.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 15:57

MXGP 2020, 13ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Αποφασιστική νίκη για τον Gajser στην MXGP, καθώς ο Vialle πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στον τίτλο της MX2.

Φτάνοντας στον πρώτο από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες σε μια εβδομάδα στην αμμώδη πίστα Lommel στη Βελγική Φλάνδρα, ο Tim Gajser (Honda) διάθετε ήδη μια ικανή διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο, Tony Cairoli (KTM).

MXGP

Τα περιθώρια αντεπίθεσης για τον Cairoli στενεύουν επικίνδυνα, καθώς στο πρώτο βελγικό GP της χρονιάς ο Gajser πήρε μια μεγάλη νίκη, την ώρα που ο Ιταλός αντίπαλός του έκανε έναν κάκιστο αγώνα.

Ο Gajser οδηγούσε το πρώτο σκέλος ώσπου μια πτώση επέτρεψε στον Gautier Paulin (Yamaha) να τον περάσει και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, ωστόσο ο Σλοβένος πρωταθλητής πρόλαβε να ξαναμπεί στον αγώνα και να τερματίσει δεύτερος. Τρίτος έκλεισε το πρώτο σκέλος ο Jorge Prado (KTM) που ολοένα και περισσότερο μας δείχνει δείγματα του ταλέντου του (που του έδωσαν δύο σαρωτικούς τίτλους στην ΜΧ2, πριν προαχθεί φέτος) και δηλώνει υποψηφιότητα για πρωταγωνιστής στην ερχόμενη σεζόν.

Στο δεύτερο σκέλος ο Gajser δεν έκανε ξανά το λάθος και πήρε μια πεντακάθαρη νίκη μπροστά από τους Paulin και Prado.

Έτσι στη βαθμολογία ο Gajser έφτασε στους 488 βαθμούς, με τον Cairoli να ακολουθεί στους 440 μετά από ένα κάκιστο διήμερο με τερματισμούς στην 13η και 6η θέση στα δύο σκέλη. Η τρίτη θέση στην κατάταξη έχει πλέον δύο ενοίκους, καθώς ο Prado έπιασε τον Jeremy Seewer (Yamaha) στους 429 βαθμούς και πλέον ο Cairoli έχει κάθε λόγο να ανησυχεί μιας και ο νεαρός Ισπανός δείχνει εξαιρετικά φορμαρισμένος.

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 cc ο Tom Vialle (KTM) συνεχίζει τις σφικτές μονομαχίες με τον Jago Geerts (Yamaha), ο οποίος έτρεχε στον αγώνα της πατρίδας του και είχε ένα επιπλέον κίνητρο.

Ο Vialle ωστόσο πήρε ξανά τη νίκη του αγώνα τερματίζοντας 2ος και στα δύο σκέλη του, ενώ ο Geerts με μια 4η και μια νίκη έμεινε δεύτερος και πήρε έναν βαθμό λιγότερο από τον αντίπαλό του από τον αγώνα.

Τρίτος στο GP της Φλάνδρας αναδείχθηκε ο Ben Watson (Yamaha), κερδίζοντας το πρώτο και τερματίζοντας 5ος στο δεύτερο σκέλος.

Πλέον ο Vialle (569 βαθμοί) μοιάζει με ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, καθώς η διαφορά του από τον Geerts (516 β.) έχει γίνει αρκετά μεγάλη ώστε να του επιτρέψει να ελέγξει την κατάσταση στους υπόλοιπους πέντε αγώνες της χρονιάς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon