.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 12:40

MXGP 2021, 1ος αγώνας, Orlyonok (Ρωσία)

Ξεκίνημα σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου ΜΧ στη Ρωσία άνοιξε με διπλούς θριάμβους των πρωταθλητών του 2020.

Οι Tim Gajser (Honda) στην MXGP και Tom Vialle (KTM) στην MX2 δεν άφησαν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες σαρώνοντας τις νίκες επί Ρωσικού εδάφους για να αρχίσουν τη νέα χρονιά από εκεί που την είχαν αφήσει πριν μερικούς μήνες.

MXGP

Ο Gajser δεν είχε όρεξη για ανταγωνισμούς στον εναρκτήριο αγώνα του 2021, καθώς κέρδισε το πρώτο σκέλος του οδηγώντας το σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια και φτάνοντας στην καρό σημαία με περισσότερα από 16 δευτερόλεπτα άνεσης από τον δεύτερο.

Αυτός ήταν ο Romain Febvre (Kawasaki), ενώ τον ακολούθησε 5 δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Antonio Cairoli (KTM).

Στον δεύτερο αγώνα της μεγάλης κλάσης ο Σλοβένος πρωταθλητής με τη Honda του ξανά επικράτησε όλων των αντιπάλων του, αυτή τη φορά κρατώντας πιο δύσκολα δεύτερο τον Jeffrey Herlings (KTM) και τρίτο τον Pauls Jonass (Gas Gas).

Έτσι στο σύνολο ο Gajser ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με τη νίκη και 50 βαθμούς, δεύτερος ακολούθησε ο Herlings με 40 βαθμούς και τρίτος ο Febvre με 37.

ΜΧ2

Ο πρωταθλητής της κλάσης των 250 κυβικών το 2020, Tom Vialle (KTM) ξεκίνησε τη νέα σεζόν με το δεξί, κατακτώντας δύο νίκες με σχετική άνεση στη Ρωσία.

Στο πρώτο σκέλος άφησε πάνω από 10 δευτερόλεπτα πίσω τον δεύτερο, Ruben Fernandez (Honda), ενώ άλλα πέντε δεύτερα πιο πίσω συμπληρώθηκε το βάθρο από τον Roan Van De Moosdijk (Kawasaki).

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ο Vialle δέχτηκε περισσότερη πίεση από τον Mathys Boisrame (Kawasaki), μα τελικά τον κέρδισε κι αυτόν, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Fernandez.

Στο σύνολο του αγώνα ο Vialle ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής και κάτοχος 50 βαθμών στη συλλογή του, με τον Fernandez δεύτερο (42 β.) και τον Boisrame τρίτο (40 β.).



Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2021 στη Matterley Basin της Αγγλίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 12:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon