.
Κατηγορία ISDE
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 14:37

ISDE 2021, Ιταλία – 6η Ημέρα

Διπλή Ιταλία και ΗΠΑ σάρωσαν τους τίτλους

Το Μουντιάλ του Enduro, το 95ο FIM International Six Days of Enduro ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Λομβαρδίας-Πιεμόντε στη βόρεια Ιταλία, σε μια τελευταία μέρα που διαδραματίστηκε στην πίστα Crossodromo Valle Scrivia με την ειδική διαδρομή motocross.

World Trophy

World Trophy Winners Italy

Στη μεγάλη κατηγορία υπήρχε ελάχιστο περιθώριο για εκπλήξεις και οι απίθανοι Ιταλοί δεν άφησαν περιθώρια για απρόοπτα. Οδηγώντας συντηρητικά και με γνώμονα να τερματίσουν όλοι, οι Andrea Verona (GASGAS), Davide Guarneri (Fantic), Thomas Oldrati (Honda) και Matteo Cavallo (TM) κατάφεραν να κλείσουν τις έξι μέρες του αγώνα στην πρώτη θέση, με διαφορά 4.41 λεπτά από τους δεύτερους.

Στο επόμενο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Ισπανοί, οι οποίοι είχαν μπροστάρηδες τους Josep Garcia (KTM) και Jaume Betriu (KTM), δίπλα στους Marc Sans (Husqvarna) και Cristobal Guerrero (Beta), μα παρά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να πιάσουν ποτέ τους Ιταλούς.

Αυτό που κατάφεραν και αξίζει να πανηγυρίζουν, είναι να κρατήσουν τους νικητές του 2019, ΗΠΑ, στην τρίτη θέση με άνεση και χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα.

Απεναντίας, οι Ryan Sipes (GasGas), Jonathan Girroir (GasGas), Taylor Robert (KTM) και Layne Michael (Yamaha), όχι απλώς δεν κατάφεραν να γίνουν ποτέ απειλητικοί για τους Ισπανούς, αλλά στο τέλος ανησύχησαν και λίγο από τους Σουηδούς που τους έφτασαν σε αρκετά μικρή χρονική απόσταση στην κατάταξη.

Την πρώτη δεκάδα του ISDE 2021 συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Πορτογαλία, Τσεχία, Καναδάς, Βραζιλία, Βέλγιο και Γερμανία.

 Junior World Trophy

Junior World Trophy Winners Italy scaled

Στην κατηγορία των Νέων η Ιταλία επίσης είχε έναν σχεδόν σίγουρο θρίαμβο στα χέρια της φτάνοντας στην καταληκτική ημέρα του ISDE. Οι Lorenzo Macoritto (TM), Manolo Morettini (KTM) και Matteo Pavoni (TM) πήραν δικαίως το τρόπαιο καθώς κυριάρχησαν σε όλες τις ημέρες του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Γαλλία με τους Luc Fargier (GasGas), Leo Le Quere (Sherco) και Antoine Criq (Beta), ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Σουηδία με τους Oskar Ljungstrom (Husqvarna), Albin Norrbin (Fantic) και Max Ahlin (Husqvarna).

Στην πρώτη δεκάδα απαρτίζουν ακόμη κατά σειρά οι: Χιλή, Τσεχία, Νορβηγία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Women’s World Trophy

Womens World Trophy Winners USA

Αναμενόμενα οι Αμερικανίδες δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στο να κυριαρχήσουν και να φέρουν έστω ένα τρόπαιο πίσω στην πατρίδα τους.

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την παντοδύναμη Brandy Richards (KTM), δίπλα στις Rachel Gutish (Husqvarna) και Britney Gallegos (Husqvarna), η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ σάρωσε με διαφορά άνω των 15 λεπτών από τη δεύτερη!

Εκεί βρέθηκε η Αγγλική ομάδα των Nieve Holmes (GasGas), Jane Daniels (Fantic) και Rosie Rowett (KTM), καταφέρνοντας να επικρατήσουν στο θρίλερ της έκτης μέρας των Ισπανίδων Sandra Gomez (GasGas), Julia Calvo (Beta) και Mireia Badia (Gas Gas).

Τη γυναικεία κατάταξη κάτω από το βάθρο συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Πορτογαλία, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Josep Garcia 2 scaled
Josep Garcia, Ισπανία, KTM: Ο ταχύτερος αναβάτης του ISDE 2021

Στις επιμέρους κατηγορίες, οι νικητές έχουν ως εξής:

Αναβάτες

Ο Josep Garcia δεν είχε αντίπαλο, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Ισπανία να κρατηθεί στη μάχη ως το τέλος και να αφήσει τους Αμερικανούς τρίτους.

Με συνολικό χρόνο 1.56 λεπτά ταχύτερο από τον Andrea Verona, άφησε τον πρωταγωνιστή της ιταλικής ομάδας δεύτερο στην ατομική κατάταξη, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Mikael Persson (KTM) της Σουηδίας.

Enduro 1

Ο Ιταλός Verona ήταν ο πρώτος και καλύτερος αναβάτης της Ε1, νικώντας τον Σουηδό Persson και τον νεαρό συμπατριώτη του Lorenzo Macoritto (TM) που ήρθε τρίτος.

Enduro 2

Στην κατηγορία του Josep Garcia η λέξη νικητής ήταν καπαρωμένη από τον Ισπανό σχεδόν από τα μισά του ISDE. Το πάλεψαν οι Αμερικανοί Taylor Robert και Dante Oliveira, αμφότεροι με ΚΤΜ, που συμπλήρωσαν με αυτή τη σειρά την πρώτη τριάδα της Ε2.

Enduro 3

Στην Ε3, τέλος, ο Matteo Cavallo ξεχώρισε με την πρώτη θέση, με βασικό αντίπαλο στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη, συνονόματο και ομόσταυλό του στην ΤΜ, Matteo Pavoni. Τρίτος κατατάχθηκε ο Ισπανός Jaume Betriu.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και βαθμολογίες ISDE 2021

To 96o FIM International Six Days of Enduro ανακοινώθηκε πως θα γίνει στη Γαλλία, στην Puy-en-Velay που βρίσκεται στην πανέμορφη επαρχία Auvergne Rhône-Alpes στις πλαγιές των Άλπεων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 14:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2021, Ιταλία – 5η Ημέρα ISDE 2022, Γαλλία – Μέρα 1η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon