως το τέλος, με δεύτερο τον Coldenhoff και τρίτο τον Gajser, ενώ ο Febvre είχε άλλη μια μικρή πτώση που στου στέρησε κάθε ελπίδα για το βάθρο, μένοντας τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος, η απουσία του Herlings από τη σχάρα εκκίνησης προκάλεσε μια γενική απορία, η οποία λύθηκε όταν δόθηκε η σχετική εξήγηση: ο Ολλανδός είχε μια σύγκρουση στο πρώτο σκέλος με τον Ivo Monticelli (Kawasaki), από την οποία έμεινε όρθιος μεν, αλλά η νίκη του αποδείχθηκε πύρρειος, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο και προς το παρόν δεν είναι γνωστό το διάστημα που θα απουσιάσει από το πρωτάθλημα.

Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους έφερε τον Prado να οδηγεί μπροστά από τον Gajser, διατηρώντας αυτό το προβάδισμα ως και τους τελευταίους τρεις γύρους. Εκεί ο νεαρός Ισπανός rookie έπαθε κάτι που του έχει συμβεί πολλάκις φέτος: άρχισε αδικαιολόγητα να χάνει τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Σλοβένος πρωταθλητής, ενώ λίγο αργότερα τον πέρασε και ομόσταυλός του στην ΚΤΜ, Antonio Cairoli.

Μάλιστα ο Ιταλός εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε στο τέλος να περάσει και τον Gajser για να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη. Ο Gajer δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει δεύτερος, με τον Prado να καταφέρνει αυτή τη φορά να μείνει στο βάθρο ως τρίτος.

Στο σύνολο λοιπόν ο Gajser πήρε μια σπουδαία νίκη που τον διατηρεί άνετα πρώτο στην κατάταξη, δεύτερος κατετάγη ο Cairoli και τρίτος ο Febvre, που είχε την ταχύτητα να κερδίσει μα είχε επίσης πτώσεις και στα δύο σκέλη που του κόστισαν την ευκαιρία για κάτι περισσότερο.

Στην κατάταξη ο Gajser προηγείται με 166 βαθμούς, ενώ πίσω του ισοβαθμούν τρεις αναβάτες στους 143: Herlings, Cairoli και Febvre κατά σειρά.

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο Jago Geerts (Yamaha) πήρε μια πεντακάθαρη νίκη επικρατώντας και στα δύο αγωνιστικά σκέλη της.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Jed Beaton (Husqvarna) κατακτώντας μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Ολλανδό Kay de Wolf (KTM) με τερματισμούς στις θέσεις 5 και 3 στα δύο σκέλη.

Στη βαθμολογία δεν είχαμε καμια δραστική αλλαγή στην κορυφή της, καθώς οι πρωταγωνιστές του Ολλανδικού αγώνα βρίσκονται όλοι έξω από την πρώτη πεντάδα. Ο Maxime Renaux (Yamaha) εξακολουθεί να προηγείται με 141 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Mattia Guadagnini (KTM) με 136 και τρίτος ο Ruben Fernandez (Honda) με 133.


Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 25 Ιουλίου στη Loket της Τσεχίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon