.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 15:49

MXGP 2021, 3ος αγώνας, Maggiora (Ιταλία)

Το GP του Ιταλικού βορρά κατέληξε σε θρίαμβο του Herlings με τη συνολική νίκη του αγώνα και πλέον ευθεία απειλή προς τον Gajser στην κατάταξη.

Ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX 2021 ήταν το Monster Energy MXGP of Italy στη Maggiora, κοντά στα Ιταλο-Ελβετικά σύνορα.

MXGP

Με τον πρωταθλητή του 2020, Tim Gajser (Honda), να οδηγεί στη βαθμολογία και της τρέχουσας σεζόν, οι μάχες επί Ιταλικού εδάφους αναμένονταν καυτές – και η πραγματικότητα δεν διέψευσε.

Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας ο Romain Febvre (Kawasaki) έδωσε μια δυνατή παράσταση οδηγώντας για σχεδόν όλον τον αγώνα ως και την καρό σημαία. Πίσω του η μάχη δόθηκε μεταξύ των Jorge Prado (KTM) και Antonio Cairoli (KTM), οι οποίο άφησαν πίσω στο τέλος τον Glenn Condenhoff (Yamaha) για να γεμίσουν το πρώτο βάθρο.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια του Jeffrey Herlings (KTM) που ξεκίνησε έκτος, έδειχνε πως θα μπει στη μάχη της νίκης, αλλά μια πέτρα που σφήνωσε στη μοτοσυκλέτα του τον ανάγκασε να χάσει χρόνο ώσπου να διορθώσει το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, όταν ξαναμπήκε στη μάχη πέρασε κόσμο και κοσμάκη για να επιστρέψει στην έκτη θέση στον τερματισμό, τέσσερα μόλις δευτερόλεπτα πίσω από τον Gajser.

Το δεύτερο σκέλος της MXGP επηρρεάστηκε από τη δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση. Ο Coldenhoff πήρε τη holeshot και αυτή τη φορά ο Herlings βρέθκε γρήγορα στο κατόπι του, μετουσιώνοντας σε ουσία τον γρήγορο ρυθμό που είχε όλο το διήμερο.

Ο Ολλανδός ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα στον 12ο γύρο και παρέμεινε πρώτος ως και το τέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Coldenhoff χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα, ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στην τρίτη θέση, όπου τελικά επικράτησε ο Cairoli των Pauls Jonass (GasGas) και Henry Jacobi (Honda).

Συνολικός θριαμβευτής στην Ιταλία αναδείχθηκε ο Herlings με δεύτερο τον Coldenhoff και τρίτο τον Cairoli.

Στη βαθμολογία ο Gajser εξακολουθεί να προηγείται με 124 βαθμούς, παρότι στην Ιταλία κατατάχθηκε μόλις 7ος, ωστόσο πλέον ο Herlings τον πλησίασε στους 118 και οι Febvre (107 β.) και Cairoli (105 β.) δεν είναι μακριά.

ΜΧ2

Η κατηγορία των 250 κυβικών εξελίσσεται φέτος σε μεγάλο θρίλερ, καθώς ο Mattia Guadagnini της ΚΤΜ σημείωσε την πρώτη του νίκη σε GP μπροστά στους συμπατριώτες του.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 η νίκη πήγε στον Thibault Benistant (Yamaha), που κατάφερε να κρατήσει άνετα πίσω του τον Guadagnini, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ruben Fernandez (Honda).

Στον δεύτερο αγώνα ωστόσο ο Guadagnini πήρε τη σπουδαία νίκη, με δεύτερο τον Maxime Renaux (Yamaha) και τρίτο τον Roan Van De Moosdijk (Kawasaki).

Έτσι στο σύνολο ο Guadagnini κατέκτησε μια σπουδαία πρώτη νίκη στην κατηγορία, με δεύτερο τον Renaux και τρίτο τον σταθερό Jago Geerts (Yamaha) που πήρε μια 4η και μια 5η θέση στα δύο σκέλη.

Στην κατάταξη όλα είναι ανοικτά και οι διαφορές ελάχιστες: Guadagnini 113 βαθμοί, Renaux 111, Fernandez 108, Boisrame 105, Van De Moosdijk 99 – μια πεντάδα φωτιά που υπόσχεται αγωνία και ανατροπές στους επόμενους αγώνες.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τη 18η Ιουλίου στην Oss της Ολλανδίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon