.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 16:43

MXGP 2019, 15ος αγώνας, Imola (Ιταλία)

Ο Tim Gajser (Honda) ήρθε στην Ιταλία με μια ρεαλιστική ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση τίτλος μια κι έξω και δεν την άφησε να πάει χαμένη, παρότι στον πρώτο αγώνα δυσκολεύτηκε αρκετά.

Ο δε Jorge Prado (KTM) στην MX2 δεν ήταν ακριβώς κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από άλλη μια διπλή επικράτηση, ένα ακόμη 50άρικο βαθμών και ένα βήμα πιο κοντά στον ολοκληρωτικό θρίαμβο.

MXGP

Για τον Gajser το πρώτο σκέλος του Ιταλικού GP δεν ξεκίνησε καλά, καθώς βρέθηκε να παλεύει στην πέμπτη θέση και στην προσπάθειά του να μην χάσει επαφή με τους πρώτους είχε μια επαφή με τον Arnaud Tonus (Yamaha) που τον έριξε λίγο πιο πίσω.

Στη συνέχεια ξαναπίεσε λυσσαλέα, μα αυτή τη φορά οδηγήθηκε σε πτώση, από την οποία ξανασηκώθηκε μεν, αλλά εν τέλει περιορίστηκε στην πέμπτη θέση του αγώνα.

Νικητής στο πρώτο αυτό σκέλος αναδείχθηκε ο Glenn Coldenhoff (KTM), μπροστά από τους Jeremy Seewer (Yamaha) και Gautier Paulin (Yamaha).

Στο δεύτερο σκέλος ήταν ξανά ο Coldenhoff αυτός που οδήγησε από την αρχή, χτίζοντας μια διαφορά που σταδιακά άνοιγε διαρκώς, για να φτάσει ξανά πρώτος στην καρό σημαία και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη σε GP, με τον Gajser δεύτερο και τον Seewer τρίτο.

Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο στον Gajser, για δεύτερη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία και τρίτο συνολικά μαζί με τον τίτλο της ΜΧ2 που είχε πάρει πριν ανέβει στην MXGP.

Ο Gajser έγινε ο πρώτος αναβάτης της Honda που καταφέρνει να μαζέψει τρεις τίτλους στο Παγκόσμιο ΜΧ.

ΜΧ2

Και ο Jorge Prado (KTM) τον χαβά του. Ο Ισπανός έφυγε από την Ιταλία με δύο ακόμη νίκες, έχοντας κερδίσει φέτος όλους τους αγώνες στους οποίους έτρεξε – εκτός δηλαδή από τον ένα αγώνα που απείχε λόγω τραυματισμού.

Στην Imola ο Thomas Kjer Olsen (KTM) έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν δύο δεύτερες θέσεις, οι οποίες ήταν καλές για να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση του στην κατάταξη, αλλά όχι και για να πλησιάσει έστω και λίγο τον 18χρονο κυρίαρχο της κατηγορίας.

Η τρίτη θέση σε κάθε σκέλος πήγε στους Maxime Renaux (Yamaha) και Calvin Vlaanderen (Honda) αντιστοίχως.

Στην κατάταξη ο Prado έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο, ανεβάζοντας τη διαφορά του από τον Olsen στους 130 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας στις 15 Αυγούστου στην Uddevalla της Σουηδίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon