.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 16:59

MXGP 2020, 5ος αγώνας, Kegums (Λετονία)

Τρίτη και φαρμακερή σερί αναμέτρηση στη Λετονία, με επιστροφή των δύο πρωταγωνιστών στις νίκες.

Η τριπλή επίσκεψη στην πίστα Kegums ολοκληρώθηκε με τον αγώνα του 15αύγουστου, όπου η λιακάδα φώτισε την άφθονη δράση σε όλες τις κατηγορίες.

MXGP

Στους προηγούμενους δύο αγώνες οι πρωτοπόροι της κατάταξης, Tim Gajser (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM), είχαν μπλεχτεί σε μπελάδες με πτώσεις και ανάμικτα αποτελέσματα, κυρίως δε ο πρώτος.

Στον τρίτο αγώνα της Kegums ωστόσο η τάξη φάνηκε να αποκαθίσταται. Ο Gajser πήρε το πρώτο σκέλος, ο Herlings το δεύτερο, ενώ δίπλα τους ο Cairoli επέστρεψε στο βάθρο, ενώ και ο rookie Jorge Prado (KTM) έκανε αισθητή την παρουσία του όπως περιμέναμε να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν.

Ωστόσο μια βλάβη στα ηλεκτρικά της Honda του Gajser στο δεύτερο σκέλος τον άφησε με μηδέν βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα και τον έβγαλε εκτός του συνολικού βάθρου του 5ου φετινού GP.

Μεγάλος κερδισμένος ήταν φυσικά ο Herlings, καθώς με μια νίκη και μια 4η θέση πήρε την πρωτιά στη γενική του αγώνα. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Arminas Jasikonis (Husqvarna) χάρη στη 2η και 3η θέση που πήρε στα δύο σκέλη, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρίσκουμε για πρώτη φορά φέτος τον Prado, μετά από μια 3η και μια 4η θέση στα δύο σκέλη.

Μοιραία ο Herlings (213 βαθμοί) άνοιξε εκ νέου την απόστασή του από τον Gajser (167 β.), ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης ισοβαθμούν με 163 βαθμούς οι Cairoli και Jasikonis.

ΜΧ2

Οι δύο πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση, έφυγαν με την ίδια βαθμολογική συγκομιδή και παρατείνουν τη μονομαχία τους για τον τίτλο των 250 κυβικών.

Εκτός των Tom Vialle (KTM) και Jago Geerts (Yamaha), συνέχισε τις δυνατές εμφανίσεις του ο Roan Van De Moosdijk (Kawasaki) παίρνοντας μια 4η και μια 3η θέση στα δύο σκέλη, εξασφαλίζοντας έτσι και την 3η θέση του αγώνα.

Στη βαθμολογία ο Vialle (217 βαθμοί) εξακολουθεί να προηγείται με βραχεία κεφαλή του Geerts (209 β.), ενώ ο Van De Moosdijk έφτασε στους 153 και προσπέρασε στην τρίτη θέση τον Maxime Renaux (Yamaha) που μετρά 149.

Πλέον ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος ταξιδεύει στην Ιταλία και τη γνωστή Faenza στις 6 Σεπτεμβρίου για τον πρώτο από τρεις συνεχόμενους αγώνες στο ίδιο μέρος σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon