.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 16:11

MXGP 2019, 14ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Η θρυλική αμμώδης πίστα ΜΧ του Βελγίου φιλοξένησε τον 14ο αγώνα της φετινής σεζόν, προσφέροντας το ιδανικό πεδίο για τα δύο φαβορί των βασικών κατηγοριών, Tim Gajser (ΜΧ1) και Jorge Prado (ΜΧ2) να θριαμβεύσουν και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στους τίτλους που κυνηγούν.

ΜΧGP

Ερχόμενος με 177 βαθμούς πρωτοπορίας στην κατάταξη της κατηγορίας του, ο Gajser (Honda) δεν είχε απολύτως κανένα λόγο να ρισκάρει κάτι στο Lommel. Αφενός η άμμος ουδέποτε ήταν το αγαπημένο του πεδίο, αφετέρου, με πέντε αγώνες να απομένουν στο πρόγραμμα, του αρκούσε να οδηγήσει συντηρητικά και να διατηρήσει τη διαφορά του σε ασφαλή επίπεδα.

Ο πρώτος αγώνας εξελίχθηκε ακριβώς όπως θα τον ήθελε. Ο Romain Febvre (Yamaha) έφυγε μπροστά και πίεζε να ανοίξει διαφορά από τους άλλους, ο Gajser είχε βολευτεί μια χαρά στη δεύτερη θέση και απολάμβανε μια ικανή απόσταση από τον τρίτο, Glen Coldenhoff (KTM).

Οδηγώντας και οι τρεις πολύ γρήγορα και σταθερά, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους υπόλοιπους να ονειρευτούν μια θέση στο βάθρο και ολοκλήρωσαν τον αγώνα έτσι ακριβώς, χωρίς να έρθουν ποτέ αρκετά κοντά ώστε να πολεμήσουν μεταξύ τους.

Στο δεύτερο σκέλος του Βελγικού GP ο Gajser ξεκίνησε πιο δυνατά και οδήγησε αρχικά τον αγώνα, ωστόσο γρήγορα ο Max Anstie (KTM) τον πλησίασε και άρχισε να πιέζει, με αποτέλεσμα στον τέταρτο γύρο να τον περάσει και να αρχίσει να ανοίγει διαφορά.

Ο Σλοβένος δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να ρισκάρει για να τον ξαναπεράσει, έτσι ο Anstie πήρε την καρό σημαία, μπροστά από τον Gajser, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Coldenhoff, έξι δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Με τις δύο δεύτερες θέσεις του ο Gajser πήρε και τη συνολική δεύτερη θέση του αγώνα, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του στους 187 βαθμούς από τον δεύτερο της κατάταξης, Jeremy Seewer (Yamaha), ο οποίος στο Βέλγιο περιορίστηκε σε μια τέταρτη και μια πέμπτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη του.

Πλέον, τέσσερεις αγώνες πριν το τέλος, ο Gajser βρίσκεται πολύ κοντά στην ευκαιρία να το σηκώσει και με μαθηματική ακρίβεια.

ΜΧ2

Ο απίστευτος νεαρός από την Ισπανία, Jorge Prado, συνέχισε να προκαλεί τον θαυμασμό και στην άμμο του Lommel, καθώς σε δύο σκέλη απλά έκανε πλάκα στους αντιπάλους του.

Σε αμφότερα τα σκέλη του αγώνα έφυγε πρώτος, έστριψε πρώτος για τη Holeshot και μέσα σε ελάχιστους γύρους είχε χτίσει μεγάλες διαφορές, αφήνοντας τις μάχες για τους υπόλοιπους.

Κάπως έτσι, στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας έριξε 20 δευτερόλεπτα στον δεύτερο, Jago Geerts (Yamaha) και σχεδόν 29 στον τρίτο, Adam Sterry (Kawasaki).

Στο δε δεύτερο σκέλος, ο Calvin Vlaanderen (Honda) κατάφερε να τερματίσει 17.4 δευτερόλεπτα πιο πίσω, με τον Ben Watson (Yamaha) άλλα τόσα πιο πίσω.

Ο νέος διπλός θρίαμβος του πρωταθλητή έστειλε τη διαφορά στην κατάταξη στους 124 βαθμούς από τον Thomas Kjer Olsen (KTM), ενώ ο Tom Vialle (KTM) ακολουθεί άλλους 104 βαθμούς πιο πίσω.

Επόμενος αγώνας στις 18 Αυγούστου στην Imola της Ιταλίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon