.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 11:06

MXGP 2021, 15ος αγώνας, Pietramurata (Ιταλία)

Νίκη Cairoli και φωτιά στο πρωτάθλημα

Μερικές μέρες πριν τον 15ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Pietramurata, ο 14ος αγώνας που είχε φιλοξενηθεί στην ίδια πίστα αναδείκνυε ως θριαμβευτή τον Jeffrey Herlings (KTM) και του χάριζε μια διαφορά 24 βαθμών στην κορυφή από τους δύο διώκτες του, Tim Gajser (Honda) και Romain Febvre (Kawasaki).

Ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλα άλλαξαν. Στο πρώτο σκέλος της MXGP ο Herlings έπεσε στην πρώτη κιόλας στροφή, επέστρεψε μεν, αλλά σύντομα αποσύρθηκε καθώς η μοτοσυκλέτα του είχε τραυματιστεί βαριά καθώς κάποιοι αναβάτες στο μπουλούκι της Holeshot αναπόφευκτα πέρασαν από πάνω της, σπάζοντας διάφορα εξαρτήματα.

Ο αγώνας στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια σκληρή μονομαχία των Febvre και Gajser, η οποία έληξε στον τερματισμό με ελάχιστη διαφορά υπέρ του πρώτου, ενώ τον Gajser ακολούθησε στο βάθρο ο Cairoli.

Ο δεύτερος αγώνας είχε πια πιο αγωνιώδη χαρακτήρα για τον Herlings, ωστόσο παρέα με τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου είχαν μπλέξει με την κίνηση κάπου στη μέση της κατάταξης.

Στο μεταξύ μπροστά οδηγούσε άνετα ο Cairoli, ακολουθούμενος από τον Jeremy Seewer (Yamaha). Αυτοί οι δύο δεν θα άλλαζαν θέση ως το τέλος, κατακτώντας με αυτή τη σειρά τις δύο πρώτες θέσεις του αγώνα στην καρό σημαία.

Το ενδιαφέρον φυσικά και εστίασε πιο πίσω, όπου οι Gajser και Herlings ανέβαιναν θέσεις διαρκώς ως τις παρυφές της πρώτης τριάδας. Εκεί, η λυσσαλέα μεταξύ τους μάχη είχε ως αποτέλεσμα μια μικρή πτώση για τον Herlings, γεγονός που επέτρεψε στον Gajser να πάρει εύκολα την τρίτη θέση του αγώνα.

Ένα δεύτερο αποτέλεσμα ήταν πως επέτρεψε στον Febvre να φτάσει τον Herlings και οι δυο τους να εμπλακούν σε μια νέα μάχη με φόντο την τέταρτη θέση, την οποία τελικά κράτησε ο Ολλανδός πρωτοπόρος της κατάταξης.

Μόνο που το τελικό αποτέλεσμα του GP άλλαξε δραστικά την εικόνα στη βαθμολογία: ο Cairoli ήταν ο μεγάλος νικητής του 15ου γύρου, με δεύτερο τον Gajser και τρίτο τον Febvre.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο Herlings να διατηρηθεί πρώτος, ωστόσο η διαφορά του από 24 βαθμούς μειώθηκε στο ελάχιστο, δηλαδή στον 1! Τους 573 βαθμούς του Ολλανδού ακολουθούν οι 572 του Febvre, ενώ και ο Gajser πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, στους 570.

Οδεύουμε προς ένα φινάλε εκρηκτικό και απρόβλεπτο στους τρεις αγώνες που απομένουν.

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο Maxime Renaux (Yamaha) κρατά με άνεση την πρωτιά στην κατάταξη με τόσο μεγάλη διαφορά που το μόνο που μπορεί να τον αγχώσει είναι το ενδεχόμενο τραυματισμού – διαφορετικά δεν το χάνει με τίποτα.

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 ο Renaux ήταν πολύ-πολύ πίσω στην εκκίνηση και κάνοντας έναν πολύ δυνατό αγώνα κατάφερε να τερματίσει 7ος. Η νίκη πήγε στον Tom Vialle (KTM), μπροστά από τους Jago Geerts (Yamaha) και Ruben Fernandez (Honda).

Στο δεύτερο σκέλος οι Vialle και Renaux οδήγησαν στα πρώιμα στάδιά του, ωστόσο σε μια ατυχή στιγμή βρέθηκαν και οι δύο εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν σε πιο πίσω θέσεις.

Μεγάλος χαμένος του συμβάντος ήταν ο πρωτοπόρος Renaux που βρέθηκε ξαφνικά 10ος και ως το τέλος θα κατάφερνε να ανέβει ως την 4η θέση, αλλά όχι και στο βάθρο.

Εκεί έφτασε πρώτος ο Rene Hofer (ΚTM), μπροστά από τους Mattia Guadagnini (KTM) και Jed Beaton (Husqvarna).

Στο σύνολο ο Hofer αναδείχθηκε σε μεγάλο νικητή του GP – για πρώτη του φορά – με δεύτερο τον Geerts και τρίτο τον Fernandez.

Στη βαθμολογία βέβαια αυτό δεν άλλαξε και πολλά, καθώς και με την 5η θέση στο σύνολο που πήρε ο Renaux παραμένει ανετότατα πρώτος με 595 βαθμούς, την ώρα που ο δεύτερος Geerts μόλις έφτασε στους 508. Τρίτος είναι ο Vialle με 492.

Πλέον πηγαίνουμε προς τους τρεις τελευταίους αγώνες, όπου ο Renaux θα έχει την ευκαιρία να κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο του.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου στην ίδια πίστα της Pietramurata, στο Trentino της βόρειας Ιταλίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon