.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 10:17

MXGP 2021, 17ος αγώνας, Mantova (Ιταλία)

Το θρίλερ παρατείνεται ως τον τελευταίο αγώνα.

Προτελευταίο GP της μαγικής φετινής σεζόν με τρεις διεκδικητές του τίτλου να συνεχίζουν το δράμα ως και τον τελευταίο τερματισμό της ημέρας.

Με την αγωνία στο μέγιστο, ο πρώτος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας άνοιξε με τον Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) να κυνηγά τον Romain Febvre (Kawasaki) για την πρωτιά, ωστόσο αυτή η μάχη κράτησε ελάχιστα καθώς ο Herlings έπεσε, παίρνοντας μαζί του και τον τρίτο εκείνη τη στιγμή, Jeremy Seewer (Yamaha).

Όταν ξαναμπήκε στη μάχη ήταν στα όρια της δεκάδας, ενώ ο Tim Gajser (Honda) είχε φτάσει πίσω από τον Febvre.

Λίγο αργότερα η πρωταγωνιστική τριάδα του αγώνα ήταν ίδια με αυτή του πρωταθλήματος, καθώς ο Herlings έκανε τον αγώνα της ζωής του και ξανάφτασε τρίτος – μετά από μια δυνατή μάχη με τον Tony Cairoli (KTM) που δεν έλεγε να αφήσει τον ομόσταυλό του να περάσει εύκολα.

Στο τέλος ο Febvre πήρε μια σημαντικότατη νίκη, μπροστά από τον Herlings, ενώ τρίτος αρχικά τερμάτισε ο κατατάχθηκε ο Gajser, για να χάσει τελικά τη θέση του από τον Cairoli καθώς δέχτηκε ποινή 5 θέσεων και βρέθηκε τυπικά όγδοος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings ανέλαβε πρωτοβουλία από την αρχή, οδηγώντας τον αγώνα με μια διαφορά που απλώς μεγάλωνε ως το τέλος.

Ανάλογα ήσυχη ήταν η δεύτερη θέση, όπου ο Febvre αρχικά προσπάθησε να πιάσει τον Ολλανδό, είδε πως δεν είχε τον ρυθμό του, έκανε τα μαθηματικά και βολεύτηκε στη δεύτερη θέση, η οποία τον κρατά πρώτο στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ενδιαφέρουσα μάχη δόθηκε για την τρίτη θέση, όπου τελικά κυριάρχησε ο Gajser επί του Cairoli.

Στο σύνολο νικητής του GP ήταν ο Herlings, μπροστά από τους Febvre, Cairoli και Gajser κατά σειρά.

Έτσι στη βαθμολογία ο Febvre εξακολουθεί να οδηγεί με 661 βαθμούς, ο Herlings ανέβηκε δεύτερος με 658 και ο Gajser έχασε λίγο έδαφος μένοντας στους 646 βαθμούς. Ακολουθεί ένα χάος ως τους 534 του Cairoli.

ΜΧ2

Στη μικρότερο κατηγορία των 250 κυβικών, ο Maxime Renaux (Yamaha) έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, και εδώ έδωσε μια δυνατή μάχη με τον Jago Geerts (Yamaha) για τη νίκη του GP.

Στο πρώτο σκέλος ο Renaux επικράτησε δύσκολα του Geerts, με τον Tom Vialle (KTM) τρίτο, ενώ στο δεύτερο ο Geerts κράτησε τον ομόσταυλό του πίσω, με τρίτο αυτή τη φορά τον Jed Beaton (Husqvarna).

Στο σύνολο ο Geerts πήρε τη νίκη από τον Renaux και τον Vialle στην τρίτη θέση, γεγονός που φυσικά δεν αλλάζει τίποτα στην κορυφή, αλλά ανάβει μια καλή μάχη για τη δεύτερη θέση, όπου Vialle (570 βαθμοί) και Geerts (βαθμοί) θα λύσουν τις διαφορές τους στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 10 Νοεμβρίου 2021 στην ίδια πίστα, στη Mantova της ιταλικής Λομβαρδίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon