.
Κατηγορία ISDE
Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 13:37

ISDE 2021, Ιταλία – 5η Ημέρα

Τίποτα δεν μπορεί πια να σταματήσει τους Ιταλούς.

Η πέμπτη και προτελευταία μέρα του 95ου FIM International Six Days of Enduro δεν έφερε ιδιαίτερες ανατακατάξεις σε όσα ήδη γνωρίζαμε από τις προηγούμενες τέσσερεις.

Στην μεγάλη κατηγορία, World Trophy, ο νικητής ήταν ο Ισπανός Josep Garcia (KTM) – όπως είχε επαναλάβει τις τρεις από τις προηγούμενες τέσσερεις μέρες – ωστόσο η νίκη συνολικά πήγα ξανά στους Ιταλούς που είχαν καλύτερους αθροιστικούς τερματισμούς.

Το βλέμμα των Ιταλών ήταν σαφώς πια εστιασμένο στο τρόπαιο, έτσι πήραν λιγότερα ρίσκα στον αγώνα και δικαιώθηκαν καθώς έκλεισαν τη μέρα κερδίζοντας άλλα 20 δευτερόλεπτα από τους Ισπανούς και πλέον δεν ξέρουμε τι απρόοπτο θα μπορούσε να συμβεί για να ανατραπεί η μεγάλη τους διαφορά την τελευταία μέρα. Μάλλον τίποτα…

Στην τρίτη θέση παραμένουν οι Αμερικανοί, αδυνατώντας ωστόσο να πλησιάσουν τους Ισπανούς, ενώ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τους επερχόμενους Σουηδούς. Άσχημη εμφάνιση για τους Γάλλους, που είδαν δύο αναβάτες τους - Theo Espinasse (Honda) και Hugo Blanjoue (KTM) – να εγκαταλείπουν από πτώσεις, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η εθνική τους ομάδα από την πέμπτη στη 19η θέση!

Στη Junior World Trophy οι Ιταλοί νεανίες μιμούνται ιδανικά τους μεγάλους, σαρώνοντας ακόμη πιο επιδεικτικά τον ανταγωνισμό. Οι Lorenzo Macoritto (TM), Manalo Morettini (KTM) και Matteo Pavoni (TM) έκλεισαν άλλη μια μέρα στην κορυφή με απόσταση άνω των 7 λεπτών από τους δεύτερους Γάλλους.

Τρίτοι τερμάτισαν οι Σουηδοί, οι οποία μάλιστα ανέβηκαν τρίτοι και στην κατάταξη, καθώς οι ΗΠΑ έχασαν τον Austin Walton (Husqvarna), ο οποίος δεν κατάφερε να οδηγήσει την πέμπτη μέρα μετά την πτώση και τον τραυματισμό του την προηγούμενη, έτσι έπεσαν από την τρίτη στην 11η θέση.

Στη Women’s World Trophy πάλι οι Αμερικάνες δεν έχουν αντίπαλο και συνεχίζουν ακάθεκτες προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Με πάνω από 13 λεπτά προπορείας, η τελευταία μέρα έχει ένα θέμα προς συζήτηση μόνο: τα 1.13 λεπτά που χωρίζουν Αγγλία και Ισπανία από την τελική κατανομή του γυναικείου βάθρου, κατάσταση που θα ξεκαθαρίσει οριστικά στη motocross ειδική της τελευταίας μέρας του ISDE 2021.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και βαθμολογίες ISDE 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 13:41

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2021, Ιταλία – 4η Ημέρα ISDE 2021, Ιταλία – 6η Ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon