.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 11:30

MXGP 2021, 2ος αγώνας, Matterley Basin (Αγγλία)

Το Αγγλικό GP παρέμεινε ένα πεδίο δόξας για τον μοναδικό Antonio Cairoli.

Αν και η βροχή ήταν ένας μόνιμος αστάθμητος παράγοντας που έκανε τις σποραδικές εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, ο κόσμος έδωσε το παρόν σε γενναίους αριθμούς και οι παγκόσμιοι φρόντισαν να τον αποζημιώσουν με θεαματικούς αγώνες και τέσσερεις διαφορετικούς νικητής στα ισάριθμα σκέλη των MXGP και MX2.

MXGP

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ, Antonio Cairoli (KTM) συνέχισε την κυριαρχία του στον Αγγλικό αγώνα, κατακτώντας για μια φορά ακόμη τη νίκη. Για να τα καταφέρει ο Ιταλός έπρεπε να περάσει από τον πολύ δύσκολο ανταγωνισμό της μεγάλης κατηγορίας που διαθέτει φέτος μια πλειάδα πρωταθλητών που όλοι έχουν βλέψεις για τον τίτλο του 2021.

Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli ήταν απλά ακαταμάχητος, καθώς προσπέρασε τον Jorge Prado (KTM) λίγο μετά τη Holeshot και δεν ξαναπειλήθηκε ουσιαστικά από κανένα ως την καρό σημαία του τερματισμού. Στο βάθρο του πρώτου σκέλους τον ακολούθησαν κατά σειρά οι Prado και Jeffrey Herlings, για μια πρώτη τριάδα αμιγώς πορτοκαλιά.

Στο δεύτερο σκέλος για μια ακόμη φορά ο Prado έφτασε πρώτος στην πρώτη στροφή, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν ο Romain Febvre (Kawasaki) που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και έχτισε μια καλή διαφορά, ενόσω πίσω σχηματιζόταν μια μάχη τριών πρωταθλητών: Gajser, Cairoli και Prado αρχικά, για να αντικατασταθεί ο τελευταίος από τον Herlings όσο περνούσε η ώρα και ο Ισπανός rookie υποχωρούσε θέσεις.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα ήρθε και το δράμα, καθώς ο Gajser έπιασε τον Febvre και τον πίεσε ασφυκτικά για τη νίκη, κάτι που κατάφερε στον τελευταίο γύρο κλέβοντας τη μπουκιά από το στόμα του Γάλλου αναβάτη που προηγείτο για 30 λεπτά και δύο γύρους στον αγώνα.

Στη γραμμή του τερματισμού πίσω από τον Gajser τερμάτισε δεύτερος ο Febvre, καθώς ο Cairoli περιορίστηκε στην τρίτη θέση, αν και για λίγο έδειχνε πως θα μπορούσε να μπει και στη μάχη της νίκης.

Στο σύνολο του Αγγλικού αγώνα ο Cairoli ήταν ο μεγάλος νικητής, με δεύτερο τον Gajser που "πλήρωσε" την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος και τρίτο τον Herlings, ο οποίος έφτασε εκεί αναπάντεχα χάρη στην προσπέραση του Gajser στον Febvre στο τέλος του δεύτερο σκέλους - αλλιώς στο βάθρο θα βρισκόταν ο Febvre.

Μετά από δύο αγώνες για το πρωτάθλημα του 2021, ο Gajser προηγείται στην κατάταξη με 93 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Herlings με 78 και τρίτος ο Febvre με 73.

ΜΧ2

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κατηγορίας των 250 κυβικών στην Αγγλία ήταν ένας Γάλλος, ο Maxime Reaux της Yamaha που πήρε μια νίκη και μια δεύτερη θέση για να αναδειχθεί πρώτος στο σύνολο.

Στο πρώτο σκέλος του Αγγλικού GP ο Renaux δεν πολυασχολήθηκε με τον ανταγωνισμό οδηγώντας τον αγώνα σχεδόν σε όλη του διάρκεια. Για το μεγαλύτερο μέρος αυτής μάλιστα εξίσου άνετος ήταν και ο δεύτερος, Mathys Boisrame (Kawasaki), με τη μάχη να επικεντρώνεται στην τρίτη θέση και τους Mattia Guadagnini (KTM) και Ruben Fernandez (Honda).

Στο κλείσιμο του αγώνα ο Fernandez κατάφερε να επικρατήσει στη μονομαχία αυτή και στο τέλος κατάφερε να περάσει και τον Boisrame για να ανέβει αυτός δεύτερος στο βάθρο.

Στο δεύτερο σκέλος ο Guadagnini έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στον οποίο εξαφανίστηκε από νωρίς και έκλεισε θέση στο πρώτο σκαλί του βάθρου χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης. Έτσι το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις δύο άλλες θέσεις του βάθρου, εκεί όπου ο Renaux κατάφερε να υπερκεράσει τον Rene Hofer (KTM) μετά από μάχη πολλών γύρων.

Έτσι ο Renaux κατέκτησε τη συνολική νίκη στο Αγγλικό GP, με τον Guadagnini δεύτερο και τον Fernandez τρίτο.

Στη βαθμολογία ο Fernandez προηγείται με 79 βαθμούς, έχοντας από κοντά όμως τους ισόβαθμους στους 74, Renaux και Boisrame.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας του MXGP 2021 είναι προγραμματισμένος για τις 4 Ιουλίου στη Maggiora της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 11:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon