.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 11:36

Internazionali d' Italia MX, Mantova (Ιταλία)

Πρωτιά για τον Tim Gajser της Honda στην πρόβα τζενεράλε της Μάντοβα έναν μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι αγώνες Internazionali d' Italia MX έχουν πλέον αναχθεί σε κάτι παραπάνω από απλώς ιταλικούς αγώνες motocross, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί η συμμετοχή σε αυτούς πολλών αναβατών του παγκοσμίου MXGP σε μια εποχή που ουσιαστικά συνιστά την τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που ξεκινά στις 10 Μαρτίου με το GP της Αργεντινής.

Μιαν εβδομάδα μετά τον πρώτο αγώνα στη Riola Sardo της Σαρδηνίας, το Internazionali d' Italia MX έτρεξε στην πίστα της Mantova με αφθονία παγκόσμιων αναβατών.

Στην ΜΧ1 αυτός που ξεχώρισε ήταν ο πρωταθλητής 2022, Tim Gajser (Honda), ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στη Mantova με κυριαρχικότατη εμφάνιση. Ο Σλοβένος πρώτευσε στις χρονομετρημένες δοκιμές παίρνοντας την 24MX Pole Position και στη συνέχεια σάρωσε στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας μπροστά από τον δεύτερο Ruben Fernandez (Honda) και τον τρίτο Romain Febvre (Kawasaki).

Στον δεύτερο αγώνα άρχισε άσχημα με μια πτώση που τον άφησε τελευταίο, ωστόσο με επική αντεπίθεση κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και να πάρει τη νίκη στο σύνολο από τον νικητή του σκέλους Febvre, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jeremy Seewer (Kawasaki).

Κάπως έτσι στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της Mantova o Gajser αναδείχθηκε νικητής με δεύτερο τον Febvre και τρίτο τον Fernandez.

Για το τυπικό της υπόθεσης ο Gajser αναδείχθηκε και πρωταθλητής των Internazionali d' Italia MX, καθώς βρισκόταν ήδη πρώτος μετά τις δύο νίκες που είχε σημειώσει στη Σαρδηνία μια εβδομάδα πριν.

Στην ΜΧ2 τα δύο σκέλη μοιράστηκαν οι Andrea Adamo (KTM) και Liam Everts (KTM) με μια νίκη και μια δεύτερη θέση έκαστος, ωστόσο ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή πήγε στον Simon Langenfelder (GASGAS), καθώς στη Σαρδηνία μιαν εβδομάδα πριν απείχε ο Everts ενώ ο Adamo είχε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στον δεύτερο αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα Internazionali d' Italia MX 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon