.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:34

MXGP 2020, 12ος αγώνας, intu Xanadu' - Arroyomolinos (Ισπανία)

Ο Prado κλέβει τις εντυπώσεις, ο Gajser το βαθμολογικό όφελος

Ο δωδέκατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross επισκέφτηκε την Ισπανία, όπου ο τοπικός ήρωας Jorge Prado (KTM) σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Ομοίως, ο Tom Vialle (KTM) στα 250 κυβικά πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα.

MXGP

Ο Jorge Prado έχει εξελιχθεί σε άρχοντα των Holeshot, έχοντας μαζέψει τις περισσότερες από κάθε άλλον αναβάτη φέτος στο πρωτάθλημα.

Στον αγώνα της πατρίδας του πήρε άλλες δύο και μαζί με αυτές και τις νίκες στα δύο σκέλη του αγώνα, καταφέρνοντας τη δεύτερη νίκη του GP στη rookie χρονιά του, για πρώτη φορά με το απόλυτο των 50 βαθμών.

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Prado ξεκίνησε πρώτος, έστριψε πρώτος και έμεινε πρώτος ως την καρό σημαία. Μοιραία το ενδιαφέρον στρέφεται πίσω του, εκεί όπου μαίνεται η μάχη του τίτλου μεταξύ Tim Gajser (Honda) και Tony Cairoli (KTM).

Εδώ ο Cairoli βρέθηκε μακριά από τον καλό εαυτό του και στο πρώτο σκέλος κατάφερε μόνο την 7η θέση, την ώρα που ο Gajser ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον αναγεννημένο Romain Febvre (Kawasaki).

Στον δε δεύτερο αγώνα, καθώς ο Prado τους άφηνε για μια φορά ακόμη όλους στη σκόνη του, ο Gajser ανέβαινε μια θέση ψηλότερα στο βάθρο, κρατώντας αυτή τη φορά τον Febvre τρίτο. Ο δε Cairoli για μια φορά ακόμη δεν θα κατάφερνε να πλησιάσει τους πρωτοπόρους τερματίζοντας 6ος.

Έτσι ο Gajser με τη δεύτερη θέση που πήρε στο σύνολο του Ισπανικού GP διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά του. Βρίσκεται στους 441 βαθμούς, με τον Cairoli να έχει μείνει στους 417 και τον Jeremy Seewer (Yamaha) να τον πλησιάζει στους 396.

Αυτοί οι 24 βαθμοί που χωρίζουν τους δύο πρώτους δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση διαφορά ασφαλείας, καθώς απομένουν 6 αγώνες για το πρωτάθλημα, τρεις στο Βέλγιο και άλλοι τρεις στην Ιταλία.

ΜΧ2

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ισπανικού αγώνα ήταν ένας Γάλλος, ο Tom Vialle (KTM). Ο πρωτοπόρος της κατάταξης δίνει έναν σκληρό αγώνα όλη τη σεζόν με τον Βέλγο Jago Geerts (Yamaha) και κάθε νίκη έχει μεγάλη σημασία.

Έτσι ο Vialle εμφανίστηκε στον αγώνα αποφασισμένος να θέσει τον δικό του νόμο και στο πρώτο σκέλος το κατάφερε. Χρειάστηκε μια σκληρή και απρόβλεπτη μάχη με τους Thomas Kjer-Olsen και Jed Beaton (αμφότεροι με Husqvarna), από την οποία βγήκε κερδισμένος.

Ο Geerts αρχικά κυνηγούσε αυτό το γκρουπ, ωστόσο μια πτώση με περίπου 16 ακόμα λεπτά στο ρολόι του αγώνα καταδίκασε κάθε ελπίδα να προλάβει το τρενάκι του βάθρου και τερμάτισε τελικά 5ος.

Στο δεύτερο σκέλος Vialle και Geerts ενεπλάκησαν σε μια μονομαχία για τη νίκη και για μεγάλη διάρκεια του αγώνα ο Vialle κρατιόταν μπροστά από τον αντίπαλό του.

Όλα έδειχναν πως αυτός θα έπαιρνε τη νίκη, όταν 3 γύρους πριν το τέλος του αγώνα έκανε το λάθος, η μοτοσυκλέτα του έσβησε και ο Geerts ήταν εκεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει τη νίκη.

Ο δε Vialle ευτυχώς πρόλαβε να ξαναμπεί στη μάχη γρήγορα χωρίς να χάσει άλλη θέση, μιας και ο τρίτος Roan Van De Moosdijk (Kawasaki) βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τους δύο πρωτοπόρους.

Στο τέλος ο Vialle πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο συνδυαστικό αποτέλεσμα του Ισπανικού GP, με τον Geerts δεύτερο και τον Olsen τρίτο.

Στην βαθμολογία η υπεροχή του Vialle (525 βαθμοί) διευρύνθηκε στους 52 βαθμούς από τον δεύτερο Geerts (473 β.), ενώ ο τρίτος Beaton βρίσκεται σε άλλο πλανήτη με 379 βαθμούς και αισθάνεται έντονη την πίεση του Maxime Renaux (Yamaha) που έχει 372.

 

Επόμενος αγώνας στις 18 Οκτωβρίου με την πρώτη από τις τρεις απανωτές μάχες στην άμμο της πίστας Lommel στο Βέλγιο.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 17:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon