.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 10:22

MXGP 2021, 12ος αγώνας, Lacapelle Marival (Γαλλία)

Τρίτος συνεχόμενος αγώνας με ανατροπή στην κορυφή της κατάταξης: η νίκη του Herlings τον ξανάφερε μπροστά από τον Gajser, ενώ ο Febvre παραμένει δυναμικά στο παιχνίδι του τίτλου.

Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross πέρασε από τη Γαλλία, προσφέροντας έναν θεαματικό αγώνα και κλείνοντας με μια ακόμη ανατροπή στην κατάταξη, για τρίτο σερί GP. Καλύτερα δεν γίνεται!

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, MXGP, όλα έδειξαν από νωρίς πως οδεύουμε σε μια μονομαχία μεταξύ του τοπικού ήρωα, Romain Febvre (Kawasaki), και του Jeffrey Herlings (KTM), με τους δύο να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σκέλους σε μια μονομαχία κορυφής.

Ο Herlings οδήγησε στα αρχικά στάδια του αγώνα, μα από τον όγδοο γύρο ο Febvre πέρασε μπροστά και προσπάθησε να ανοίξει διαφορά. Το κατάφερε για λίγο, καθώς όμως ο αγώνας οδηγούταν προς το τέλος του ο Ολλανδός της ΚΤΜ μάζεψε τον Γάλλο της Kawasaki και η πίεση έγινε αφόρητη, ωστόσο ο Febvre κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά του και να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Την πρώτη τριάδα του σκέλους συμπλήρωσε ο Jeremy Seewer (Yamaha), την ώρα που ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Tim Gajser (Honda), είχε μια κακή μέρα, εκκινώντας 10ος και χάνοντας πολύ χρόνο από δικά του λαθάκια, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει κάτι περισσότερο από την έκτη θέση.

Το δεύτερο σκέλος της MXGP άνοιξε με τον Tony Cairoli (KTM) να φτάνει πρώτος στη Holeshot, ένα λάθος του όμως λίγο αργότερα άνοιξε την πόρτα στους επερχόμενους Herlings και Febvre που επανέφεραν ένα γνώριμο σκηνικό από τον πρώτο αγώνα.

Μάλιστα η ομοιότητα έγινε ακόμη πιο εμφανής όταν στον όγδοο γύρο ο Febvre εκμεταλλεύτηκε ένα στιγμιαίο λαθάκι του αντιπάλου του και προσπέρασε για να οδηγήσει αυτός τον αγώνα.

Αυτή τη φορά ωστόσο ο Herlings είχε στόχο να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε από τον Gajser, έτσι κυνήγησε τον Febvre και στον 16ο γύρο τον πέρασε για να πάρει αυτός τη σπουδαία νίκη, αφήνοντας τον Γάλλο δεύτερο.

Πίο πίσω δινόταν μια ακόμη δυνατή μάχη μεταξύ του Cairoli και του Gajser που τον πίεζε αφόρητα για να φτάσει όσο πιο κοντά στον Herlings μπορούσε και εν τέλει το κατάφερε.

Με τα αποτελέσματα αυτά ο Herlings πήρε τη νίκη στο σύνολο του αγώνα, ισοβαθμώντας με τον δεύτερο Febvre, ενώ ο Gajser κατάφερε να περισώσει την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ωστόσο η ζημιά είχε γίνει, καθώς ο Herlings πήρε 12 περισσότερους βαθμούς, έφτασε στους 460 και ανέλαβε εκ νέου να οδηγήσει το πρωτάθλημα – ενώ φτάνοντας εδώ ήταν 2 βαθμούς πίσω από τον Gajser, που τον είχε περάσει οριακά στον προηγούμενο αγώνα για την ανατροπή στην κορυφή.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης ανέβηκε ο Febvre με 454 βαθμούς, αφήνοντας τον Gajser τρίτο με 450.

Αναμένεται μεγάλο δράμα στους υπόλοιπους 6 αγώνες της σεζόν.

ΜΧ2

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο είναι ο Maxime Renaux (Yamaha), ο οποίος ως Γάλλος σίγουρα θα ήθελε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μπροστά στους συμπατριώτες του.

Ωστόσο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχθηκε ισχυρότερο, καθώς η μεγάλη του διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία σημαίνει πως του αρκεί να αποφύγει τα μεγάλα ρίσκα για να εξασφαλίσει έναν τίτλο που μόνο από πολύ μεγάλη ατυχία (ή αβλεψία) μπορεί να χάσει.

Κάπως έτσι ήταν ένας άλλος Γάλλος, ο Tom Vialle (KTM) αυτός που πήρε δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη και μαζί τη νίκη του γαλλικού GP.

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 πίσω από τον Vialle τερμάτισε ο Mattia Guadagnini (ΚΤΜ) και τρίτος ο Jed Beaton (Husqvarna), ενώ στον δεύτερο τον Γάλλο ακολούθησαν στο βάθρο οι Renaux και Guadagnini.

Το συνολικό αποτέλεσμα ανέδειξε πως μεγάλο νικητή τον Vialle, με δεύτερο τον Guadagnini και τρίτο τον Renaux.

Κάπως έτσι ο Renaux διατήρησε την πρωτοπορία του στην προσωρινή κατάταξη με 488, ενώ ο Jago Geerts (Yamaha) στη δεύτερη θέση με 397 βαθμούς έχασε κι άλλο έδαφος – τερματίζοντας 5ος στο σύνολο. Στην τρίτη θέση παραμένει ο Guadagnini με 393 βαθμούς, ενώ ανεβαίνει ταχέως ο Vialle (372 β.) που κάνει ένα εντυπωσιακό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.


Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2021

Ο επόμενος αγώνας μας στις 17 Οκτωβρίου μας ταξιδεύει στη βόρεια Ιταλία και την Pietramurata για το MXGP του Trentino – στον πρώτο από δύο συνεχόμενους αγώνες στην ιστορική αυτή πίστα του παγκοσμίου ΜΧ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon