.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 14:19

MXGP 2020, 6ος αγώνας, Faenza (Ιταλία)

Ο Jeffrey Herlings επιβάλλει τον νόμο του.

Με τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ άνοιξε μια τριπλέτα διαδοχικών GP σε μια εβδομάδα στη Faenza της Ιταλίας.

MXGP

Ήταν να μην πάρει μπροστά ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πέρυσι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού. Αν κάποιοι συναθλητές του δεν γνώριζαν για ποιον λόγο το προσωνύμιό του είναι The Bullet (Η Σφαίρα), στη Faenza το έμαθαν για τα καλά.

Ο Ολλανδός ήταν απλά άπιαστος και πήρε δύο καθαρές νίκες για ένα 50άρικο σε βαθμούς που τον στρογγυλοκαθίζουν στην κορυφή της κατάταξης.

Ανάλογα δυναμική εμφάνιση με πολλές ορέξεις αποκάλυψε στην Ιταλία και ο Jeremy Seewer (Yamaha), καθώς ο Ελβετός ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης και στα δύο σκέλη του αγώνα, κατακτώντας τελικά δύο δεύτερες θέσεις, αφού ο Herlings ήταν απλά απλησίαστος.

Ο έμπειρος πολυπρωταθλητής Antonio Cairoli (KTM) συμπλήρωσε με δύο τρίτες θέσεις τα δύο πανομοιότυπα βάθρα του πρώτου φετινού ιταλικού MXGP.

Η συμμετρία δεν περιορίστηκε στο βάθρο, αφού και στους δύο αγώνες τέταρτος ήταν ο αναγεννημένος Romain Febvre (Kawasaki), ενώ πίσω του οι θέσεις 5-6 εναλλάχτηκαν μεταξύ των Tim Gajser (Honda) και Jorge Prado (KTM) – με τον δεύτερο να πρωταγωνιστεί και στα δύο σκέλη, για να χάσει πολύτιμες θέσεις στις φρενήρεις μάχες με εμπειρότερους αναβάτες στο τέλος.

Πλέον ο Herlings έφτασε στους 263 βαθμούς και οδηγεί το πρωτάθλημα, με τον Cairoli δεύτερο αλλά και 60 βαθμούς μακριά (203 β.) Τρίτος έπεται ο πρωταθλητής 2019 Gajser με 196 και ακολουθούν οι Arminas Jasikonis (Husqvarna, 186 β.) Seewer (178 β.) και την εξάδα κλείνει ο Glenn Coldenhoff (Gas Gas, 173 β.).

ΜΧ2

Μια μέτρια μέρα στη δουλειά για τον πρωτοπόρο ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να γίνει δραματική η μάχη της κορυφής στην κατηγορία των 250 κυβικών.

Ο Tom Vialle (KTM) οδηγεί το πρωτάθλημα της ΜΧ2, ωστόσο στον πρώτο ιταλικό αγώνα πήρε μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση στα ανάλογα σκέλη, αφήνοντας τον Jago Geerts (Yamaha) να του κλείσει σημαντικά τη διαφορά.

Στο πρώτο σκέλος ο Geerts πήρε μια καθαρότατη νίκη με άνεση άνω των 7 δευτερολέπτων από τον Maxime Renaux (Yamaha), ενώ ο τρίτος Matthys Boisrame (Kawasaki) άφησε τον Vialle εκτός βάθρου.

Στο δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ωστόσο ήταν ο Renaux αυτός που πήρε τη νίκη, με τον Vialle δεύτερο και τον Geerts τρίτο.

Κάπως έτσι ο Vialle αμύνθηκε της πρωτιάς του στην κατάταξη, διατηρώντας τη θέση του με 257 βαθμούς, ωστόσο ο Geerts τον πλησίασε στους 3 βαθμούς. Τρίτος ανέβηκε ο Renaux με 196 βαθμούς, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως αναδείχθηκε νικητής του ιταλικού GP στο σύνολο.

 

Ο επόμενος αγώνας θα φιλοξενηθεί στην ίδια πίστα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 16:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon