.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:19

MXGP 2021, 14ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Ο Νόμος του Jeffrey Herlings εφαρμόστηκε και στην Ιταλία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP επισκέφτηκε την αλπική βόρεια Ιταλία και την περιοχή του Trentino, για τον 14ο γύρο του στην περίφημη πίστα Pietramurata.

Εκεί ξεδιπλώθηκε το νέο επεισόδιο της δραματικής σειράς “Τρεις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για ένα Στέμμα”, με τους Jeffrey Herlings (KTM), Romain Febvre (Kawasaki) και Tim Gajser (Honda) να μάχονται σε ελάχιστη βαθμολογική απόσταση για τον φετινό τίτλο.

Στον πρώτο από δύο συνεχόμενους αγώνες στην Pietramurata, η εμφάνιση του Herlings ήταν αυτή που σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του.

Στον πρώτο αγώνα MXGP, ήταν ο Jeremy Seewer (Yamaha) αυτός που οδήγησε τη δράση από την πρώτη στροφή (Holeshot) και παρέμεινε εκεί για 11 γύρους, πριν τον περάσει ο Herlings που ακολουθούσε πιεστικά τον πρωτοπόρο από την αρχή.

Πίσω του έσπευσε και ο Febvre, ενώ ο Gajser ακολουθούσε τέταρτος.

Ο αγώνας πήρε ουσιαστικά φωτιά όταν ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Herlings, πέρασε τον Seewer, κάτι που δεν κατάφερε άλλος εκ των δύο διεκδικητών του τίτλου, με τον Febvre να μένει τρίτος και τον Gajser εκτός βάθρου, παρότι πίεζε αφόρητα τον Γάλλο για μεγάλο μέρος του αγώνα.

Στο πρώτο αυτό σκέλος έπεσε άσχημα ο Tony Cairoli και, παρότι μάλλον δεν τραυματίστηκε σοβαρά, υπέφερε από έντονους πόνους.

Το δεύτερο αγωνιστικό σκέλος άρχισε με ένα μελέ αρκετών αναβατών στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα οι Herlings και Gajser να μένουν 12ος και 13ος αντίστοιχα, ενόσω ο Febvre είχε περάσει αλώβητος και στο τέλος του πρώτου γύρου αναλάμβανε να οδηγήσει τη δράση.

Με τον Cairoli να αποσύρεται από τον αγώνα λόγω των πόνων που αισθανόταν, ο Febvre άρχισε να χάνει ρυθμό – κάτι που αργότερα αποκαλύφθηκε πως οφειλόταν σε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (arm pump) που τον ταλανίζει.

Έτσι στην πίσω ρόδα του Γάλλου βρέθηκε σύντομα ο Glenn Condenhoff (Yamaha), ενώ λίγο αργότερα έδωσε τη θέση του στον Gajser που είχε περάσει κόσμο και κοσμάκη για να βρεθεί στη μάχη κορυφής.

Καθώς ο Σλοβένος πρωταθλητής του 2020 πίεζε τον Febvre, στη μάχη έφτασε και ο Herlings με αγριεμένες διαθέσεις.

Μεταξύ των τριών διεκδικητών του φετινού τίτλου χώθηκε ο Condenhoff, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία του αγώνα για 5 γύρους, πριν τον περάσει ο συμπατριώτης του, Herlings.

Στο τέλος ο αγώνας πήγε στον Ολλανδό για να συμπληρώσει ένα μαγικό διήμερο γι’ αυτόν, ενώ πίσω του τερμάτισε δεύτερος ο Condenhoff, τρίτος ο Gajser, ενώ ο Febvre έμεινε τέταρτος κι εκτός βάθρου.

Στο σύνολο του ιταλικού GP ο Herlings αναμενόμενα πρώτευσε με το απόλυτο των 50 διαθέσιμων βαθμών, με δεύτερο τον Coldenhoff και τρίτο τον Gajser.

Έτσι η βαθμολογία δίνει πλέον ένα σημαντικό – όχι όμως και ασφαλές – πλεονέκτημα στον Herlings που έφτασε στους 555 βαθμούς. Ο Febvre παρέμεινε δεύτερος με 531, ενώ ο Gajser πλησίασε στους 528.


ΜΧ2

Ο πρωτοπόρος Maxime Renaux (Yamaha) απολαμβάνει μια πολύ μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία της κατηγορίας των 250 κυβικών εκατοστών, ωστόσο στο Trentino τα βρήκε πολύ σκούρα, παίρνοντας εκκίνηση από τη 18η θέση.

Αυτό τον καταδίκασε σε δύο πολύ σκληρούς αγώνες, με τον δεύτερο να γίνεται ακόμη πιο δύσκολος όταν έπεσε στην πρώτη στροφή σε μια προσπάθεια να κερδίσει όσες περισσότερες θέσεις μπορούσε.

Στο μεταξύ, στην πίστα έλαμψε για μια φορά ακόμη ο Tom Vialle (KTM), κερδίζοντας και τα δύο αγωνιστικά σκέλη με δεύτερο και τις δύο φορές τον Jago Geerts (Yamaha).

Τρίτος στον πρώτο αγώνα τερμάτισε ο Isak Gifting (GASGAS), ενώ στον δεύτερο τη θέση κατέλαβε ο Jed Beaton (Husqvarna).

Κάπως έτσι, στο σύνολο του GP τους Vialle και Geerts ακολούθησε στο βάθρο ο Beaton.

Ο Renaux, παρά την φαινόμενη αδυναμία του να παλέψει για τη νίκη, τα έδωσε όλα και στα δύο σκέλη καταφέρνοντας να τερματίσει 6ος και 8ος αντιστοίχως.

Στην κατάταξη ο Renaux εξακολουθεί να κρατά τον τίτλο και με τα δύο χέρια στους 563 βαθμούς, με τον Geerts δεύτερο από πολύ μακριά στους 471 και τον Vialle να τον απειλεί πλέον άμεσα από τους 467.


Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στην ίδια πίστα, εκτάκτως μεσοβδόμαδα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon