.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 10:23

MXGP 2020, 11ος αγώνας, Mantova (Ιταλία)

Επιστροφή στις νίκες για Tim Gajser (MXGP) και Jago Geerts (MX2).

Ο τρίτος και τελευταίος για φέτος αγώνας στην ιταλική πίστα της Mantova δεν άλλαξε τη δυναμική των δύο βασικών κατηγοριών, ωστόσο διατήρησε το ενδιαφέρον, ειδικά στη μεγάλη κατηγορία όπου οι δύο πρωτοπόροι απέχουν μεταξύ τους ελάχιστους βαθμούς.

MXGP

Απόντος του Jeffrey Herlings (KTM) που τραυματίστηκε εκ νέου ενώ προηγούταν στην κατάταξη, ο τίτλος του 2020 μοιάζει να έχει κληροδοτηθεί σε δύο αναβάτες: τον πρωταθλητή 2019 Tim Gajser (Honda) και τον έμπειρο πολυπρωταθλητή Tony Cairoli (KTM).

Φτάνοντας στον τρίτο αγώνα της Mantova ο Gajser διατηρούσε μια προπορεία 5 βαθμών από τον Cairoli, οπότε εύλογα ο αγώνας είχε μια επιπλέον δόση ενδιαφέροντος γι’ αυτή τη μάχη κορυφής.

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος της μεγάλης κατηγορίας ο Jorge Prado (KTM) ανέλαβε εξαρχής να οδηγήσει, ωστόσο λίγο αργότερα θα έπεφτε μαζί με τον Romain Febvre (Kawasaki), γεγονός που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο στον επερχόμενο Gajser.

Ο πρωταθλητής παρέμεινε πρώτος ως την καρό σημαία χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση, ενώ πίσω του έγινε ένας κακός χαμός μέχρι να ξεχωρίσει ο Glenn Condenhoff (Gas Gas) στη δεύτερη θέση και ο Prado στην τρίτη.

Ο Cairoli απέτυχε να εκμεταλλευτεί την ατυχία του ομόσταυλού του Prado και τερμάτισε στην 5η θέση, χάνοντας έδαφος από τον βασικό του αντίπαλο.

Ο δεύτερος αγώνας είχε πάλι πρωταγωνιστή τον Prado στο ξεκίνημά του, αλλά αυτή τη φορά Gajser και Cairoli ήταν στο κατόπι του. Όταν ο πρωταθλητής τον πέρασε, ο Ισπανός rookie είχε μια πτώση που τον άφησε στην ουρά του αγώνα με ένα τιτάνιο έργο μπροστά του κι έτσι τερμάτισε εκτός δεκάδας.

Άφησε επίσης πίσω και μια μονομαχία των δύο πρωτοπόρων για τη νίκη, η οποία τελικά κρίθηκε από ένα λάθος του Gajser που έχασε στιγμιαία το μπροστινό του και επέτρεψε στον Cairoli να περάσει πρώτος. Παρότι ο Σλοβένος πίεσε πολύ, δεν κατάφερε να καταβάλλει το έμπειρο αντίπαλό του και η νίκη στον δεύτερο αγώνα πήγε στον Cairoli.

Τρίτος τερμάτισε ο Jeremy Seewer (Yamaha).

Στην κατάταξη ο Gajser βγήκε σαφώς κερδισμένος αφού με τα δύο του βάθρα αύξησε τη διαφορά του από τον Cairoli στους 11 βαθμούς (399 έναντι 388), ενώ ακολουθεί από σχετικά κοντά και ο Seewer με 369 βαθμούς.

Απομένουν 7 αγώνες για το τέλος της σεζόν και η έκβασή του παραμένει παντελώς απρόβλεπτη.

ΜΧ2

Δύο αγωνιστικά σκέλη, δύο κοκορομαχίες των πρωτοπόρων της κατάταξης. Ο Tom Vialle της εργοστασιακής KTM διατηρεί μια σχετικά άνετη διαφορά στην κορυφή της κατάταξης, οπότε για τον Jago Geerts της Yamaha, που τον καταδιώκει, κάθε αγώνας που περνά είναι μια λιγότερη ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Στο τρίτο GP της Mantova αυτοί οι δύο αναβάτες κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους μετατρέποντας και τα δύο σκέλη σε μια εν πολλοίς μεταξύ τους υπόθεση.

Στον πρώτο αγώνα ο Vialle έφυγε από νωρίς μπροστά, ο Geerts πάλεψε σκληρά για να τον πλησιάσει και στο τέλος τον πίεσε αρκετά, όμως ατελέσφορα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να τον συνοδεύσει στο βάθρο ως δεύτερος, μπροστά από τον Conrad Mewse (KTM).

Στον δεύτερο αγώνα ήταν ο Ben Watson (Yamaha) που οδήγησε αρχικά από τη Holeshot, ωστόσο σύντομα θα τον περνούσε πρώτα ο Vialle και λίγο μετά ο ομόσταυλός του, Geerts. Εκεί άρχισαν εκ νέου τα μεταξύ τους κυνηγητά.

Στον 9ο γύρο ο Geerts κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Vialle και αυτή τη φορά ο Γάλλος πρωτοπόρος της κατάταξης δεν κατάφερε να απαντήσει, μένοντας δεύτερος, με τρίτο τον Watson.

Αυτή η μοιρασιά μιας πρώτης και μιας δεύτερης θέσης στον καθένα σήμαινε πως βαθμολογικά τίποτε δεν άλλαξε μεταξύ τους – προς απογοήτευση του Geerts προφανώς.

Ο Vialle εξακολουθεί να προηγείται με 478 βαθμούς, με τον Geerts στους 432 και τον Jed Beaton (Husqvarna) να ακολουθεί στους 348.

 

Επόμενος αγώνας στις 11 Οκτωβρίου 2020 στην Ισπανία.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 22:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon