.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 12:57

ΠΠΤ 2021, 5ος αγώνας, Μέγαρα - Τίτλος με ανατροπή για τον Παπαγγέλλου

Πρωταθλητής Superbike ο Παπαγγέλου με Aprilia RSV4 και ανατροπή στον τελευταίο αγώνα!

Με πολύ λίγες συμμετοχές ολοκληρώθηκε στην πίστα των Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2021.

Superbike

CR6 5659
Σωτήρης Μπεγνής

Φτάνοντας στον 5ο και τελευταίο αγώνα, ο Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha) οδηγούσε το πρωτάθλημα με μια μικρή διαφορά 5 βαθμών. Ωστόσο ο Δημήτρης Παπαγγέλλου (κεντρική φωτό) προερχόταν από ένα δυνατό σερί δύο νικών στον προηγούμενο διπλό αγώνα – επίσης στα Μέγαρα – και έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικός.

Ο Μπεγνής κατέκτησε την pole position, μα στην εκκίνηση του αγώνα ήταν ο Παπαγγέλλου αυτός που αρχικά οδήγησε, για να τον περάσει λίγο αργότερα ο Μπεγνής.

Η απάντηση του αναβάτη της Aprilia ήρθε στη μέση του αγώνα, όταν ξαναπέρασε πρώτος και έμεινε εκεί διευρύνοντας τη διαφορά του από τον Μπεγνή που δεν είχε απάντηση για δεύτερη φορά.

Έτσι ο Παπαγγέλλου ισοβάθμησε με τον Μπεγνή στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον ανακυρήχθηκε Πρωταθλητής Superbike 2021 καθώς στην ισοβαθμία επικράτησε με τρεις νίκες, έναντι μιας του αντιπάλου του.

Το τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτήθηκε από τον Λευτέρη Πίππο (Yamaha), μετά από δυνατή μάχη με τον Σταύρο Τριντή (Suzuki).

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία ήταν μόλις πέντε (5!), με τον Σάκη Συνιώρη να απέχει λόγω προβλήματος arm pump στο χέρι του.

Supersport

CR6 3061
Άλεξ Παπαγεωργίου

Με τον πρωταθλητή Δημήτρη Καρακώστα (Honda) να απέχει διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες των ελληνικών αγώνων – αφότου είχε κατακτήσει τον τίτλο της κλάσης του στον προηγούμενο αγώνα – η κατηγορία των supersports είχε την ίδια φτωχή εικόνα με τη μεγάλη: μόλις 5 συμμετοχές.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha), μπροστά από τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda) και τον Νίκο Γεωργόπουλο (Honda).

Racing – SS300

CR6 2317
Δήμητρα Λαδά

Δύο κατηγορίες σε έναν κοινό αγώνα, κι εδώ με ανησυχητικά λίγες συμμετοχές. Η Τζο Λαδά ήταν μόνη της στα Supersport 300, ενώ και στη Racing κλάση συμμετείχαν μόλις 6 αναβάτες.

Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμη φορά ο νεαρός Βασίλης Παντελεάκης (Yamaha), ο οποίος κέρδισε τους πρώτους δύο αγώνες που έτρεξε στη Racing και τώρα τρίτωσε τους θριάμβους του και στον καταληκτικό αγώνα του 2021.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Αρναουτάκης, ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας που είχε επιβεβαιώσει την πρωτιά του και με τους αριθμούς μετά τον διπλό αγώνα που είχε προηγηθεί ξανά στα Μέγαρα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ανδρέας Λεφέβρ.

Στην κατάταξη ο Αρναουτάκης δεν είχε καμιά αγωνία στο τελευταίο αγώνα και παρέμεινε άνετα πρώτος και πρωταθλητής, ενώ ο Παντελεάκης με τις τρεις δυνατές του εμφανίσεις έφτασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, προσπερνώντας τον Γιώργο Κίτσο που δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα των Μεγάρων.

Στην SS300 η Δήμητρα ΄Τζο’ Λαδά με τη Yamaha R3 ήταν η μόνη συμμετέχουσα, τερμάτισε 6η στη μικτή κατάταξη του αγώνα μαζί με τη Racing και φυσικά ήταν η νικήτρια της κατηγορίας της και νέα πρωταθλήτρια – προσπερνώντας τους απόντες Δημήτρη Αγανάνη και Παναγιώτη Κόκκινο στην κατάταξη καθώς δεν πήραν βαθμούς στον αγώνα αυτόν.

Open – Senior

CR6 1393
Ιωάννης Μπούρος

Οι 12 αναβάτες που στήθηκαν στη σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα των κατηγοριών Open και Senior ήταν ένα βάλσαμο για τα μάτια μπροστά στην άδεια εικόνα των μονοψήφιων συμμετοχών στις άλλες κλάσεις του ΠΠΤ.

Το Κύπελλο είχε ήδη κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα υπέρ του Επαμεινώνδα Καρυώτη (Suzuki), ωστόσο και στον τελευταίο αυτόν αγώνα δόθηκε μια δυνατή να αμφίρροπη μάχη γοήτρου με τον δεύτερο της κατάταξης, Ιωάννη Μπούρο (Aprilia), η οποία κρίθηκε υπέρ του δεύτερου όταν ο Καρυώτης έπεσε σε ένα μπλέξιμο με αναβάτη που έτρωγε γύρο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Δημήτρης Νικολόπουλος.

Στην Open συμμετείχαν μόλις τρεις αναβάτες, εκ των οποίων τερμάτισαν δύο: ο Μιχάλης Κύριος ήταν πρώτος, τερματίζοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα (μαζί με την Open) και ακριβώς πίσω του ακολούθησε ο Μάριος Πέτρου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΤ 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon