.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:26

MXGP 2020, 10ος αγώνας, Mantova (Ιταλία)

Σκληρές μάχες και απρόβλεπτα αποτελέσματα σε ένα πρωτάθλημα δίχως ξεκάθαρο φαβορί.

Ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας της Mantova, μόλις τρεις μέρες μετά τον προηγούμενο (Κυριακή 27/9), προσέφερε σπουδαίο θέαμα και την πρώτη φετινή νίκη του Romain Febvre με τη νέα του μοτοσυκλέτα Kawasaki.

Παράλληλα, στα 250 κυβικά ο Thomas Kjer-Olsen πήρε τη δεύτερη σερί νίκη του, η οποία ωστόσο λίγο επηρέασε τη δραματική εξέλιξη του πρωταθλήματος.

MXGP

Δύο αγώνες με δυνατό θέαμα, έντονο ανταγωνισμό και με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος σε δύσκολη μέρα εξασφαλίζουν πως η εξέλιξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ μας κρατά σε εγρήγορση.

Στον πρώτο αγώνα ο rookie KTM και περσινός πρωταθλητής ΜΧ2, Jorge Prado, πήρε άλλη μια από τις αμέτρητες Holeshot που έχει μαζέψει φέτος.

Οδηγώντας με ταχύτατο ρυθμό τον αγώνα, ο Ισπανός τράβηξε μαζί του άλλους τέσσερεις αναβάτες που διεκδικούσαν μια θέση στο βάθρο ως το τέλος. Ο Prado αρχικά είχε στο κατόπι του τον Jeremy Seewer (Yamaha) και τον Romain Febvre (Kawasaki), ενώ σταδιακά τους μάζεψαν και οι δύο βασικοί διεκδικητές του φετινού τίτλου, Antonio Cairoli (KTM) και Tim Gajser (Honda).

Ο Prado άντεξε σε όλες τις απόπειρες να τον πλησιάσουν και οδήγησε σταθερά ως τη νίκη, με δεύτερο τον Seewer που συνεχίζει στη δαινομονισμένη φόρμα που έχει βρεθεί τον τελευταίο μήνα και τρίτο τον Febvre. Cairoli και Gajser ακολούθησαν με αυτή τη σειρά.

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με πρωταγωνιστή τον Febvre που έστριψε πρώτος για το έπαθλο της Holeshot, μα στη συνέχεια έπρεπε να αμυνθεί της θέσης του από τον επερχόμενο Gajser. Ο πρωταθλητής του 2019 πίεσε αφόρητα τον Γάλλο της Kawasaki, ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα άρχισε να χάνει επαφή με τον πρώτο και να νιώθει την πίεση του Gautier Paulin (Yamaha) ενώ ανέβαιναν και οι Prado και Seewer.

Η μονομαχία για τη 2η θέση άρχισε με εναλλαγές των Gajser και Paulin, ώσπου ένα λάθος έφερε την πτώση για τον πρωταθλητή, ο οποίος ξαναμπήκε στη μάχη μερικές θέσεις πιο πίσω – αλλά, ευτυχώς γι’ αυτόν, μπροστά από τον Cairoli.

Στο μεταξύ το επόμενο θύμα πτώσης ήταν ο Seewer σε μια απόπειρα να περάσει τον Prado, στέλνοντας τον Ελβετό αρκετά πιο πίσω, όπου μια ακόμη πτώση τον έβγαλε εκτός δεκάδας.

Στο τέλος ο Febvre κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη μπροστά από τον Paulin και ενώ ο Gajser κατάφερνε να ανέβει στο βάθρο, κρατώντας τον Cairoli μια θέση πίσω του.

Συνολικά στην κατάταξη του GP ο Febvre πανηγύρισε την πρώτη του νίκη φέτος (και πρώτη με τη νέα του ομάδα), ο Prado αναδείχθηκε δεύτερος και ο Gajser κατάφερε να πάρει το τρίτο σκαλί του βάθρου – αν και ισοβάθμησε με τον Cairoli στη συγκομιδή 36 βαθμών από τον αγώνα αυτόν.

Με το αποτέλεσμα του δεύτερου GP Mantova ο Gajser διατηρείται στην κορυφή με 352 βαθμούς και ο Cairoli συνεχίζει να τον καταδιώκει από κοντά με 347, ενώ ο Seewer μάζεψε τη διαφορά του από τον δεύτερο, φτάνοντας στους 334.

ΜΧ2

Η διπλή μάχη της κατηγορίας χαρακτηρίστηκε από μάχες, ανατροπές και τούμπες των πρωτοπόρων για να νοστιμίσει λίγο η συνταγή.

Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε με τον Jago Geerts (Yamaha) να οδηγεί τη μάχη, ωστόσο μια μικρή πτώση τον υποβίβασε στην 7η θέση, από την οποία ξαναμπήκε άμεσα. Ο Βέλγος πίεσε ξανά και άρχισε εκ νέου να ανεβαίνει θέσεις ώσπου μια δεύτερη τούμπα τον έστειλε 8ο, με ελάχιστο χρόνο πλέον για να μπορέσει να βελτιώσει τη συγκομιδή βαθμών του.

Στο μεταξύ, αυτό που έμοιαζε με μονομαχία των Tom Vialle (KTM) και Maxime Renaux (Yamaha) για τη νίκη σύντομα ανατράπηκε από τον επελαύνοντα Thomas Kjer-Olsen (Husqvarna) που ήρθε από πίσω για καθαρίσει αρχικά τον Vialle και στον τελευταίο γύρο και τον Renaux.

Ο Olsen ήταν δυνατός και στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας, ωστόσο αυτή τη φορά είχε μπροστά του έναν ταχύτατο Vialle που κράτησε την πρωτιά ως το τέλος, ενώ τρίτος τερμάτιζε ο Roan Van De Moosdijk (Kawasaki) - ο δε Geerts μετά από άλλη μια πτώση τερμάτισε 5ος.

Στο σύνολο οι δύο αγώνες ανέδειξαν ως μεγάλο νικητή του GP τον Olsen, δεύτερο τον Vialle και τρίτο τον Ven De Moosidjk. Αυτό το αποτέλεσμα ενίσχυσε τη θέση του Vialle στην κορυφή της κατάταξης με 431 βαθμούς, καθώς ο κακός αγώνας του Geerts τον άφησε με 385 βαθμούς και διευρυμένη απόσταση από τον πρώτο.

Όλα παραμένουν ανοικτά ακόμη ωστόσο, μιας και το πρωτάθλημα έχει άλλους 8 αγώνες μέχρι την ολοκλήρωσή του.

 

Επόμενος σταθμός είναι ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της Mantova το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 3-4 Οκτωβρίου 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon