.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 10:37

MXGP 2021, 11ος αγώνας, Teutschenthal (Γερμανία)

Αντεπίθεση Gajser και επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας

Δύο εβδομάδες πριν το γερμανικό GP, στον αγώνα της Σαρδηνίας, ο Jeffrey Herlings (KTM) συνέχισε το εντυπωσιακό του ντεμαράζ που τον έφερε να προσπερνά τον πρωταθλητή Tim Gajser (Honda) για έναν βαθμό στην κατάταξη.

Στη Γερμανία, με το πρωτάθλημα πλέον στην τελική του κατηφόρα, ήταν δεδομένο πως ο Gajser έπρεπε να αναστρέψει την εικόνα και να κερδίσει τον αντίπαλό του. Όπερ και εγένετο.

MXGP

Στο πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας ο αγώνας ξεκίνησε ονειρικά, με τους βασικούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος – Herlings, Gajser, Tony Cairoli (KTM), Romain Febvre (Kawasaki), Jorge Prado (KTM) - να μάχονται για την κορυφή.

Ο αγώνας τελικά εξελίχθηκε σε μια επική μονομαχία Prado-Herlings η οποία κρίθηκε δραματικά στη νήμα, με τους δύο αναβάτες να συγκρούονται στον αέρα και να πέφτουν στην προσγείωση. Ο Prado κέρδισε τον αγώνα και μαζί μια επίσκεψη στο νοσοκομείο για ράμματα στο χέρι του, με αποτέλεσμα να μην τρέξει στο δεύτερο σκέλος.

Το δε βάθρο συμπληρώθηκε από τον Gajser που παρακολούθησε τη μονομαχία από απόσταση άνω των 4 δευτερολέπτων πιο πίσω.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP το δράμα δεν ήταν ανάλογο, καθώς αρχικά ανέλαβε να οδηγήσει ο Febvre, στον 12ο γύρο πέρασε πρώτος ο Gajser που έκτοτε άνοιξε την απόστασή του από όλους τους υπόλοιπους, παίρνοντας την καρό σημαία 12.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Herlings.

Έτσι στο γερμανικό GP μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Gajser, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον Febvre.

Στην προσωρινή κατάταξη αυτή η εμφάνιση του Σλοβένου πρωταθλητή του 2020 σήμανε την επιστροφή του στην κορυφή (415 β.) με δύο βαθμούς διαφορά από τον Herlings (413 β.). Ενισχυμένη είναι πλέον η τρίτη θέση του Febvre (407 β.), καθώς απομακρύνθηκε στους 23 βαθμούς από τον Cairoli, ενώ παραμένει στο παιχνίδι του τίτλου με σοβαρότατες βλέψεις.

ΜΧ2

Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας των 250 κυβικών εξελίχθηκε σε μια μονομαχία δύο ΚΤΜ των Tom Vialle και Rene Hofer, οι οποίοι τελικά τερμάτισαν με αυτήν ακριβώς τη σειρά.
Τρίτος πολύ κοντά πίσω τους ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Maxime Renaux (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος ο Vialle ήταν για μια φορά ακόμη άπιαστος, παίρνοντας τη Holeshot – όπως είχε κάνει και στο πρώτο – και οδηγώντας για τον αγώνα από νωρίς. Αρχικά αυτός που τον πίεσε ήταν ο ομόσταυλός του, Hofer, ωστόσο από τα μισά του αγώνα είχε καταφτάσει στη μάχη και ο Renaux.

Ο Γάλλος της Yamaha πέρασε τον Hofer και μπήκε στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο ο συμπατριώτης του της ΚΤΜ ήταν πολύ γρήγορος και σταθερός, ενώ ο Renaux μάλλον σκέφτηκε πως δεν είχε λόγο να ρισκάρει και βολεύτηκε μια χαρά στη δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Jago Geerts (Yamaha).

Μετά τον τερματισμό ωστόσο, ο Vialle τιμωρήθηκε με απώλεια δύο θέσεων γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες, έτσι υποβιβάστηκε στην τρίτη και η νίκη πήγε στον Renaux.

Ο πρωτοπόρος ήταν και ο μεγάλος νικητής του GP, με τον Vialle δεύτερο με την ίδια ακριβώς βαθμολογική συγκομιδή (45.), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Geerts.

Στην βαθμολογία ο Renaux προηγείται με 448 βαθμούς και ακολουθείται από τον Geerts (363 β.) και τον Mattia Guadagnini (KTM, 351 β.), καθ’ οδόν προς μια μάλλον άνετη κατάκτηση του τίτλου της ΜΧ2.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 10 Οκτωβρίου, στη Γαλλία και τη Lacapelle Marival.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 10:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon