.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 11:41

ΠΠΤ 2021, 3ος-4ος αγώνας, Μέγαρα

Ο προτελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος ανέδειξε 4 νέους πρωταθλητές και κυπελλούχους, αφήνοντας σε αγωνία SBK και SS300 για το μεγάλο φινάλε.

Μετά από μια μακρά διακοπή και σχετικά περιορισμένο αριθμό συμμετοχών – μόνο η Open είχε διψήφιο αριθμό αναβατών στη σχάρα εκκίνησης – ένα γεμάτο διπλό Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσε τον τρίτο και τον τέταρτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2021 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Ας δούμε τι έγινε ανά κατηγορία στα Μέγαρα.

 

Superbike

Με δύο νίκες του Δημήτρη Παπαγγέλου (Aprilia) το Σάββατο και την Κυριακή, η μεγάλη κατηγορία πήρε φωτιά, καθώς ο Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha) περιορίστηκε σε μια 2η και μια 3η θέση κι έτσι η πρωτοπορία του στη βαθμολογία περιορίστηκε στους 5 μόλις βαθμούς, φτιάχνοντας έναν καυτό 5ο και τελευταίο αγώνα στις 31 Οκτωβρίου, ξανά στα Μέγαρα, για την κατάκτηση του τίτλου.

Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου (2/10), πίσω από τους Παπαγγέλου και Μπεγνή, το βάθρο συμπλήρωσε ο Σταύρος Τριντής (Suzuki).

Την Κυριακή (3/10) ήταν ο Λευτέρης Πίππος (Yamaha) αυτός που ακολούθησε τον Παπαγγέλου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Μπεγνή τρίτο.

 

Supersport

Ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda) δεν είχε αντίπαλο, πήρε την τρίτη του νίκη σε τέσσερεις αγώνες και έχει ήδη κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο ξανά για το 2021.

Στον αγώνα του Σαββάτου δεύτερος τερμάτισε ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) και τρίτος ο Γιάννης Περιστεράς, σε ένα εντυπωσιακότατο ντεμπούτο του νεαρού αναβάτη για πρώτη φορά στα Supersport 600.

Την Κυριακή, με τον Καρακώστα για μια φορά ακόμη άπιαστο, ο Περιστεράς επιβεβαίωσε τη δυναμική του ανεβαίνοντας δεύτερος στο βάθρο, κρατώντας πίσω του τον Τάσο Σκυριανόγλου (Yamaha).

Με 91 βαθμούς ο Καρακώστας πήρε ήδη τον τίτλο, καθώς ο Μενέλαος Κοντογιάννης (Honda) έμεινε στους 62, καθώς με μια 5η και μια 4η θέση στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου δεν κατάφερε να κλείσει τη διαφορά του στη βαθμολογία κάτω από τους 25 βαθμούς ώστε να έχει αριθμητικές ελπίδες στον τελευταίο αγώνα.

 

Racing

Ο Βασίλης Παντελεάκης (Yamaha) έδειξε δείγματα του σπουδαίου του ταλέντου κερδίζοντας και τους δύο αγώνες του διημέρου στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στην κατηγορία, ωστόσο εξίσου χαρούμενος θα είναι ο Αλέξανδρος Αρναουτάκης που με δύο δεύτερες θέσεις κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας με 85 βαθμούς.

Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Γιώργος Κίτσος, ωστόσο οι τερματισμοί του στις θέσεις 4 και 5 στους δύο αγώνες τον άφησαν στους 54 βαθμούς και εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Τρίτος ανέβηκε στην κατάταξη ο Παντελεάκης, χάρη στο ολοστρόγγυλο 50άρικο που μάζεψε στα Μέγαρα.

 

Open

Ο Επανεινώνδας Καρυώτης (Suzuki) τερμάτισε δύο φορές δεύτερος στην κατηγορία του και πανηγύρισε το Κύπελλο με 85 βαθμούς, την ώρα που η κακή εμφάνιση του βασικού του διώκτη, Ιωάννη Μπούρου (Aprilia) με μια εγκατάλειψη και μια 7η θέση, τον καταδίκασε σε βαθμολογική απόσταση που δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί στον έναν αγώνα που απομένει (έχει 54 β.).

Ο μεγάλος νικητής των Μεγάρων, Γιώργος Αμουτζάς (Suzuki), πήρε την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας (δεν είχε συμμετάσχει στους δύο πρώτους αγώνες).

Τρίτος και στις δύο κούρσες της Open τερμάτισε ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου με Kawasaki.

 

SS300

Με μόλις τρεις συμμετοχές να τερματίζουν στην κλάση των 300 κυβικών, ο Δημήτρης Αγανάνης (Yamaha) πήρε δύο φορές τη νίκη και προσπέρασε οριακά τον Παναγιώτη Κόκκινο (ΚΤΜ) στην κατάταξη για μόλις 4 βαθμούς.

Ο Κόκκινος τερμάτισε 3ος και 2ος στους δύο αγώνες αντιστοίχως, χάνοντας το Σάββατο από τη Δήμητρα Λαδά (Yamaha) που τερμάτισε 2η και 3η στους δύο αγώνες.

Πλέον ο τελευταίος αγώνας της κατηγορίας θα αναδείξει τον πρωταθλητή, μετους Αγανάνη και Κόκκινο να έχουν 90 και 86 βαθμούς αντιστοίχως σήμερα, ενώ η Λαδά ακολουθεί στους 68.

 

Senior

Λιγοστές συμμετοχές και εδώ, με τον Μιχάλη Κύριο (Yamaha) να παίρνει μια 1η και μια 2η θέση και μαζί τον τίτλο της κλάσης του, όντας ο μόνος αναβάτης της που έτρεξε και στους 4 αγώνες φέτος.

 

Νέων

Στην κατηγορία αυτή που τρέχει μαζί με τη Racing και την SS300, υπήρξε μόνο μια συμμετοχή και αυτή μόνο για τον 4ο αγώνα (Κυριακή 3/10).

Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Κοράκη, η οποία τερμάτισε μεν τελευταία γενικής στον αγώνα, ανεβαίνοντας στο βάθρο ως νικήτρια της κατηγορίας Νέων.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες πρωταθλήματος δεν υπάρχουν κάπου αναρτημένα αυτή τη στιγμή, καθώς προέκυψε ένα θέμα υγείας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Infomega και για τον αγώνα χρησιμοποιήθηκε το σύστημα χρονομέτρησης της πίστας,

Ο επόμενος αγώνας, 5ος και τελευταίος για το 2021, είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 31 Οκτωβρίου 2021 στα Μέγαρα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon