.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 13:11

Παν.Π. Motocross 2016, 7ος Αγώνας, Γιαννιτσά

 

Τέλος με πρωταθλητές

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: MXIN.GR

Με τους Μανώλη Κρητικό (MX2) και Χρήστο Τομάρα (Open) να έχουν ήδη κατακτήσει τους τίτλους, έμενε να δούμε ποιοι θα είναι οι πρωταθλητές στις υπόλοιπες κατηγορίες. Οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Δημήτρης Τουρατζίδης (MX2 2T), Ανδρέας Ανδρέου (MX85), Μάριος Κανάκης (MX65), Κώστας Ντούζος (Quad), συμπλήρωσαν τους τίτλους που έλειπαν από το φετινό πρωτάθλημα Motocross, στον τελευταίο αγώνα, στα Γιαννιτσά.

Κατηγορία ΜΧ1 - Πρωταθλητής ο Κουζής


Μπορεί ο Παναγιώτης Κουζής να βρισκόταν μπροστά στην βαθμολογία με 28 βαθμούς, ωστόσο έλειπε ένας καλός τερματισμός για να κατακτήσει τον 14ο τίτλο του.
Ο Κουζής έδωσε μάχες με τον Δημήτρη Κοντολέτα τις οποίες και κέρδισε για να φτάσει πρώτος στον τερματισμό, ενώ ο Κοντολέτας έμεινε πίσω από τον Hristian Ilioski ο οποίος ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να τερματίσει πίσω του με πολύ μικρή διαφορά στο πρώτο σκέλος.
Ο Κουζής στέφθηκε πρωταθλητής με τον τερματισμό του στο πρώτο σκέλος, κι έτσι η παρουσία του στο δεύτερο σκέλος δεν ήταν ''απαραίτητη''.
Όμως, πήρε την εκκίνηση και άφησε πίσω του τον Άρη Τσαρνά, αλλά μετά τα μισά του αγώνα έκοψε ρυθμό και ο Τσαρνάς κατάφερε να πάρει μία άξια νίκη, δίνοντας μάχη με τον Ilioski, με τον Κουζή να μένει 5ος λόγω σκασμένου ελαστικού.
Στο βάθρο τερμάτισε πρώτος συνολικά ο Τσαρνάς (3-1) με τον Ilioski (2-2) να ακολουθεί, τον Κουζή 3ο (1-5), τον Γιώργο Ηλιόπουλο 4ο (5-3) και τον Λυρίου (9-3) πίσω του.

Κατηγορία ΜΧ2 - Πρωταθλητής ο Κρητικός

Ο Μανόλης Κρητικός κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία MX2 στον αγώνα της Κοζάνης, κι έτσι ήταν ο Παναγιώτης Παπίλας που έδωσε μάχες με τον Γιάννη Τουρατζίδη για την 2η θέση του πρωταθλήματος. Ο Παπίλας έδειχνε δυνατός μέχρι που τον πλησίασε ο Τουρατζίδης για να τον περάσει και να πάρει αυτός την νίκη.
Ο Τουρατζίδης πήρε άλλη μία νίκη στο δεύτερο σκέλος του αγώνα και κατέκτησε έτσι την νίκη συνολικά στην ημέρα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κρητικός (3-2), τρίτος ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (4-3) και πέμπτος ο Φραγκίσκος Ζούνης (5-5)

Κατηγορία ΜΧ2Τ - Πρωταθλητής ο Δημήτρης Τουρατζίδης

Ό Δημήτρης Τουρατζίδης έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση τερματίζοντας στην 6η θέση της κατηγορίας MX2, κερδίζοντας έτσι και τα δύο σκέλη της υποκατηγορίας MX2T και παίρνοντας τον τίτλο.
Πίσω του τερμάτισε ο Φώτης Κόλλιας (2-2) και τρίτος ο Στέλιος Σκορδάς (3-3), με τον Κωνσταντίνο Γάκη να βρίσκεται τέταρτος με δύο τέταρτες θέσεις.

Κατηγορία ΟΡΕΝ - Πρωταθλητής ο Τομάρας

Ο τίτλος στην κατηγορία Open είχε κριθεί ήδη από τον αγώνα των Γιαννιτσών, και ο Χρήστος Τομάρας συμμετείχε με το νούμερο ένα στην μοτοσυκλέτα του. Κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα με τον Δημήτρη Βασιλειάδη, τον Παναγιώτη Καδόγλου και τον Διονύση Κονδυλόπουλο να δίνουν μάχες., αλλά να τερματίζει τελικά 2ος ο Δημήτρης Βασιλειάδης (3-3). Πίσω του τερμάτισε ο Καδόγλου (2-4) με τέταρτο τον Μπαμπά (6-2) και πέμπτο τον Κονδυλόπουλο (4-4).
Κατηγορία ΜΧ85 - Ανδρέου πρωταθλητής
Έχοντας μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ο Ανδρέας Ανδρέου ήθελε μόλις ένα βαθμό για να κατακτήσει τον τίτλο και τερματίζοντας στην 4η και 3η θέση, στέφθηκε πρωταθλητής.
Ο Αντώνης Σάγμαλης (1-1) ήταν ο αναβάτης της ημέρας με τον Nikolai Malinov (2-2) να ακολουθεί, και τους Γιώργο Καριώτη (3-4, Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο (4-4) και Μαρκέλα Κωστάκη (7-6) να ακολουθούν.

Κατηγορία ΜΧ65 - Πρωταθλητής ο Κανάκης

Ο Μάριος Κανάκης ήταν αυτός που πήρε τις δύο νίκες στην κατηγορία ΜΧ65 και τον τίτλο για το 2016, με τον Μιχάλη Σαραντινούδη να τερματίζει δύο φορές 2ος. Πίσω του βρέθηκε ο Νικόλας Κανελλόπουλος (4-3), με τον Σταύρο Βαγγελακάκηνα ακολουθεί (3-4) και πέμπτη την Δέσποινα Μανδάνη (5-6). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Μουρατίδης (6-7).

Κατηγορία Quad - Πρωταθλητής ο Ντούζος

Άλλη μία νίκη πήρε ο Βούλγαρος Martin Milev (1-1) με τον Κωνσταντίνο Ντούζο να είναι ο κερδισμένος έχοντς δύο τερματισμούς στην 2η θέση, και τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην κατηγορία. Πίσω του βρέθηκε ο Αλέκος Κατσινέλης (3-3) με τον Απόστολο Τριανταφύλλου (4-4) να ακολουθεί, και πίσω τους να τερματίζουν οι Νίκος Μήτσης (5-7) και ο Θρασύβουλος Κοντζιάς (0-5).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon